Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela nezvyklé (dočasné) zakončení celé série, první film je mamlasárna, druhý je zase zběsilá jízda a tohle je na akční film až moc umírněný a civilní. Nicmémě dejme tomu, že bych i první film vzal na milost, tak předchozí dva filmy měli zběsilé akční tempo a bylo andrenalinová jízda, tohle je takový......že to chce spíše chce vyprávět příběh, než vsázet vše na akci. Což by i bylo fajn, ale celé to obvinění Mike, je tady dobrá komedie, ta postava je v podstatě perfektní v tom co dělá a kdyby fakt chtěl zabít prezidenta, tak by po sobě zahladil stopy a to takovým způsobem, že by vyšetřovatelé vůbec nepodezírali jeho. No a pak je tady zase ta zrada, i tady to celé působí né uplně dotaženě a motivace záporáků je zvláštní, jako né úplně kompletní, kdy oni to tedy dělají protože všichni vidi Ameriku jako slabou a tak chtějí rozpoutat válku s Ruskem. Tady sem úplně nepochopil jejich motivaci, kdyby to byla čistě Wadeva akce, aby se Amerika probudila, aby získala zpět reputaci agresora, tak bych to pochopil, ale to tady neni a jejich motivace, dost kulhá. Nicméně Danny Huston, byl hrozně skvělej a z téhle série, mi přišel nejlepší, bylo to hodně osobní a konflikt mezi ním a Butlerovou postavou, byl fakt dobrej. Co se týče akce, líbilo se mi provedení těch dvou akčních scén a ta závěrečná, ta byla luxusní. Jako je to slušný film a i bych dal ty čtyři, ale to obvinění a ta motivace, to sou největší neduhy tohle filmu, takže silnější tři. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Painmaker takes painkillers. Neohrožený bodyguard, suplující sukni prezidentských mám, nám začíná povážlivě chřadnout, ale na pár zabití to ještě bude stačit. Waugh zvolil nepatrně jiný směr s větším důrazem na postavy (vztah s houmlesem Noltem či kontraktorem Hustonem), nicméně čitelnost děje a nepříliš nápaditě natočená akce tuhle změnu spolehlivě otupují. Obsazení paní Smithové do role drsné agentky FBI byla stejná pitomost jako chtít po Mikeu Banningovi, aby poplival orla na prezidentské standartě.. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

…….z trilogie s Gerardom Butlerom -prvý diel :Pád Bieleho domu,druhý diel: Pád Londýna a toto je tretí diel....všetko len voľné pokračovania, bez bližšej náväznosti.Tento diel som videl ako prvý a ....aj keď mi Butler nie je extra sympatický skôr mi pripomína nejakého mäsiara,bez charizmy a ako herec mi tiež nepríde niečo extra....ale bavil som sa a..... dalo sa to pozrieť....akčné,stále sa niečo dialo a táto čast - ex post- sa mi videla ako najlepšia. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za záběr Morgana Freemana s Vladimírem Vladimirovičem Putinem. Jinak klasické schéma. Bezpečnostní složky naprosto neschopné, ovšem záporáci mají stoprocentní přesnost zásahu, pokud střílí na "řadové cíle", a nulovou přesnost zásahu, pokud střílí na hlavního geroje, což zachrání Ameriku. Tedy přesněji 0,1 %, protože občas musí téci po zpoceném čele nějaký ten hrdinský pramínek krve, že. Tomu se přizpůsobuje zápletka, zvraty a vůbec "logika", která takřka absentuje, jak už to tak bývá. Mravní ponaučení: systém je skvělý, jen občas lidé zklamou. P.S. Poslední věta v obsahu: "Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi" mi silně připomíná Eso Rimmera: "Nic extra. Zachránil jsem pár vesmírů, svrhnul pár diktátorů, odmítnul hromady nevěst a nechal si seřídit světla." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama