Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na dva tulácké smolaře (Humphrey Bogart a Tim Holt) a mrzutého zlatokopa (Walter Huston) se usměje štěstí a objeví zlato. Ovládne je chamtivost, která zcela pomate jejich mysl. Film získal dva Oscary, za režii a scénář. Bogart sice nedostal žádnou cenu, ale jeho výkon ve filmu je oceňován dodnes. Film neztratil nic ze své působivosti a o půl století později byl Americkým filmovým institutem vybrán mezi 100 nejlepších amerických filmů všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zlatokopecké dobrodružství, které sice skončí celkem předvídatelně, nicméně vše je tak umě natočeno, že to vůbec nevadí. Humphrey Bogart zde působí neuvěřitelně odpudivě a skoro bych řekl, že ho Walter Huston přehrává, ale je to možná jen můj názor. Zlato, zlato, zlato, zlatá horečka a člověk vidí jen zisk. Opravdu skvělá podívaná o chamtivosti, která skončila tak jak měla. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že sa Poklad na Sierra Madre zaraďuje medzi kinematografické klenoty. V dobrodružnom žánri má stále čo ponúknuť ešte aj v dnešnej dobe, pretože téma zlatokopov v divočine je atraktívnym námetom samo o sebe. Poklad má naviac zvýraznenú silu v osobe svetovo uznávaného režiséra, a tiež v ústrednej hereckej trojici na ktorú sa je radosť pozerať. Musím povedať, že to boli príjemne strávené dve hodiny. ()

Reklama

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Až jsem se toho zarostlého Humphreyho Bogarta lekl! Docela k nepoznání a naprosto odpudivý (takový jakého jej z noirovek neznáme). Jinak se podle mého názoru jedná o sympatický snímek, který na druhou stranu nic nového k danému tématu nepřináší. Za povedené filmové ztvárnění však 4 hvězdičky zaslouží. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I po dlouhých letech od svého zrodu stále vynikající film. Drsný zlatokopecký western a zároveň  mrazivé psychologické drama o následcích touhy za zlatem. Když se k tomu přidá dokonalá režie Johna Hustona a herecké obsazení plné charismatických chlapáků v čele s otcem všech filmových drsňáků Humphrey Bogartem a neméně výborným Walterem Hustonem, 100% hodnocení je zcela na místě. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

O tom, na čo sa stále poukazuje; že peniaze kazia charakter a vraj vám šťastie nekúpia. Sú tu jasne vykreslené postavy, príbeh samotný sa tiež nesnaží nijako šokovať - ani to nie je potrebné. Poklad na Sierra Madre je pre mňa synonymom nedeľného poobedia, kedy takéto filmy zvyknú televízie vysielať... s kávou, zákuskom (ak práve nedržíte diétu) sa dá pri tomto dobrodružstve pekne oddýchnuť. A ku koncu vás Humphrey možno predsa len prekvapí... mňa teda v podobe bezočivého Dobbsa bavil omnoho viac ako džentlmen v obleku... :) ()

Galerie (116)

Zajímavosti (38)

  • Walter Huston (Howard) ve filmu mluví zcela plynule a jakoby přirozeně španělsky – španělštinu však ve skutečnosti neovládal, roli se naučil podle nahrávky rodilého Mexičana, kterého najmul režisér. (džanik)
  • Film byl v roce 2007 zvolen Americkým filmovým institutem jako 38. nejlepší snímek všech dob. (džanik)
  • V Mexiku doprovázel štáb také lékař. Jednu noc byl volán k Johnu Hustonovi, kterému “nesedla“ marihuana, kterou tehdy se svým otcem Walterem Hustonem (Howard) kouřil poprvé – poté už se jí nikdy nedotkl. (džanik)

Související novinky

Mann a Haggis hledají poklad

Mann a Haggis hledají poklad

14.04.2011

Michael Mann a Paul Haggis (foto). Dva nesporně kvalitní tvůrci, kteří ale svými posledními filmy velkou díru do komerčního řebříčku neudělali. Oba by tak řečeno potřebovali námět, co se promění ve… (více)

Zlatokopové Statham a Kidmanová

Zlatokopové Statham a Kidmanová

19.09.2008

Samozřejmě ne v jednom filmu (to by byla opravdu podivuhodná kombinace). Oba by však pořádný hit potřebovali jako sůl a protože plácání o „komiksových filmech v ponurém stylu Temného rytíře“ už… (více)

Reklama

Reklama