Reklama

Reklama

Nebezpečný útěk

  • Česko 12 hodin strachu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová se v losangelském hotelu stane nechtěným svědkem mafiánské vraždy, kterou spáchá gangsterský boss Leo. Harry Caufield z kanceláře okresního prokurátora, který už dlouho po Leovi pase, zjistí podle otisků prstů identitu svědkyně a vypátrá, že se skrývá v zapadlé chatě v kanadských horách. Vydává se za ní a na místě zjišťuje, že mafie už také objevila Carolinu stopu a snaží se ji zlikvidovat. Podaří se jim uniknout najatým zabijákům a nastoupit do expresu, směřujícího do Vancouveru. Dalším Leovým mužům se však povede vmísit se mezi cestující. Život Carol i Harryho je v bezprostředním ohrožení. Železniční detektiv Keller Harrymu pomůže zbavit se najatých vrahů, ale sám přijde o život. Nebezpečný souboj s mafií vrcholí na střechách vagónů, kde Harry musí čelit zuřivému útoku tajemné cestující Kathryn, která je také v Leových službách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prumernej film v tom vlaku bych cekal vic akce nicmene asi nektery ty zabery nebudou tak spatny kdyz se hodily vykradaci Wynorskemu do jeho mrtveho bodu jinak tenhle film tak trochu balancuje mezi akci a klasickou kriminalkou poradne vsak neni ani jednim z toho nastesti Hackman svym charizma lecos zachranil uslo to ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající začátek, kde je vše přesně načasováno, pokazí zbývající dvě třetiny filmu, a nejvíce závěrečné scény. Některé věci logicky nedávají smysl (např. jak se zločinci mezi sebou domlouvali, když si z vrtulníku nebrali vysílačku? - viz první zastávka; jak vůbec mohli být na začátku sledovaní?; proč nikdo ve vhodné chvíli nepoužil nouzovou brzdu?; jak mohl obyčejný advokát převézt profíky?; proč advokáta ve vlaku zloduši nesledovali na každém kroku, ale pokuřovali si v jídelním voze? Sledováním by neměl, kde se ukrýt nebo jak s ženskou mluvit.; proč nezdrhli druhou stranou vlaku?; proč nezasvětil víc lidí z vlaku /kuchaře, číšníky, strojvedoucího, průvodčího.../, kteří by mu mohli pomoci proti dvěma chlápkům? atd., atd.) a celá ta výborná výstavba první třetiny filmu, kterou jako by psal někdo jiný, jde postupně do kytek až k WTF konci. Ale u Hyamse to tak bývá často - dobré nakročení, zajímavý námět, ale totální selhání v ukočírování filmu a příběhu až do konce. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Peter Hyams natočil niekoľko solídnych filmov, ale aj množstvo hovadín, ktoré sa zapísali zlatými písmenami do dejín našej kinodistribúcie (Lovci dinosaurov). Nebezpečný útek je našťastie ten prvý prípad. Napínavý dej umocňuje klaustrofobické prostredie vlaku, z ktorého niet úniku. Ale prvkom, ktorý robí film zaujímavým pre diváka, ktorý nepotrebuje vidieť každú blbosť, je Gene Hackman. Určite vydarenejšie, ako Segalov príspevok na danú tému. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Filmy P. Hyamsa majú zvyčajne diskutabilné scenáre, no po stránke remeselnej zručnosti sú poctivými komerčnými produktami, ktoré rozhodne nepatria medzi odpad. No a skvelé herecké obsadenie, solídny a hviezdami nabitý markizácky dabing a slušný spád, vytiahli túto napínavú historku až na tak vysoké hodnotenie aké dávam. A navyše --- TECHNICKÁ POZNÁMKA: Markíza film uviedla v originálnom formáte 2,35:1. (9.6.2010) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se mnou decentně mlátila puberta, jevil se mi tenhle film napínavý jak guma od trenek velikosti XXXL. O víkendu jsem si dala po 16-17 letech repete a přestože část kouzla zůstala zachována, přece jen na mě z "Nebezpečného útěku" pomrkávaly slaboduché okamžiky a nejedno klišé. Ale nemám důvod nadávat, vlastně jsem se docela bavila, byť se někdy smích dostavil v okamžicích, kdy to tvůrci filmu zřejmě nezamýšleli. 66% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama