Reklama

Reklama

Kouzelný park

  • USA Wonder Park (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Vymýšlet atrakce, jaké svět neviděl, je pro June a její maminku ta úplně nejlepší zábava. Ve své představivosti vyčarovaly kouzelný park, v němž všechny ty dechberoucí a fyzikální zákony popírající atrakce řídí mluvící zvířata s velmi vyhraněnou osobností. Například bezpečáka tu dělá dikobraz, který se všeho bojí a ve stresu nekontrolovaně střílí bodliny, o údržbu se starají dva bobří vtipálci a tak by se dalo pokračovat. June však není pouze snílek, ale taky hodně praktická holka, která zkouší aspoň některé z těch fantastických modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku. Asi tušíte, že takové pokusy nemůžou dopadnout dobře a většinou končí demolicí celého sousedství. Po jedné takové mimořádné destrukci June slíbí, že už začne sekat dobrotu, všední i nevšední starosti ji navíc připraví i o chuť vymýšlet výjimečné atrakce aspoň teoreticky. June přestane snít. Jednoho dne ji však osud a šťastná místa zavedou na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit vlastní fantazii a zastavit jinak nevyhnutelný zánik tohoto ráje atrakcí? Zdejší mluvící zvířecí personál na ni dost spoléhá. Jinou naději totiž nemají. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (60)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pestrofarebný animák plný milých zvieratiek, niekoľkých zábavných situácií a vizuálne zručne zrežírovaných animácií. Všetky tieto atribúty už ale v podstate má každý súčasný animák a tento nepriniesol nič nové originálne navyše. Stále je to len zábava pre ozaj malé deti a celkom nuda pre dospelákov. Takže za mňa iba taký jemný nadpriemer, ale v zásade nič prevratné. 55 % ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je film tak pro 5 leté děcka nic více nic méně. Někomu to ke štěstí bude stačit (koukám, že tady se sešla skupina hodně nenáročných lidí, kteří vidí animák a hned dávají 4 a 5 hvězd) a někomu kdo by chtěl více naopak ne. Humorově je to tragické (pokud Vám teda nepřijde vtipné, že zde medvěd minimálně 5 krát za film usne nebo se nezasmějete Indovi, který chce sbalit holku a ta ně něho háže bobek) a i z příběhu se dalo vytěžit více k tomu připočtěte navíc feministickou vlnu (v popředí je matka s dcerou a ačkoliv jim otec pomáhá stále se to věnuje jen jim dvěma, dcera se musí starat o ´´dospělého,, otce,,). Pochválit se zde dají songy a animace (produkoval Nickelodeon) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Režisér tohto animáku Dylan Brown vzišiel z Pixaru, takže človek by určite čakal kvalitu (tiež som ju čakal). Napokon sa z toho vykľulo prekvapenie, avšak bohužiaľ v tom negatívnom zmysle slova. Celé mi to prišlo ako kompilát myšlienok všetkých úspešných animákov z posledných rokov s prehnaným tlačením na pílu o vytvorenie niečoho originálneho. Ale v konečnom dôsledku to bol absolútne prepálený koncept. Navyše tomu chýbal potrebný dôvtip (ten bol nahradený silnou dávkou infantílnosti) a zvieratká v parku pôsobili skôr otravne. Pointa bola jasná už od začiatku, takže ani tu sme sa prekvapenia akosi nedočkali. Jeden z najslabších moderných animákov, aké som za posledné roky videl... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si vzpomněla na legendární Nekonečný příběh. Svět fantazie nemá žádných hranic a je nekonečně bohatý. Jen se musíme dívat na to světlo, které nás obklopuje, protože to stojí za to. To je ta naděje. Ovšem děckám do deseti let to bude úplně fuk. Hlavně, že je to barevné, nápaditě a pořád se něco děje. Nejlépe něco bláznivého. Kouzelný park byl moc hezky vymyšlen. Moc dobrý nápad. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nádherně vypadající animák se skvělou (3D) kamerou postavil vyprávění na hezké myšlence nezbytnosti a nezměrnosti dětské fantazie, která nesmí nikdy uvadnout (čili lehounce takový 'Nekonečný příběh'). Nejedná se tudíž o další tuctovku s mluvícími zvířátky, ti onu ideu spolu s kouzelným parkem jen ztělesňují; a i když se mnoha infantilností ani toporných klišé nevyvaroval, sympatickými postavami, dynamickou akcí a nápaditým pestrobarevným vizuálem mě bezmála nadchnul. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Práce na tomto projektu trvala 5 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama