Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po Bloodsucking Bastards a Belko Experiment další příspěvek na téma krvavé deratizace kancelářských krys. Krapet se to utápí v namistrovaném voiceoveru, právních žvástech a Lynchově úporné snaze být za každou cenu stylový, ale budiž.. Kdo by se nechtěl utkat se svým šéfem na golfovou hůl a hasák, aby se pěkně zblízka podíval na údajně nejvýkonnější mozek firmy.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Lepší, zábavnější a mnohem uvolněnější varianta The Belko Experiment, ale na rozdíl od Belka, zde hlavní hrdina neni poseroutka, který se celý film klepe strachy a pak díky štěstí, zabije jednoho člověka. Navíc zdejší hrdina, dokáže i ochránit svoji šílenou parťačku (vynikající Samara Weaving) a bejt přitom stále vtipnej. Je super, že si to dokazovaní, kdo je větší žralok neprobíhá jenom v úrovni "zlámu ti všechny kosti v těle" ale i v úrovní slovního vyřizování, čímž kadence velice vtipných hlášek nebere konce. Ano, ano Belko je co se týče brutality lepší, ale tady sou zase vynalézavější a víc se popustí uzda fantazie, od hřebíku v hlavě až po staré dobré kladivo, také v hlavě. Pojetí viru, je také o něco lepší, byť Belko má syrovější zakončení, tady je to bráno docela logicky a má to ucelenější pojetí. Zasloužená pětka. PS Díky za titulky Parzivale. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Jste v okolí vánoc přeslazený a uslyšíte-li ještě nějakou koledu, chce se Vám vraždit. Už se nechcete dále jevit, nad tlustými andělíčky? Mám tady výbornej filmeček na vypnutí mozku, kde se můžou Vaše nálady na plno projevit, a ještě Vám za to nic nehrozí, protože za to může vir a ne Vy takže Vás každý soud osvobodí. Něco na způsob Volnýho pádu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle že mělo 86 minut včetně titulků? Nudou jsem usínal už zhruba po čtyřiceti minutách. Nápad by se mi jako takový samotný líbil (a to do něho projektuji i své nápady), tedy že by jednou zaměstnanci firem beztrestně, stejně jako u Očisty, dostali šanci říct a projevit nahlas, co cítí k vedení svých firem a jak jsou skutečně spokojeni, když tam sedí deset hodin denně a ještě o víkendech. Jenže o tomhle film není. Taky mě napadlo, že žádný virus není a jde jen o experiment, jak by se zaměstnanci chovali, kdyby mohli. Ale ani o tom film není. Naopak dělá vše pro to, aby byl o ničem a přitom zkombinoval tu něco z komiksu, tamhle třeba z Belkinova experimentu, ale je nekonzistentní. Třeba ten virus jednu chvíli způsobuje strašnou agresivitu, a pak někteří zaměstnanci jen tak chodí po chodbách, koukají a čekají, co bude, jako by se jich nic netýkalo. Hlášky jsou ultra mizerné. Po miliontém desátém fuck už je to spíše parodií na drsňárnu, ale hlavně po ráně sekerou do hlavy říct "Cítím spálenou topinku" mi fakt nepřijde nijak vtipné. Chvílemi jsem čekal, jestli soudruzi nevykradou ještě jeden horor a nezačne se tam zpívat písnička Britney Spears, aby to bylo echt eintopf mischmasch, ale na to už při neustálém fuckování neměli evidentně koule. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mayhem“ je v podstatě trochu jinou variací na zombie filmy, není ani nijak zásadně originální, survival z kanceláří už jsme tu měli, ale přesto se mu daří, aby fungoval, aby bavil. Je to film na jedno pokoukání, ale bude to pokoukání, které vás rozhodně nezklame. Zábava na jeden večer, nic víc, ale v tomhle případě je to přesně to, co mi naprosto stačilo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama