Reklama

Reklama

Nebezpečný útěk

  • Česko 12 hodin strachu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová se v losangelském hotelu stane nechtěným svědkem mafiánské vraždy, kterou spáchá gangsterský boss Leo. Harry Caufield z kanceláře okresního prokurátora, který už dlouho po Leovi pase, zjistí podle otisků prstů identitu svědkyně a vypátrá, že se skrývá v zapadlé chatě v kanadských horách. Vydává se za ní a na místě zjišťuje, že mafie už také objevila Carolinu stopu a snaží se ji zlikvidovat. Podaří se jim uniknout najatým zabijákům a nastoupit do expresu, směřujícího do Vancouveru. Dalším Leovým mužům se však povede vmísit se mezi cestující. Život Carol i Harryho je v bezprostředním ohrožení. Železniční detektiv Keller Harrymu pomůže zbavit se najatých vrahů, ale sám přijde o život. Nebezpečný souboj s mafií vrcholí na střechách vagónů, kde Harry musí čelit zuřivému útoku tajemné cestující Kathryn, která je také v Leových službách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se mnou decentně mlátila puberta, jevil se mi tenhle film napínavý jak guma od trenek velikosti XXXL. O víkendu jsem si dala po 16-17 letech repete a přestože část kouzla zůstala zachována, přece jen na mě z "Nebezpečného útěku" pomrkávaly slaboduché okamžiky a nejedno klišé. Ale nemám důvod nadávat, vlastně jsem se docela bavila, byť se někdy smích dostavil v okamžicích, kdy to tvůrci filmu zřejmě nezamýšleli. 66% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Poctive thrillerove remeslo s vynikajucim Genehom Hackmanom. Peter Hyams sa ako vzdy zhostil rezie a kamery s ktorou podla mna exceluje a skoda ze sa vacsinu svojej kariery nesustredil prave na toto remeslo (jeho rezirovane kusky isli kvalitou pravidelne dole). Potesilo i kombo v podobe J.T. Walsha a Emmeta Walsha, ktori su ako vzdy skvely i ked nemaju prilis vela priestoru. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přežít a přesvědčit svědčit. Jen proto, aby mohl sedět v soudní síni a dívat se, jak soudce vynáší rozsudek a usvědčeného zločince začíná tlačit límec košile u uzlu kravaty.. Díky Hackmanovým nevymáchaným ústům to více baví v konverzační rovině (přátelský pokec se zabijáky u kávy a něčeho ostřejšího) než při nepřesvědčivě natočených akčních scénách (modýlkem vrtulníku počínaje a soubojem „moc vysokých“ osob na střeše vlaku konče). V rámci spoileru musím říct, že trvanlivost Walshů je tady až překvapivě jepičí.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams natočil niekoľko solídnych filmov, ale aj množstvo hovadín, ktoré sa zapísali zlatými písmenami do dejín našej kinodistribúcie (Lovci dinosaurov). Nebezpečný útek je našťastie ten prvý prípad. Napínavý dej umocňuje klaustrofobické prostredie vlaku, z ktorého niet úniku. Ale prvkom, ktorý robí film zaujímavým pre diváka, ktorý nepotrebuje vidieť každú blbosť, je Gene Hackman. Určite vydarenejšie, ako Segalov príspevok na danú tému. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak niekto po prvykrat vidi tento film dnes, uplne chapem nizsie alebo priemerne hodnotenia, avsak moj zazitok bol trosku väcsi, pretoze som ho videl asi pred 20-timi rokmi v kine a vtedy som jednak vnimal filmy uplne inak, nebol som nasyteny mnohymi podobnymi filmami a takyto film sa da najlepsie vychutnat prave v kine, preto je to pre mna tak trosku aj nostalgia. S Madison sme sa zhodli, ze film mal taku Hitchcockovsku stiesnenu atmosferu, ktorej napätiu dopomahala skvela napinava klavirna hudba Bruca Broughtona, len skoda, ze na konci to Hyams trosku s tym umelym platnom odflakol, ale ja som mu to odpustil a kludne davam 4*. Mimochodom prave v tomto filme som spoznal Gena Hackmana. ________ Gene Hackman - (Harry Caulfield) +++ Anne Archer - (Carol Hunnicut) +++ James Sikking - (Nelson) +++ J.T. Walsh - (Michael Tarlow) +++ M. Emmet Walsh - (Seržant Dominick Benti) +++ Susan Hogan - (Kathryn Weller) +++ Nigel Bennett - (Jack Wootton) +++ J.A. Preston - (Martin Larner) +++ Harris Yulin - (Leo Watts) +++ Produkcia: Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama