Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první díl mě naprosto dostal. Byl vtipný, Eva Hacurová je krásná baculka, ale nesmírně sympatická a talentovaná. Sama o sobě působí komediálně. A to rozuzlení bylo docela poetické. Líbilo se mi zobrazení současného školství a mechanismů, které v něm fungují. Líbilo se mi, jak byl zobrazen pohled na tlustou, přestože společnost obecně tloustne a líbilo se mi celkem jasné vysvětlení široké veřejnosti, co je to burleska. Zapojení s pořadem Krause, který se navíc vysílá už na jiné stanici hodnotím velmi vysoko. Obsazení bylo skvělé, scénář taky, Sabina Remundová válela. Určitě se rád podívám znovu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda nevím, nechci se nechat unášet (nebo přímo letět - lítat), ale na televizní tvorbu mě to přišlo nezvykle zajímavé i zábavné. Tak jak bývá u filmů zvykem, je zde nakumulováno více problémů a událostí naráz, ale stopáž je stopáž a film je jen film. Záslužné bylo, že se nekopírovala Amerika a bylo to ryze české. Amíci ve svých komediích používají daleko více rozměrné boubelky a výsledkem jejich příběhů má být vždy oslava těchto žen, např. přes jejich duši. Tohle bylo úplně jinak a pobavilo také jinak, než souběžně vysílané pořady na jiných programech. 68%. ()

Reklama

yarca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem ze školství, a proto nadšení velký! Až tak velký, že jsem dala 4*. Protože my ze školství víme, že tohle všechno se tam fakt může stát. Protože vy opravdu můžete narazit na fracka, abyste zjistili, že za jeho chováním je něco víc. A pokud jste učitel tělem i duší, snažíte se mu pomoct. A někdy se vám to vyplatí a jindy ne... A proč "jen" 4* a ne 5? - Protože ta koncentrace průserů už byla až moooc velká. Ale zas chápu, že se to muselo holt vhňahňat do 84 minut. A velkou zásluhu na tom, že se to navzdory kumulaci průserů povedlo, mají hlavně neuvěřitelně uvěřitelná hlavní hrdinka a její matka. (Mmch, kolega tělocvikář se taky povedl. 😀 Je to esence všech tělocvikářů, co mi kdy přišli do cesty. 😂) ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak vás může dojmout nedělní epizoda z nového seriálového cyklu? Může a hodně pokud oceníte příjemný televizní projev s parádním výběrem hudby, který dává pocit mnohem větší hodnoty než kdejaká věc od komerčních kolegů. Skvělá a nádherná Eva Hacurová a vlastní zkušenost s nadváhou, která mi nezařídila zrovna šťastnou pubertu, vlastně se mi tam z jedné scény stala hodně podobná situace. 85% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eva Hacurová je vynikající, k tomu zároveň i živým důkazem, že boubelka může tančit a být při tom nesmírně sexy.. Asi umím pochopit, že zraněné sebevědomí (výchovou, posměšky atd.) se hojí dlouho a špatně a vyrovnat se s nějakým tím handicapem stojí spoustu sil a úsilí.. Mně osobně byla Bětka velice sympatická a držela jsem jí palce pro štěstí.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Burleska, o kterou v příběhu jde, je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu. Burleska má uměleckou hodnotu jen tehdy, je-li spojena s nadsázkou, ironií, parodií a satirou. (sator)

Reklama

Reklama