Reklama

Reklama

Pán času - Série 7 (2012) (série)


Sněhuláci (S07E06)

(epizoda)
  • Velká Británie The Snowmen
Trailer

Obsahy(1)

Utopit sníh dokáže jediná síla na Zemi. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Anglie roku 1892 prožívá opravdu bílé Vánoce. Blíží se Štědrý den a na Londýn se snáší sněhové vločky. Do zimní pohádky to ale má daleko. Sníh z neznámých příčin vytváří krvežíznivé sněhuláky. Je na Doktorovi a mladé guvernantce Claře, aby zachránili Vánoce i lidstvo jako takové. Má to ovšem háček – Doktor se totiž zařekl, že už nikoho zachraňovat nebude. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak se mi ty Moffatovi speciály začínají nelíbit. U Rusella mi vadilo, že se skoro každý speciál odehrával v Londýně, u Moffata jsem proto ocenil, že se každý odehrává na jiné planetě, ovšem přijde mi, že nedokáže využít všechen potenciál. Ono nápad tohoto vánočního speciálu je velice dobrý, vraždící sněhuláci jsou super, Clara je také celkem fajn, ale myslím, že z toho šlo vytěžit daleko více. Možná nejslabší speciál spolu s Doktor, vodva a skříň. Jinak mě hrozně překvapilo, že Doktorovi dali novou společnici v polovině série, vždycky se to dělo na začátku série. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový potenciál! Zasněžený viktoriánský Londýn, nová (skvělá!) dívka s dobrodružnou povahou, co se snaží prorazit Doktorovu ulitu, představení nového záporáka Great Inteligence, kterého mluví Ian McKellen! Tenhle díl si díky jeho temné a kouzelné pohádkové atmosféře užiju vždycky - zlí sněhuláčci a hlavně viktoriánská chůva Clara, která má prořízlou pusu, chytrou hlavu a navíc je to sympaťanda, to jistí. Bohužel ten potenciál nebyl využitý. Příznivci seriálu vědí, že Great Inteligence zůstala zoufale nevyužitá a pozdější Doktorova společnice Clara přece jen nemá takové grády jako její verze z devatenáctého století. Steven Moffat je zkrátka to, čemu pánové říkají "cock tease"... :-/ ()

Reklama

Jano... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moffat dokázal tradíciu vianočných špeciálov dotiahnuť ešte ďalej. Vinou rozdelenia 7. série na dve polovice, tieto Vianoce neboli zlatou bodkou za sériou, ale jej priamou súčasťou, premostením z jednej polovice do druhej, a tým pádom aj súčasť story-arcu. A Moffat z toho vyťažil, čo sa dalo. Paternoster gang sa okamžite stal mojou srdcovkou. Majú krásne šestákové čaro. Škoda, že sme ich neskôr nevideli viac. Krásne dialógy, výprava , odkazy na Mary Poppins. Geniálne! ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarený vianočný špeciál, krásne vyčačkané viktoriánske Anglicko odeté do vianočného šatu. Clara ako nová spoločníčka mi ihneď padla do oka a Jenna-Louise Coleman je veľmi pekná tvárička. Ide o dosť slušnú náhradu za nezabudnuteľnú Amy, s Mattom Smithom ma vskutku iskrivú chémiu. Pri ich vzájomnej interakcii sa neraz začervenám a pousmejem. Scénka, kedy Clara pobozká Doctora, aby mu ukázala, že k nej prechováva city, bola jednou z tých najlepších. Strax to svojimi božími hláškami a podareným mi fórkami neskutočne ťahal. Z Straxa sa stala taká zábavná postavička, ktorá je dobrá na pobavenie. Desivejší snehuliaci snáď už ani nemohli byť a pekne sa vyhrali s ich telepatickými vlohami. A ten plačúci dážď bol mimoriadne dojemný. A záver nám nastienil niečo nemožné, dve Clary v jednom vesmíre. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě, že tam byl ten zajímavý aspekt postavy Clary, jinak je to hrozné béčko, zvlášť poslední desetiminutovka to strašně zkazila. Poslední minuta je naopak zase fajn, moc jsem však nepochopil, proč se Doctor na konci tak divil, když podle jeho jednání to měl vědět celou dobu...Vůbec nechápu zdejší nadšené ohlasy, tuctový díl. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Vo tomto vianočnom špeciáli z decembra 2012 sa v úlohe záporáka objavil Richard E. Grant (Dr. Simeon). Práve tento herec sa v minulosti predstavil v animovanom výročnom príbehu Doctor Who: Scream of the Shalka (od r. 2003) v roli Deviateho Doktora. Táto inkarnácia sa však nikdy nerátala ako oficiálna, nakoľko neskôr vzniklo oficiálne pokračovanie Doctora Who, v ktorom hral Deviateho Doktora Christopher Eccleston. (The M)

Reklama

Reklama