Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Ďalší prípad premárnenej šance na niečo výnimočné a hlavne trvácne. Remeselne, herecky, atmosfericky, castingovo sa tomu dá vytknúť len málo čo ...tu sme pokojne aj na 4****. Ale pokiaľ ma tvorcovia vodia za nos (miestami) neúnosne dlhými dielmi celé 2 série, kde sa príbeh nikam neposúva, resp. iba minimálne tak im serem aj na atmosféru aj na les aj kameru aj všetko. Pekný obal vyplnený vatou. 16 hodín sme tomu obetovali, lebo sme čakali na niečo...a dostali sme také veľké... Zbytočne natiahnuté, pseudomysteriózne a neskôr už aj otravné a vo výsledku veľmi, veľmi neuspkojivé. Až tak, že kašlem na 3. sériu ak bude, lebo im neverím, že z toho vykorčuľujú tak, že z toho spadnem na riť. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakaná atmosferická bomba, ktorá si zakladá hlavne na perfektom prostredí hustého, nepreniknuteľného lesa, ktorý obklopuje jedno malé mestečko. A samozrejme nemôžem zabudnúť na premyslený krimi príbeh, ktorého ústredná otázka ohľadom tajomného zmiznutia Marion sa postupne odkrýva na báze jednotlivého objasňovania ďalších kriminálnych prípadov (v každom diely jeden), ktoré na prvý pohľad medzi sebou nesúvisia, no v poslednej časti vytvoria peknú kriminálnu mozaiku celého pozadia prípadu. Len škoda, že to mystérium okolo tajomnej bytosti v lese nebolo trocha lepšie a hlavne hororovo prepracovanejšie. Mohlo ísť o absolútnu mysterióznu pecku. Ale nechýbalo k tomu veľa. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaná krimi-mysteriozní pecka, hlavní případ: "Kam zmizela Marion?" se pomalu odkrývá přes všech osm dílů a jako bonus se během každého dílu děje nějáký další menší případ. Atmosféra zamlžených lesů a tajemného městečka je naprosto dokonalá. Takovou třešničkou na dortu je ovšem "TO NĚCO" tajemného a mýtického co v lesích obklopující dané městečko žije a chrání. .... Shlédnuto během jednoho dne! 90% P.S.: Enviromentální tématikou mi to připomnělo skandinávský seriál Jordskott, který rovněž doporučuji! Po 2 sérii musím jít bohužel s hvězdou níž, jelikož ve druhé sérii se jen recykluje to co fungovalo v první. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vítejte v tomto pochmurném francouzském zapadlém městečku, které si žije tak nějak svým životem stranou od ostatních. Není tu mobilní signál, nefunguje GPS a mají tu nadmíru velký počet neobjasněných vražd. Události odstartuje smrt jedné dívky s pochybnou minulostí. Do města náhodou zavítá policejní inspektor a díky poruše auta se tu zdrží. Místní podivné jevy ho zaujmou a on se rozhodne pomoci s vyšetřováním. Divné věci se tu dějí dál a mrtvých přibývá. Dost se tu tlačí na environmentální stránku, protože se místnímu hnutí nelíbí ukládat toxický odpad v místním lomu a bojuje proti tomu. Časem přibývá nadpřirozena a divných událostí. Něco se vysvětlí pomocí flashbacků. Je to dost drsné a končí to otevřeně. Snad dostaneme ještě další sérii. "Jak jste přišla o prsty?" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní překvápko. Naprosto nečekané, ale o to intenzivnější. Takový hodně nenápadný seriál, který se mně zaryl pod kůži a po jeho posledním díle jsem zase čekal další díl, no a ono nic. Nedá se nic dělat, tahle mysteriózní paráda s několika příběhy a jedním hlavním, ta rozhodně stála za to a poslední díl s povedeným koncem mě jen utvrdil ve faktu, že dnes musím jít na pět a ani o hvězdičku míň. Bravo Julien! Bravo Thierry! A největší, speciální dík patří uživateli Misterz za jeho perfektní, seriálový tip. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama