Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z Arnieho nejhorších akčních filmů, ale to neznamená že to je nějaká strašná sračka, protože akční filmy má arnie na docela nadprůměrný úrovni, bohužel se akle Arnold na boj proti zlu či satanovi moc nehodí a je to na tom filmu dost znát a ani scénář ho moc nepodpoří, ale to při jeho hereckých kvalitách by asi taky moc nepomohlo, ale přes všechny tyhle výtky se mi to i tak líbilo a dokázalo mě to slušně zabavit ()

predators 

všechny recenze uživatele

Divím se hlavně dvěma věcem. Zaprvé tomu, že jsem tuto pecku viděl až teď! Což by z určitého, hlavně kvalitativního, pohledu může být výhoda! A tou druhou podivností je zdejší nízké hodnocení. Já se přidám k těm, kteří byli ohormeni ďábelskou atmosférou, hudbou, charizmatickými herci, výbornými efekty a napínavostí jak šráky až do samého konce. Jo, možná to nadšení pramení z toho, že jsem od Arnieho moc nečekal, ale teď nelituju žádné ze 121 minut. Díky za Bluray, který posouvá tento nářez do nového tisíciletí! Titulky na mém profilu... 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný horor v čele z bojovníkom proti peklu Arnoldom, ktorého chce peklo získať na svoju stranu. Gabriel Byrne v úlohe satana výborne zahraný. Výborná napínavá atmosféra. Mne sa film skutočne páčil, mal spád a hlavne tam bol asi najlepší zo všetkých ozaj Gabriel Byrne ako Satan. Na Al Pacina síce nemal, ale musím povedať, že bol dobrý. A myšlienka, že za všetko zlé môže Boh sa tiež vo veľa filmoch neobjavuje. Ja by som tento film rozhodne nezatracoval. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatný, vůbec ne... Jen trošku nevyážený. Schwarzenegger je docela dobrý a není mnoho fimů, kde by neustále dostával nakládačku (i od tlustejch ženskejch) a byl dokonce ukřižovanej. Gabriel Byrne je jako satan úžasně démonickej... Hodně to ubíjí střih, ale naopak zvedá kompozice záběrů, byť občas mizerně nasvícených, ale obě kostelové scény jsou úžasné. Mohutnost toho prostoru sama o sobě je děsivá, a když se zkombinuje se správnými hororovými prvky (lítající lavice, hořící svíce, nebo drobná postava uprosted prostoru, o které všichni vědí, že je to Satan, a že by tu neměl nic dělat) zvedají hodncoení navelice slušné 3 hvězdičky.. Kapitolou sama pro sebe je pak hudba, nebo někdy spíše zvuky. Občas probleskne skutečně zajímavý hudební motiv ale dost často je náhle velice nepřirozeně utnut. Naštěstí aspon na konci dostane větší prostor. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Zbytečně podhodnocený film. Arnie je zde naprosto drsnej frajer, co má problémy s chlastem a look a lá Max Payne. Příběh je v hodně duchovní až silně ujeté rovině a některé skutečnosti nedávají naprosto smysl- že by byl Satan takový máslo? No... Ale jasně, ve srovnání s novodobými akčnáky, které jsou nabušené akcí a tím to končí, má Konec Světa aspoň něco navíc. Má výbornou atmosféru, mě nenudil a navíc plyne v pohodovém tempu až do konce. Oscarofka to není, pohodofka na nenáročný večer jo. A že dávaj všichni 1-2*, dám 4*. A basta! :) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Jako kaskadér se na filmu podílel Arnoldův nejoblíbenější tréninkový partner a také nejlepší přítel Franco Columbu, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Dr. Franco-Columbo. (Rominator)
  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama