Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Režie Kachyňa? Smutné zjištění. Pěkný příběh utopený ve filmařské béčkovosti, v onom jejím druhu, který je typický pro (pod)průměrné české filmy té doby. Chabý scénář, hloupé dialogy, nepřesvědčivě vystavěné konsekvence. Tvůrčí prázdnota. Pitomá muzika. K tomu přeplácanost fenoménem Tomáš Holý. Jestliže jisté populární komedie na něm stojí, tento film se jím spíše drolí (nikoli jeho vinou – stačilo by tolik neexponovat jeho copyright značku roztomilého dareby). Starý ženich a jeho matka, usilující o Davidovo odložení – trapné. Přes to všechno průběžně prosakují hezké přesvědčivé momenty, naštěstí právě některé jaderné duety Holý – Kaiser a Kolářová – Kaiser, takže linie příběhu nějak funguje. Sem tam se objeví kompozičně zajímavý záběr, náladově silná scéna. Kdybych se rozhodl pro nekritickou exegesi, vyzdvihl bych motiv nočního kruhu mládí kolem ohně, z nějž je reperent Jakub vytrhován a opět do něj (i se svou učitelkou) absorbován, až tam šťastně skončí všichni tři. Zda se jedná o hluboký jímavý křehký příběh nebo naivní pseudoromantiku, neřeším. Ke konci filmu se ukazuje, že jde o život (jakkoli musí mít skeptický divák tendenci hodnotit závěr z hlediska kolegyně učitelky). Trvalým přínosem do dějin české kinematografie je zajisté bezradnost, s níž se Kolářové plavky snaží pokrýt její pubické ochlupení. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

V tomhle červenci jsem se setkala se známým Tomášem Holým (raubířským jako vždycky), známou Danielou Kolářovou (kultivovanou a aristokraticky odměřenou jako vždycky) a dosud neznámým Oldřichem Kaiserem (překvapivě civilním). Ústřední trojice skvělá a zajímavá, vše ostatní (především otravní studenti a jejich bezbřehé veselí) mě míjelo. Sečteno a podtrženo: "jen" lepší 3*. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Při Setkání v červenci mě napadlo, že malý Tomáš Holý by v dnešní době s úspěchem dokázal strčit do kapsy všechny ty rádoby vypucované dětské "hvězdičky." Jo, ten klučík uměl:) Krásný, příjemný, nenuceně vtipný příběh tak, jak to Karel Kachyňa umí. Oldřicha Kaisera jsem nikdy moc nemusela, ale jako černovlasý mladík mě okouzlil, a s Tomášem Holým vytvořili povedenou dvojku. Skvělá Daniela Kolářová jako profesorka, která se se svým studentem sblíží. A já jim pak jen přála, aby všichni tři zůstali spolu:) "Natrhali jsme je s jedním klukem." - "S Jakubem?" - "Já nevím, jak se jmenuje, my si říkáme vole.":) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zábavná letní komedii, kterou si v televizi nenechám ujít. Film má slušný scénář, nezvyklou estrádovitou hudbu, která ovšem s každou další reprízou začíná lézt trochu na nervy. Ale hlavní jsou skvělé herecké výkony Daniely Kolářové, Oldřicha Kaisera a Tomáše Holého. Dalším velkým plusem, který žádný jiný film nemá je to, že se zde podařilo zachytit to jedinečné kouzlo léta a měsíce července...voda, slunce, letní večery u ohně, třešně, průsery atd. :-) Škoda jen, že už se takovéto komedie netočí dnes. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nesnáším od mládí. Pořád jsem musel při jeho sledování myslet na to, že je to jako bych já zblbnul naši ruštinářku. Prostě mi to všechno v něm připadalo, a i nyní připadá hodně nepravděpodobné. Mimochodem se divím i dnes, že použili autoři angličtinu, a ne ruštinu, aby učinili zadost soudruhům ze svazu. Hodnotím to v dolní hranici. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama