Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nemci sa pokúsili urobiť škandinávsku detektívku. Herci sú kvality B, ale to by zasa až tak nevadilo. Problémom je skôr skutočnosť, že príbeh lieta z B do C (postavám zbytočne klesá IQ až do kategórie hororová teen vyvraždovačka), a takto poletuje celý film. Bohužiaľ vo finále pristane či teda skôr vzlietne k C. Zápletka je super. Patalóg nájde v mozgu mŕtvoly kapsulu v ktorej je lístok s menom a tel. číslom jeho dcéry. Následne sa rozbehne séria udalostí plných stôp a ďalších mŕtvol. No a keďže stopy treba hľadať v telách, tak sa reže, reže, a reže. Purpurové řeky do ktorých spadol SAW? Asi tak nejako. Ak by mal film 90 minút, tak by som mohol dať 3*, ale tá prešpekulovanosť, ktorá sa v konečnom dôsledku minula účinkom, to celé rozťahala o 40 minút nad povolený minutážny rozpočet. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia pecka z Nemecka,perfektny drsny thriller,ktory sa s nicim nebabre a serviruje poriadnu porciu napatia,brutality,mrtvol,pitvania,skvelu temnu atmosferu,vybornu hudbu i herecke vykony,k tomu vsetkemu to ma hlavu aj patu,krasne to do seba zapada ako skladacka a cele to ma dobre tempo,reziser Christian Alvart napisal i scenar k tomuto filmu a musim mu zatlieskat,je to parada...:-) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně příjemné německé překvapení. Dlouho jsem neviděl takhle příjemně mrazivý thriller. Na začátku nás tvůrci nemilosrdně hodili do vody a nechali nás se topit. Postupně se však v této vodě začínáte orientovat a vyplavete nad hladinu. Nevzpomínám si, kdy jsem ve filmu viděl lépe zobrazené pitvy mrtvol. To byl opravdu pošmak pro moji citlivou duši. Závěr byl na můj vkus možná až zbytečně složitě překombinovaný, ale v rámci celého filmu to nebylo nic, co by mi nějak zvlášť vadilo. [82 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Atmosférou mi to, nevím proč, připomnělo Purpurové řeky. Jinak pátrání po vrahovi s pomocí symbolů a zpráv, které zanechává, není nic nového, přesto pro mne tenhle typ thrilleru funguje. Bleibtreu je charismatický a dokáže většinu filmu utáhnout sám, Bauerová mu výborně sekunduje. Napínavý příběh s pěkným vizuálem zklame snad jen vyloženě akčně založené diváky. Kopice mrtvol, pitevna, pitva, orgány. Venku zuří bouře, sníh, izolovaný ostrov, hluboké lesy. Linda je samozřejmě nepoučená z hororů, že protivníka je třeba utlouci, rozmašírovat ho a nejlépe mu uříznout hlavu. Ale chápu, že pak by nedošlo na závěr, který se může zdát někomu přepálený, já však tohle hororové klišé očekával a vítal jsem jej. Jen s mladíkem Ingolfem (E. Hesse) jsem si tak nějak nevěděl rady, pořád jsem nedokázal odhalit, na které straně barikády stojí. Povedené. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Solídnu prasárničku si nemčúri nachystali. Človek by povedal, že tá pitva v úvode bude to najhoršie, ale kde. Ďalej sú lepšie šmakocinky. Perfektne zamotané, núti to rozmýšľať, až do samotného záveru je to dosť otvorené a stať sa môže hocičo. A hocikto môže byť hocikým. Vyžaduje plné sústredenie a aj keď je na nemecké pomery dlhý, ubehne veľmi rýchlo. Neodporúčam pri ňom jesť. 4 z 5 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama