Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Narya89 

všechny recenze uživatele

Mám ráda mysteriózní detektivky z prostředí lesa a tenhle je jeden z těch top. Navzdory jazykové bariéře mě bavil a líbila se mi především komplexnost hlavních postav a to, jak se děj v každém díle svižně posouval a pořád tak udržoval diváka v očekávání a napětí. Opravdu tam nebylo moc hluchých míst, až jsem si říkala, že to s tím přísunem mrtvol a záhad v městečku trochu přehánějí. Hodně mě zaujala přítomnost jakési good/evil "entity" v lese, která nebyla ale zatím zcela vysvětlena. Škoda, že to na pokračování už nevypadá, příběh ještě nepůsobí úplně uzavřeně. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temné detektivní drama, které zpočátku zaujme primárně svým silným geniem loci odříznutého francouzského maloměsta obklopeného zdánlivě nekonečným tajemným lesem. Jednotlivé případy jsou ok, hlavní (mysteriózně-hororová) dějová linie vynikající. Ačkoliv v osmé epizodě dojde k významnému (a skutečně překvapivému) rozuzlení, největší a nejpoutavější záhadu nechali tvůrci (spolu s několika dalšími podzápletkami) otevřenou pro další sérii... S01: 80 %; S02: 70 % ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zone Blanche sa chvíľami až tak úporne snaží byť ďalšou variáciou na severské kriminálky, že obzvlášť v epizodických zápletkách to seriálovému hitu Mathieua Missoffa občas až prekvapivo nevychádza. O to lepšie však funguje v mysterióznejších, až hororovejších pásážach a keď sa začne o niečo viac riešiť hlavný príbeh, ktorý silne tiahne výborná Suliane Brahim. Kvalita, aj potenciál do budúcna tu rozhodne je, ale žánrová všehochuť občas prináša až zbytočne veľa hluchých miest. 70% ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Diskutabilní. Zóna je silná v dílčích drobnostech, má dobrou atmosféru, herce a kupodivu není tolik přepálená, jak to tak Francouzům někdy ujede. Celá ta linka s ekoteroristy a zlou korporací je ale zhusta nezvládnutá ve více ohledech, zbytečná a nebavící. A srandovně naivní. Bavící je naopak celá ta záležitost s tajemstvím v lesích (mám slabost pro kinematografická tajemství v lesích), smutné je, že pro první sezónu nemá prakticky žádný význam, kromě budování atmosféry, kterou teda, jak jsem už zmínil, buduje slušně. Navíc hlavní zločin se vyřeší natolik primitivním způsobem, že se ukáže možná ještě zbytečnější než ekoteroristé. A to už je co říct. A navíc je jediná ústřední mužská postava gay přesně tím otravným způsobem, jak je teď v seriálech moderní. A takových navíc, které jsou ve výsledku spíš namíň, je tam hodně. Čtyři hvězdy dávám především na základě pročtení názvů a synopsí epizod odsouhlasené druhé série, které ve mě vzbuzují očekávání. A to značná. Ale celkové hodnocení bude ještě dost záležet... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)
  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama