Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (86)

Renfield 

všechny recenze uživatele

V první polovině příběhově občas lehce nepřehledné, ale ono si to naštěstí mnohem dříve než v závěru "sedne" a především atmosférou téměř okamžitě pohltí. Ta je totiž řádně osmdesátková, špinavá, svým způsobem až bezvýchodná a trefně podtržena výbornou hudbou Maxe Richtera. Přitom jsem si při dřívějším poslechu soundtracku říkal, jak se asi jeho styl bude hodit ke gangsterce, ke které má ovšem White Boy Rick daleko. Mnohem blíže už k rodinnému dramatu, vždyť Richard chce hlavně fungující a zabezpečenou rodinu, k čemuž má přispět rozjetí videopůjčovny, kterou jsem mu musel přát. Jenže peníze je možné vydělat na první pohled pro některé jednodušeji, do čehož se Rick pouští, i když má následky toho v podobě Dawn prakticky doma. Jednoduše jsou oba na facku, což v tomto případě značí jejich solidní herecké výkony, přičemž ten nejlepší i zde předvádí jejich otec Matthew McConaughey. Znát je to hned v úvodní veletržní scéně. 75% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Že svou roli perfektně vystřihne McConaughey, o tom člověk snad ani nemůže na chvíli zapochybovat - co tady ale předvádí neznámý pan Richie Merritt, to je neskutečný herecký koncert. Tenhle kluk s obrovským hereckým nadáním, jakoby se v chudé čtvrti pro svou roli dealera a syna pochybného tatínka, coby prodejce zbraní, narodil ! Fakt smekám před jeho autentickým výkonem a obecně před tímhle filmem, který mi přivodil husí kůži...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušná práca všetkých zúčastnených až na samotný scenár, ten mohol byť lepší. Na pohľad slabé hodnotenie, len tri hviezdy, ale určite nie márne. McConaughey je skvelý ako vždy a ostatní tiež ušli. Ale chýbala tomu väčšia myšlienka, resp. dokonalejšie spracovanie, aby to mohlo aspoň z diaľky pomrkávať na velikánov s menami Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci či novších počinov American Ganster či famózny koncert Nicholsona, Damona a DiCapria v Departed. Toho popri tom všetko aj pri najväčšej snahe vyzerá len ako chudobný televízny príbuzný. Už aj Deppov Black Mass bol lepší. Nevadí. Lepšie niečo z daného žánru ako nič. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Malý komorní drama, který má ve svým čele M. McConaugheyho. Nečekejte megalomanský gangsta přestřelky, nečekejte pašování hromady koksu a neočekávejte taky limuzíny, paláce a kufry naruličkovanejch peněz. O tom to není a nemá být. Dokonce bych řekl, že to byl důvod, proč do toho Matt šel - on má rád tenhle špinavej styl a takovýhle postavy. Navíc mu to sedí. Je to sice pomalý, nicméně pomalu ale jistě se od začátku propracováváme k závěru, kde jasně vidíme selhání americké justice (aniž bych hlavní postavu jakkoliv obhajoval). Popravdě sedět od 17 let v izolaci a strávit tam 30 let, tomu se říká život v hajzlu. Silný téma od, dá se říct, začínajícího režiséra. Za mě dobrý... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sivy sedivy priemer o tom, ako sa robotnikov syn stal dilerom salmonelozy, pardon drog a potom putoval do basy. Matthew McConaughey nikdy nebol extra kvalitny herec a stale ho povazujem za ciry priemer. Film vsak taha hlavne on, v tom suhlasim so svojimi oblubencami, no pribeh je nic moc ..... i po rokoch to ostane v nezazivnom priemere  : 50 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na Telluride Film Festival. (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. března do 6. června 2017 v Clevelandu, Detroitu, Las Vegas a Miami. (BMW12)

Reklama

Reklama