Reklama

Reklama

VOD (1)

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Poslední bohatýr je zajímavý ruský nápad, který moderního kluka hodí do starobylého světa kouzel. A zatímco on sem tam oslní tamější obyvatele moderními hračkami, ti zase umí šermovat s mečem a rozumí přírodě. Z toho všeho plyne řada vtipných situací, protože si lze snadno představit, že řada dnešních teenagerů by dopadla v podobné situaci stejně. Kombinace fantasy a komedie funguje dobře. Hlavně proto, že se zapojí i další postavy a dlouho není jasné, kdo na kterou stranu vlastně patří. Rusové se navíc nebojí zapojit hrdiny z klasické ruské pohádkové školy o nichž i já četl ve starých knihách jež jsme měli doma. A zatímco američtí producenti vkládají své hrdiny buď do rolí super padouchů nebo super hrdinů či aktuálně populárního spojení virtuálního světa a toho reálného, tohle docela funguje. Na druhé straně je hlavní dějová linka trochu slabá a konec průměrný, možná trochu klišovitý. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ruská pohádka od Disneyho?Zvláštní představa,ale ono to překvapivě funguje.Je to sice blbina,místy moc smysl nedávající,ale zábavná a slušně udělaná.Na ruský film má navíc sympatické obsazení a samozřejmě tu nechybí baba jaga letící v sudu,bohatýři,chaloupka na muřích nožkách a Kostěj Nesmrtelný...70% ()

Reklama

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a originální fantasy pro děti. Libily se mi kostýmy a fakt dost se mi líbila Vasilisa. Humor byl cílen asi na mladší publikum, ale dalo se to přežít. Vůbec se mi nelibila vybraná hudba, protože se do filmu ani jedna absolutně nehodila a nekorespondovala s příběhem. Byla to ale zajímavá výprava zajímavých postav v zajímavém světě. Hlavní bitch měla fakt super bič a uměla se s nim ohánět. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Kostěj je k*rva king! Ruský pohádky jsem měl v dětství hodně rád a i když Vasilisu jsem si tenkrát představoval o hodně krásnější, než byla tady, tak ten feeling se mi vrátil.Sprintující chaloupka, basující Ivan, to jsem se válel smíchy. Vlastně jediný, co mi kazilo dojem, byla očividná snaha Disney zapasovat do děje trochi těch imperialistických prvků - povedl se pouze jeden a to Ivanův pěvecký a taneční výkon v jeskyni. Ale já se u toho výborně pobavil a to jsem od toho nic moc nečekal. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Občasné dobré nápady nemohou zakrýt, že se jedná o totální hovadinu. Bývalo by bylo lepší vzít to vážně a natočit opravdový příběh o bohatýrech a ne blbinu s americkejma písničkama a hrdinou-slizounem, který neví která bije. Je to američtější než americká pohádka. Tohle opravdu ne. A mohlo to být dobré...40% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama