Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Maniax

Maniax (hodnocení, recenze)

Uff, ten rádoby vtipnej Verbal-like komentář od Asia_Power je takovej cringefest, že jsem si z toho musel vyleštit bulvy savem. Nezkoušej to dál, prosím.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

Jak se jí snaží spolknout... Tak je to uplně jako chobotnice. On ten oblek především už existuje a používá se... ;)

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

K tým žabám som to neprirovnával ja. Mne to pripadá ako nejaké humanoidné morské potvory. Nevidím tam podobnosť s ničím čo žije na morskom dne. (Také sparchantelé verzie Ariel morskej panny) DS to proste nie je. Nekráci by si dali tú podmorskú háveď na raňajky...

 

Gears of War som nehral takže neviem posúdiť.

 

Hej čo sa týka tých oblekov z Abyss to hej máš pravdu. Ono veľmi nemáš čo vymyslieť keď sa jedná o oblek do extrémneho prostredia hlboké ponory, práca na dne mora, vesmírne cestovanie a pobyt vo vesmíre. Furt je to na jedno kopyto. Buďme radi že tie obleky nevyzerali ako Big Daddy z Bioshocku.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

Žáby jo? No to asi těžko... Blíž měli k chobotnicím... A to dost hodně. :D To finalní monstrum naopak ke GEARS OF WAR... ;)

na příspěvěk reagoval renegad

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

renegad

Tak to si pak najdi i obleky třeba s Propasti. ;) Tam jsou víc podobný. Jasan... Ale prostě to vzevření je to jako DS pod vodou... Jako COLD FEAR... ;)

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tu máš tých rybiakov z filmu : 

 

https://i1.wp.com/bloody-disgusting.com/wp-content/uploads/2020/04/underwater-4-scaled.jpeg?ssl=1

 

Toto sa na nekromorfov vôbec nepodobá!

 

Tu je ten ich fešný obleček:

 

https://cdnb.artstation.com/p/assets/images/images/025/702/159/large/ghawz-ismael-underwater-suit-3dprint.jpg?1586665776

 

Mariňák zo Starcraftu:

 

https://www.pinterest.com/pin/439241769877690080/

 

Podoba tam je aj keď súhlasím že mariňáci boli ako chodiace tanky :D :D :D 

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Prometheus69

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Kamera sleduje Kristen z mnoha úhlů včetně přilby skafandru a fanoušci jsou rádi, odpůrci zas pobouřeni. Užil jsem si. 4 hvězdy. 

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Odpoviem na obidva tvoje otázky resp. príspevky.

 

Tie monstra neboli ako Nekromorfovia. Kde si tam videl tie ich typické hnáty zakončené "kosou"? Ani zďaleka sa nepodobali na nič z DS. Sorry jako...

(Ja tiež chcem nejaký solídny film z DS univerza ale takto zúfalo hľadať akýkoľvek náznak čohokoľvek z DS univerza vo filme ktorý je totálne mimo je trošičku smutné.)

 

Dagon teoreticky by aj bol prípustný v tomto filme (podľa dostupných vyobrazení) ale zas režisér povedal Cthulhu. A na Dagona to malo málo chrbtových plutiev :D Možno nejaký kríženec Dagona a Cthulhu :D :D :D 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Pokiaľ sa chceme vážne baviť o vyobrazení Cthulhu v tomto filme tak musím povedať že čo sa týka filmových spracovaní tak je na tom Cthulhu fakt biedne. 

 

Existuje len jediný film ktorý sa pokúsil spracovať príbeh Call of Cthulhu a aj to je snímok z roku 2005 o stopáži skromných 47 minút a natočený skupinou obdivovateľov diela H. P . Lovecrafta (ktorý to navyše pojali aj ako poctu nemým filmom). Máme tu všeobecne zavedenú predstavu ako Cthulhu vyzerá aj keď jeho popis je v originále oveľa brutálnejší a oveľa ťažšie pojateľný pre predstavivosť a aj vizualizáciu.

 

Porovnaj si preto všeobecný obrázok ako vyzerá Cthulhu s tým čo sme videli v tomto filme a noo potomm je to už na uvážení ako k tejto herézi budeš pristupovať. Ja odmietam spojenie Underwater s Cthulhu pretože sa to prieči všetkému čo o Cthulhu viem (nie som tunajší Cthulhu expert). Pokiaľ by sa tvorcovia nevyjadrili že big monster bol Cthulhu tak by som to prešiel bez povšimnutia ako rovnakú záhadu akou bolo monštrum v Cloverfielde. 

 

S Lovecraftom tento film nemal nič spoločné od začiatku až do konca. Mohol to ostať pomerne zaujímavý monster survival horor film. Nebyť tej urážky prastarého božstva.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Prometheus69

Uživatel renegad smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

renegad

Prosím tě, je to prastarý bůh, který existoval ještě před vznikem samotného vesmíru, ti ji jenom čistili, tak jak to dělají ptáci krokodýlům.......nebo aligátorům ? Poslouchej, ty nejsi moc věrný Cthulhu co ? On ti to vysvětlí. 

na příspěvěk reagoval renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nepochopil si ako som to myslel.

 

Keby Roebuck nevybuchol tak by aj tak dlho neprežila lebo by ju zožrali paraziti. :D 

 

Už nimi bola chudinka celá prelezená :D :D :D 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Dead Space sem radšej neťahaj. Toto mu nesiaha ani po zakrvavené členky topánok inžinierskeho obleku CEC. A príšerky sa tiež nechytajú ani zďaleka na nekromorfov. Ale tak sme teda dvaja čo čakajú na dobrý Dead Space film (teda ak by si chcel vidieť sfilmovanú poctivú jedničku a nie nejaký paškvil. 

 

Ako som nižšie uviedol tak toto sa skôr podobalo na inú hororovú pc hru - SOMA (ako fanda DS druhému fandovi môžem smelo odporúčiť). DS pracuje s tým že nekrákov pekne rozsekávaš na kúsky rôznymi zbraňami. SOMA je bez zbraní a len o plížení poza chrbát príšeriek a celá sa odohráva pod vodou. Takže k tomuto filmu sa hodí viac na porovnanie lebo nebohý preživší v tomto filme tiež viac menej pred príšerkami utekali a zbraní veľa nemali (asi 2 keď som dobre počítal) a výstrely padli počas filmu asi tak 3 možno 4. 

 

Nechcem ten film hejtiť. Čakal som hororovú verziu Priepasti ktorá nemá veľké ambície zaplaviť mi obývačku po strop a rozdrviť ma pod tlakom atmosféry. To som aj dostal aj s celkom príjemným vizuálom. Príšerky boli bonus (myslím že film by fungoval aj bez nich a možno aj lepšie). A dabing tiež nebol žiadna katastrofa takže z mojej strany spokojnosť. Ale k DS to už preboha neprirovnávaj.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

JAK TO ŽE JE DABING? doprdele a já na to koukám v tom tom debilním nestravitelným originále. 

Teda porát lepší než ukecaní BadBoys3

 

NEJSOU NÁHODOU STUDIA ZAVŘENÝ? 

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Hru SOMA oprcali Subnautikou a zkusili štěstí s holkou napodobující Ripleyovou ve Vetřelcích.

Jediné co film zabilo byl scénář, dát mu trošku reálné hlubokomořské depky a hercům strčit mezi půlky ježka od Tleskače aby jim zmizel ten pohodový výraz z držky a začli trošičku hrát emoce a mohla to být pecka.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Chotničák ale nemêl zoubky... B) Ano, vypadal jako chobotnice pač ty jak je známo... ŽIJÍ POD VODOU. Hlavně to jak jí chtěl sníst. Jak jí do sebr doukal... :)) Né, to nebyl Žadný Lovecraft...

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Ano... Byla jako jedna z potvůrek v Gears of War... :D Ten konec jsem tak nějak čekal... I když jsem to spíš čekal od toho vrtáku... Že se mu podívá na zoubek... Zoubky... Když není co stratit. B) 👌😏 Ve stylu RE6 Chris Line...

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nazdar! Jsem PONTUS! PONTUS HORÁČEK! No kdyby Pontus horáček tenkrat tušil že po nêm pojmenujou těžářský vrt? Nu well... Spět k filmu... Půjdu první jsem nejmenší... Nu v tom obleku jsou asi všichni stejně velký... Ale, tak nebudeme bazírovat na logice. To bych se pak i mohl ptat. Proc by někdo stavěl betonovou budovu pod vodou? Ale, co už na stavění nějak lépe vyřešené základny nebyl rospočet. Takže tyhle drobnosti přehlídnu. 8) Takže... Tedy k plusům. Mimo to že v těch oblecích vypadali jako jednotka GearsWar... Podbnost s tolik zmiňovaným Vetřelcem byla dost značná. Dokonce tam měl i tu čelenku ty vole! XD Ale to neříkám že bylo špatně. Ona taky původní Vetřelec nebyl bůhvý jaká perla... Ale je to kultovní. Mnoo... Na svou dobu byl dobrej. Každopadně mě osobně to spíš připomělo DeadSpace... nacoš čekám už kurewsky dlouhou dobu. Tak jsem v podstatě z casti dostal DS... Ale, ne ve vesmíru. Nýbrž pod vodou. 8) Takže za mě spokojenost. Škoda jen toho tupého traileru který si myslím že film sám odsoudil rozhodně k zaniku. No mě odradil teda parádně. Vědět že to bude takový pod vodou jako film Gravitace ve vesmíru... Ze vší tou psichykou a fungovaním... (Gorečka parádní) Rozhodně bych na to do kina šel. Takže škoda.. Pač by to i výborně fungolo jako survive scenař. Kdy mimozemský chobotničky, byli jen takový příjemný bonus. Pro spestření... Za mě rozhodně palec hore.. Herce neřešim. Od chvíle kdy se navlíkli do těch skafandrů. Už to bylo beztak nějak jedno. Chvalim i hudební doprovod. Sice to nebyl bůh vý jaký zázrak. Ale originalita se cení. 8/10

na příspěvěk reagoval renegad

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Souhlasím. A stejně tak, mi tam osobně chybělo více záběrů a akce s těmi příšerkami... jinak se mi to osobně dost líbilo, ale tohle je asi jediný důvod proč jsem nedal více jak 3* 

na příspěvěk reagoval lukasK1995

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama