Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 4

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (142)

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Aftermath má především výborné kulisy s výraznou českou stopou, které skvělým způsobem navodí patřičnou dobovou atmosféru poválečných měsíců a nálad v Hamburku. Avšak to ostatní zas tak skvělé není. Je to dáno především lacinou a bolestně předvídatelnou dějovou linií, která je velmi neobratně naroubována do ulic rozbombardovaného města. Snímek se sice rovněž může pochlubit solidními hereckými výkony ústředního tria s mimikrami Keiry Knightley, Alexandera Skarsgårda a Jasona Clarka, ovšem ani ti tento stokrát omílaný příběhový koncept nezachrání. Škoda. „Pain was uniquely one's own, and undiminished by a democracy of suffering.“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Rhidiana Brooka, který česky nevyšel. Ale buďme rádi alespoň za ten film a českou stopu v něm. Zatímco plakát láká na tuctové melodrama s Keirou Knightley (s naprosto příšerným českým názvem), výsledný film je důležitá zpráva o osudech lidí v poválečném Hamburku. Není to žádná nudná dějepisná přednáška, ale reálií je tam přesně tolik, aby drama získalo nevšední lidský rozměr. Sošný Alexander Skarsgård skvěle slouží ke katarzi vztahu manželského páru, který byl narušen jedné noci při bombardování Londýna. A díky sdílené bolesti přeživších z bombardování v Třetí říši je možné najít společnou řeč. Závěr The Aftermathu je možná méně epický, než by si směřování filmu zasloužilo, ale o to je lidštější. Za zvláštní pozornost stojí výprava a samozřejmě barrandovské kostýmy. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Filmaři můžou být rádi, že válka byla a mají nevyčerpatelnou zásobu inspirací hlavně na melodramata, jak válečná, tak poválečná. Mě se to líbilo moc. Milostný trojúhelník na poválečném pozadí. Osudy lidí do jejíchž životů válka krutě zasáhla a poznamenala je na celý život. Výborné ústřední trio, líp nemohlo být vybráno. Civilní Jason Clarke, který v uniformě působil opravdově, jeho citlivý pohled k nepřátelům byl velmi sympatický, protože ne všichni byli zlí nácci, ale obyčejní lidé, kteří neměli na výběr. Osudová Keira, které kostýmní role tohoto typu sedí dokonale. A jako vždy charismatický Skarsgard se smutným pohledem se do této role též výborně hodil. Myslím, že role osudových mužů mu sedí mnohem více, než ty akční. Perfektně vykreslená atmosféra válkou zničeného Hamburku a utrpení jeho obyvatel. Krásná hudba a hlavně spousta českých jmen podílejících se na tomto komorním snímku. Není to film, který bude bourat kina, ale kdo má rád filmy vystavěné na hereckých výkonech, atmosféře a krásné hudbě bude určitě spokojen. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Mne sa to pacilo, i ked dej je od zaciatku velmi predvidatelny. Malo to vsak peknu atmosferu, vypravu, kostymy, sympatickych hercov a samotny zaver filmu je podla mojho gusta. Povojnove Nemecko, to uz samo o sebe znie ako zaujimavy namet a v The Aftermath je to slusne spracovane. Dobry vyber hercov. Keira patri medzi moje oblubene herecky, i ked je pravda, ze uz akosi dostava podobne roly - dufam, ze ju nezaskatulkuju :-) A som rada, ze som spoznala Skarsgarda mladsieho. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Aftermath" si ma úprimne ako diváka získal. Nie je veľa filmov, ktoré hovoria o období tesne po vojne a myslím si, že je to doba, o ktorej by sa hovoriť malo. Čakal som, že to bude viac romantika, než realita, no realita je taká, že tento film mi priniesol skvelý príbeh s veľmi dobrými postavami. Všetky postavy v tomto filme majú svoju históriu, nesú si ju a potom to výrazne ovplyvňuje ich reakcie. A je to v prípade aj Rachael aj Lewisa aj Stefana aj Fredy. Všetci si nesú svoje vlastné bolesti, a umocňuje to ich reakcie a potom to všetko pôsobí veľmi silno a uveriteľne. Keira Knightley tu nepodáva síce svoj najlepší výkon, ale myslím si, že je okey. Najlepšiu scénku bude mať pri piane. Inak je to viac menej jej štandard. Dobré výkony však podali obaja muži. Aj Alexander Skarsgård aj Jason Clarke sú absolútne fantastickí a ich emócie dokážu prejsť na povrch. Jason Clarke inak v uniforme pôsobí veľmi skutočne a za to ho musím opätovne pochváliť. Je to super. Ak by som mal povedať jeden vážnejší problém s filmom tak mám pocit, že niektoré časti medzi Fredou a Albertom nie sú veľmi zaujímavé a reálne to ani nejako nevyužije moc svoj potenciál. Na druhú stranu to ale potom nerobí film predvídateľný, čo je skutočne super. A koniec je podľa mňa zaslúžený. Tento film ma zasiahol. Neviem ako to bude pre ostatných, ale som rád, že som ho videl a ja ho osobne musím pochváliť. Podľa mňa stojí za pozornosť a odporúčam ísť sa pozrieť do kina. Hodnotenie: A ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. února 2019 na filmovém festivalu v Glasgow. (Petr.Kocfeld)
  • Film se natáčel v České republice. Hlavní nádraží v Praze, nástupiště 1 představuje Gleis 6 Hamburg Hbf. Byly použity lokomotivy a vagony z ČD muzea v Lužné. Natáčelo se i v okolí trati 120 Rakovník - Praha. Točilo se také v Ústí nad Labem, na zámku ve Slapech a v areálu rozbouraného cukrovaru v Lenešicích u Loun. (Frontie)

Reklama

Reklama