Reklama

Reklama

Konečná

  • Irsko Terminal (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pozdní večer, nástupiště metra je vylidněné, jen uklízeč a cestující, který čeká na vlak. Na vlak, který nepřijíždí. Proto dostane radu, aby na něj počkal v místní kavárně Terminálu. Tam se Bill (Simon Pegg) seznamuje s okouzlující Annie (Margot Robbie). Přiznává se jí, že pomalu a bolestivě umírá, a tak spolu přemítají, jak by mohla vypadat jeho smrt. Billovi se to však nelíbí, ale to už Annie rozjíždí svoji touhu po krvavé pomstě. (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Neon-noirové komorní drama evokující nezávislé nadšenecké pokusy jako Bunraku (2010) nebo Girl Walks Into a Bar (2011). V hlavní roli Margot Robbie a přepálený saturovaný vizuál, který, na rozdíl od vizuálu většiny soudobé produkce, nepůsobí nemístně a unifikovaně. Vaz se tu začne lámat v poslední třetině během snahy vše zarámovat, vysvětlit a propojit. Kdyby tenhle vlak zastavil ve stanici Lynch a kavárna Terminál byla otevřena někde v neurčitém, metaforickém předpeklí, tohle latte macchiato by si člověk vychutnal mnohem víc. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ono to má styl a není to zle natočené. Trochu akce by bodlo, ale budiž... No problém je, že přesto, jak se to snaží být šokující, každý zvrat je celkem snadno předvídatelný. Žádný wow efekt se tedy nekoná. Scénář i dialogy prozrazují moc brzy, jde to naproti těm méně vnímavějším, nicméně ti ostatní si to díky tomu nemohou užít. Hudba mi k looku vůbec neseděla. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Stylizace jako u Refna, děj a dialogy mi zase připomínaly Ritchieho. Margot Robbie je svůdná a skvělá, tyhle role jí prostě sednou. Simon Pegg kolikrát výborně zahlásí a tohohle herce mám také rád. Závěrečná pomsta je krutá. Mě se film rozhodně líbil, ale je vidět, že uživatele hodně rozděluje. Buď dáš jednu hvězda, nebo čtyři a víc. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu by se dalo nadělat tak pět skvělých videoklipů, nebo trailerů k nějakému filmu s lepším scénářem. Nebo asi 100 parádních plakátů (na 98 by byla Margot Robbie). Co se děje týče...je to překombinovaná pomsťovačka. V jedné části (kterou většina místních quicků považuje za užvaněnou) sledujeme hovory Annie s Billem a byť nejsem skalní Peggofil, tak to mě bavilo hodně. Zbytek byl...předvidatelný a tak nějak zbytečný. Závěrečné vysvětlení sice dalo vše do kontextu, ale jen s premisou, že všechny postavy byly pošahané a tvůrce se na nás skrz Terminál vlastně jen zašklebil....bez ambice něco tím říct. Přesto, na to, že to byla Vaughn Steinova prvotina, je look, kamera, střih i výprava opravdu moc pěkně vystylovaná. Nakonec i to, že se povedlo překecat takové herce, o něčem vypovídá. Snad nevystaví Terminál Steinovi karierní stopku, byla by to škoda. Hodnocení 3* neznamená, že je to film průměrný, odráží fakt, že plný počet za Margot, Simona a look prostě nedám, ale stejně tak jsou 2* málo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výrazný vizuál a výborná Margot Robbie vs. nepříliš zvládnutý scénář, který nedává moc vodítek na rozklíčování a až moc se spoléhá na přímou závěrečnou vysvětlovačku, kde má do sebe jakože asi všechno krásně zapadnout. Tenhle typ filmů mám rád, ale musí to být chytlavě a především logicky napsané. A to Terminal bohužel není. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama