Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horác (D. Matásek) byl hostem u svého dávného kamaráda Zdeňka (M. Finger), který žil v osamělém domě na břehu jezera společně se svou současnou manželkou (L. Zahradnická), ale i bývalou ženou (L. Vlasáková). Během návštěvy je Horác svědkem dvou podivných úmrtí. Protože se ale do žádných případů už nechce zaplétat, opouští krásné místo, aniž by si udělal na události jasný názor. Po dvou letech ho ale vlivem okolností přepadnou pochyby, zda jednal správně, a tak přichází za Vašátkem, aby spolu vnesli do případu jasno. Oba dojdou k názoru, že ve Zdeňkově domácnosti došlo k vraždě, a také odhalí pachatele. Zbývá ho už jen usvědčit… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po první dílu, první série nejvydařenější případ. Uzavřená skupina lidí, mrtvolka, ale žádný napínavý dusno, všeobecné podezírání všech všemi, jak to známě v každé kriminálce, ale objasňování "na pohodu" pomocí vyprávění. Docela jsem si na nedělní společnost Horáce a konstábla zvykl, Matas s Preissem byla dobrá castingová volba. Moc se mě líbila závěrečná scénka na rybách u řeky s pivkem, v prostředí kde jsem tyhle dva poznal, jsem se s nimi i nakonec rozloučil. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se ještě napsalo a natočilo, protože důchodem přece zločiny nezmizí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....celé moc prekomplikované...a vrchol všetkého koniec....že ako sa to skončí...?í-ked majú do konca pár minút a ....titulok o pár mesiacov...o dva roky a ste na konci...ozaj by mňa zaujímalo ako sa podarilo usvedčenie ozajstného páchateľa po toľkej dobe a pri abscencii akýkochkoľvek dôkazov....ibaže by páchateľovi mäkol rozum a priznal sa..lebo by chcel.....vysoká miera nepravdepodobnosti....nnno tento diel sa nevydaril :( ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zajímavý způsob vyprávění příběhu s detektivní zápletkou, moc pěkné exteriéry s opravdu kouzelnými záběry + působivým klavírem a k tomu herecké obsazení, kterému já nedokážu odolat. Výborná dvojka Viktor Preiss s Davidem Matáskem, k nim velice zajímavý Martin Finger a mladý Heřmánek a dvě Lenky v rolích manželek, bývalé a současné, se mi moc líbily. Jen ten samotný závěr mi připadal poněkud rychlý a strohý. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo hodně.I když je Vašátko zřejmě kouzelník, protože bez jediného důkazu vyřešit tento případ je jaksi nemožné a prokurátor by to smetl ze stolu.Ale to už je dnes taková doba, že divák nesmí u ničeho přemýšlet, protože by se nemohl dodívat na jediný film.Vzhledem k hodnocení Most!u dám s klidným svědomím pět hvězd. ()

adaben 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo, a mělo tu skutečně až "anglickou" detektivní atmosféru, i když rozuzlení od dvou mikin bylo poměrně čitelné a trochu marně jsem čekal, že do toho Horácova případu vnese nakonec sám Vašátko ještě jiné překvapení či přímo řešený, konec byl tedy obsahově trochu slabší, ale i tak to bylo všechno pěkně natočené, velmi dobře obsazené a zahrané, a nutno uznat, že Matásek snad díl od dílu dával Horácovi větší kouzlo a v tomhle díle to zatím vyvrcholilo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Chalupa u jezera se nachází na břehu Milčanského rybníka u Holan čp. 85, pod zříceninou hradu Vítkovec. Most se sochami je nedaleko u Dolanského rybníka. (rakovnik)
  • Scéna na hřbitově na začátku filmu je natočená na Olšanských hřbitovech u Želivského. V pozadí je vidět výrazná budova Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra. (Brain)
  • Fakulta, která je vidět na začátku filmu, je ve skutečnosti farmakologický ústav 1. LF UK na Pražském Albertově. (Winster)

Reklama

Reklama