Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Radko 

všechny recenze uživatele

Kdesi som čítal, že ak by Oldřich Kaiser pôsobil v nejakej Mekke kinematografie, tak by bol svetoznámym hercom. Neviem, možno aj. Ale ak by sa film Stretnutie v júli stal nejakým, mne neznámym riadením osudu či náhody, klenotom svetovej kinematografie, tak Olda K. by sa veru svetom velebenou hviezdou nestal. Pretože s výnimkou živého a oduševneného výkonu Tomáša Holého, v úlohe nezbedného chlapca, všetci podávajú tak ochabnuté a unudené výkony, až sa tomu nechce veriť. Zrejme sa všetci na tom podivnom polohipisáckom doučovacom tábore angliny dopovali nejakou neveľmi kvalitnou trávou. Spôsobila skôr únavu a bad trip, ako očakávaný elán a životnú pohodu, sálajúcu z letných erotických dotykov mladosti a zrelosti. Alebo to všetko bolo prostým vyjadrením nechuti z normalizačných pomerov. No zase to bolo nakrútené tým príšerným normalizačným štýlom, že na nejakú rebéliu (ani utajenú, v náznakoch) to vôbec nevyzerá. Ďalším dokladom zvláštnosti filmu je napríklad oblievanie sa špinavou vodou z vedier s namočeným prádlom na pranie, ako súčasť erotickej predohry. Bŕŕŕ. To bolo odpudzujúcejšie, ako podaktoré zo scén z  "erotických" filmov Tinta Brassa. A že si učiteľka užila zo žiakom? No Bóže, to sa stalo snáď na každej škole. A v zopár prípadoch to viedlo aj celoživotnému partnerstvu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci mi hodně připomíná o dva roky starší snímek LÉTO S KOVBOJEM. A to nejen tím, že v obou filmech hraje hlavní roli Daniela Kolářová. Zatímco v Létě s kovbojem byla psycholožka a měla na starosti pesimistického studenta Boba, díky kterému více méně našla novou lásku, klasického hejska Jaromíra Hanzlíka. Tak tady je lektorka jazyků a svoji lásku si najde přímo mezi svými žáky, a to Oldřich Kaisera. Tedy spíše on si našel ji... Je to podobný typ jako Hanzlík v Novákově filmu, akorát už to není takovej kluk do větru. I když je to taky pořádný ještě ucho. Ona samotná už je rozumnější, je mamina asi osmiletého kluka, ale taky je to protivná učitelka. Za mě se mi tedy líbila mnohem více jako psycholožka než učitelka. Stejné je to v porovnání s Kaiserem a Hanzlík. Hanzlík jednoznačně u mě vede a ve výsledku i porovnání obou filmů vypadá jasně. LÉTO S KOVBOJEM vyhrálo 3:0. A nic na tom nemění ani to, že si tu zahrál Tomáš Holý. Je tam poznat ten Kachyňův styl, i když úplně do toho jeho dramatického stylu to má hodně daleko. [8959. hodnocení, 190. komentář, 72%] ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kachyňa a komedie je zvláštní kombinace. Zařazení vážnějších prvků tedy nepřekvapí. Především vztah učitelky se svým žákem je celkem nadčasové téma a rezonuje i po letech. Mladý Kaiser byl neskutečný frajer, Kolářová zvládla s noblesou těžkou roli první socialistické MILF a diblík Holý rozzáří každý film bez ohledu na schopnosti všech zúčastněných. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Slabší rodinný snímek s Tomášem Holým, dnes si nepamatuji téměř jedinou scénu, ale zase to tabulizované téma, jenž se táhne filmem zaujme, obzvlášť když se podívám na rok vzniku. Nečekal jsem, že se v normalizačním filmu může objevit téma vznikajícího vztahu mezi starší ženou a mladším mužem, a to ještě, když mezi dvojicí je tehdy ještě dost formální vztah kantorka, student. 55% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Ucho, Kocar do Vidne/ natocil tentokrat len priemerny normalizacny film o prazdninach v normalizacii sa venujucemu Ceskoslovensku. Akysi namet sa da vymysliet aj tuna, film siel vladnucim sudruhom pekne po chuti, takze mohol ist aj v kinach. Daniela Kolarova /Na kolejich ceka vrah/ samozrejme vyborna a Tomas Obleceny sa dal zniest. . Ovsem film je len taky znesitelny normalizacny priemer : 56 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)
  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama