Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtvrtého července se v pozdních nočních hodinách vrací domů z venkovní slavnosti Teena Maguireová (Anna Hutchisonová) s dvanáctiletou dcerou Bethie (Talitha Batemanová). Nad hlavou jim svítí měsíc a probleskují zbloudilé petardy z ohňostrojů, jejichž praskání je stále slyšet ve vzduchu. Rozhodnou se vydat zkratkou přes oblíbené a neklidné místo, které Teena často navštěvovala na střední škole. Nebyl to ovšem dobrý nápad, protože tam narazí na bandu zločinců, kteří Teenu brutálně znásilní a Bethie tomu musí s hrůzou přihlížet. Jako první dorazí na místo činu detektiv John Dromoor (Nicolas Cage), který se s Teenou krátce předtím seznámil. Je to vdovec a válečný veterán, který má osobní zájem na tom, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, zvláště poté, co si gang najme úlisného, protřelého právníka Jaye Kirkpatricka (Don Johnson), který je podle všeho schopen muže očistit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Cage už je úplně vyřízenej. Když pominete jeho zoufale alkoholem zničený a oteklý obličej a stále vás bude udivovat ta jeho šílená přebarvená paruka, nezmůže se tenhle kdysi můj velice oblíbený herec vůbec na nic. Vengeance : A Love Story, už z toho debilního názvu vám může být jasné, jakou asi že to kvalitku zase Nikča za jeden týden vyplodil někde s partou amatérů za pár šupů. Je to typická revenge rape story akorát že se nemstí poškozená, ale spravedlivý poldíček kterého mocinky moc trápí nespravedlivý soudní systém. 90 minut se mluví, 2 minuty se střílí a na konci je dobrý rozhovor mezi Nikčou a Donem Johnsonem (ahoj další vyhnědlá hvězdičko). Film který nemá žádný význam, žádnou hodnotu a jeho zbytečnost je markatní úplně stejně, jako definitivně zničená kariéra Nicolase, který se buď úplně posral, zbláznil, nebo nevim vo co mu jde. Takhle si kariéru posrali už snad jen Val Kilmer, Steven Seagal a Cuba Gooding jr. Dám 2* ale jen proto, že to není tak strašný jako jiný zhovadilosti co tenhle odulínek vyplodil za posledních pět let.30%. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, přímočaré akční béčko, které si na nic nehraje, zaujme právě svou obyčejností, neboť příběh není nikterak originální, jeho podstatu vám odkryje už samotný název filmu, žádné překvapení se jinak nekoná. Nikolas Cage díky svému komornímu projevu působí lehce unaveně, na druhou stranu slibovaná pomsta se mu povede fakt pěkně. Já osobně to vidím na takový slabší průměr, žádná hrůza, ale také nic závratného. 4/10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Cage týče, tak nic novýho. Zase vejral jak vyoraná myš. Ale jinak mě tohle béčko plné vyčichlých tváří docela bavilo. Skupinka vidláků byla nádherně na pěst, svůj prostor tu dostal Johnsonův slizký právník a když se to tak vezme kolem a kolem, tak Cage se s tím nakonec taky sympaticky nemazal. Jo, dokázal bych si to představit jako soudní thriller s revenge vložkou a v tomhle ohledu zamrzí, že to nevzal do ruky někdo renomovanější, ale sakra točil to režisér Skeleton Mana a ve světle toho se vlastně jedná o filmový skvost. 60% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se divák přesvědčí o platnosti klišé, že když začne nějaká vedlejší postava mluvit o tom, že se na něco těší nebo něco udělá, do dvou minut je po ní. První hvězdička je za Annu Hutchisonovou, kvůli které jsem se na to díval, druhá za scénu, v níž katolický kněz doporučuje matce dvou sexuálních útočníků toho nejlepšího obhájce slovy: "Dělal už osmnáct případů pro Vatikán." ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru revenge filmov určite nejde o nič prevratné, no N. Cage má aspoň tú vlastnosť, že ma vie vždy upútať čo sa týka jeho hereckého prejavu (aj keď uznávam, nie každému výraz zmoknutého psíka vyhovuje)... Samotný film, podobne ako aj u iných filmoch rovnakého razenia, je plný dobrých a zlých ľudí, z ktorých v tomto prípade ma bavili hlavne tí zlí - niečo tak nesympatické a ľudsky humusné (vrátane tej nechutnej matky násilníkov) som už dávno nevidel. To sa vážne podarilo. No čo sa týka tých dobrých, tak vlastne okrem N. Cagea boli všetci nevýrazní a šediví, nebavil ma ani jeden. Vlastne pri filme som celú dobu čakal, kedy sa v scéne vyskytne niekto z tých humusákov alebo hlavná postava detektíva. To ostatné okolo nich a vyšetrovania tej udalosti dosť nudilo. Čo sa týka príbehu má svoje silné aj slabé stránky. Slabá je tá, že ničím neprekvapil (výsledok bol jasný už od začiatku), no potešil ma koniec, pričom nevadilo ani to, že bol predvídateľný. Tak by to malo vyzerať. Pokiaľ spravodlivosť a ochranu jednotlivcovi neposkytne štát, je potom výsostné právo jednotlivca, aby si zjednal nápravu sám. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama