Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ako krimi thriller veľmi obstojné, horor to však nie je ani omylom. Je to veľmi dobre napísaný príbeh, ktorý ponúkne pár zvratov, má hutnú atmosféru a postavy, ktoré bavia. Postupné odkrývanie o čo vlastne pôjde ma bavilo, avšak dĺžka je troška prestrelená. Koniec a odhalenie sa mi páčilo, teda až do toho úplného finále v helikoptére, to bolo hrozne mimo. 4* sú ale isté. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci velmi slušný thriller typu "Sedm", "Vraždy podle Jidáše" nebo "Purpurové řeky". Jen mi připadá, že prvotní záměr tohoto filmu byl šokovat brutalitou vražd za každou cenu. Rozdíl mezi výše jmenovanými filmy a tímto je v kvalitě scénaře a v nedostatcích některých skutečnosti tohoto filmu. Jinak ale na jedno zhlédnutí slušné. 70 %. ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Kurz patologie po telefonu aneb lidské tělo je jen schránka, kam se dá nacpat leccos ... Dobře vystavěný a opravdu děsivý a napínavý thriller odehrávající se zčásti na ostrově Helgoland v severním moři a zčásti v pevninském Německu. Moc se neotálí a jde se rovnou na věc a až na trochu přepálený, téměř parodický konec, nebude ani chvilka, kdy byste si chtěli odskočit na záchod ... Bleibtreu a Bauer to dávají s přehledem, sedí i atmosféra a nasnímání. Bavilo moc ... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když se sám nad sebou občas zamyslím, musím si vždy přiznat, že chybělo už jen velmi málo k tomu, abych byl plnohodnotným psychopatem. Takhle naštěstí necítím neodbytné nutkání k porcování ještě se mrskajících lidských nebo i zvířecích obětí, morbidní zvídavost nad otevřenou anatomií ještě nedávno žijících tvorů už ve mně ale pevně zakotvila. Když mi FeriusParfax tento německý thriller doporučila, příliš jistoty ve mně nevzbudila, protože klíčové slovo "německý" pro mě není ve filmové oblasti zrovna tím pravým lákadlem. No, ukázalo se, že mě výše zmíněná uživatelka buď hodně dobře odhadla, nebo má v genech podobný defekt jako já, ale touto záležitostí se u mě fakt trefila. Teutoni se tentokrát vybičovali k maximálnímu úsilí a spáchali snímek, u něhož mi ty dvě hodiny+ utekly jako tělesné tekutiny z pitevního stolu, příběh měl smysl, děj měl ten správný tah na branku, sedělo mi i obsazení, brutálně jsem se bavil nad přerodem vegetariánky Lindy a pochopitelně jsem si morbidně užíval všechny detaily z pitevny. Bavil jsem se na německý thriller nebývale, a kdyby Helmutům občas nehrklo v kukačkách (například: nefunkční pevné linky až na tu na pitevně nebo otravně klišoidní finále), odhodlal bych se zřejmě i k páté pěticípé, ale i tak je to za pevné čtyři kousky. / Poučení: Se správnou motivací dokáže člověk téměř cokoliv. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Na Německo dobrý, to každopádně. I přes velkou délku jsem se fakt nenudil a bejt to trochu logičtěji a smysluplněji vymyšlený, mohlo to být i na 5. Leč poslední půlhodina byla už tak zamotaná, že si nejsem jistej, jestli jsem to všechno úplně pochopil a blbý je, že je mi to tak trochu fuk, na to abych si to vrátil zpátky a pátral po tom. Což je škoda - někdy méně je prostě více. Konec v helikoptéře si mohli tvůrci taky odpustit - to už jako bylo fakt moc, že to celý film shodilo o třídu níž. Další mínus, že jsem se celej film těšil na toho zmrda Denyho a...? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama