Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

adaben 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Dobře obsazené i dobře natočené, stará černobílá verze s Lukavským, Kemrem, Somrem aj. má své černobílé kouzlo a tahle zas trochu jiné. Myslím, že se povedlo obsadit zajímavě všechny tři hlavní dámy Beretová, Špalková, Málková; D.Prachař byl také skutečně na zabití, a perličkou navíc byla dvojce Lábus-Boušková a jejich dialogy a jejich výrazy tváří. Nevím, jestli už spolu někde hráli či to byla jejich vzájemná premiéra, ale jako dvojice se k sobě velmi hodily. A zajímavý byl i ten malý klučina. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím dílům musím spravedlivě jít dolů. Není klasičtější detektivní motiv, než případ v hotelu, velkém domě apod. kdy je někdo z návštěvníků zabit, detektiv je přítomen a všichni jsou podezřelí. Ani Hana Prošková se tomu nevyhnula. Tentokrát je to vyšetřování ale lehce kostrbaté. Nejsem žádný detektiv, většinou mi trvá než přijdu na pachatele, ale zde jsem na pachatele přišel poměrně brzo a docela snadno. ()

Reklama

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Původní knihu neznám, takže o Vašátkovi žádnou představu nemám, tudíž mi Preiss vyhovuje. Na stopáž 69 minut - dobrý. Já byla spokojená, celou dobu se atmosféra držela, navíc hory, sníh, chalupa, to jsou kulisy tak krásné, že by tam vlastně mohli celou tu dobu hrát šachy a byla bych i s tím v pohodě. Vražda v pohodě, dost mě bavila Pavla Beretová. Vrah...no, nějak to sice jasný bylo, ale to nevadí. Jelikož by bylo bláhové očekávat nějakou tu českou verzi Columba nebo Midsomeru, Poirota už vůbec ne, dávám hezké 3 hvězdy. Rozhodně doporučuju jako oddechovku před spaním, index strachu 0 i pro ty, co jsou doma sami. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Třetí z řady případů volně spojující dva kamarády, z nichž ten starší (Preiss) je policista, je bohužel velmi slabý. Někdo si myslel, že to bude zajímavé, vyšetřovat na uzavřené chatě smrt člověka, kterého by asi zabil kdokoliv z ostatních. "Odhalení" na závěr je opravdu posledním hřebíčkem do dost slabých výkonů a nezajímavého vývoje děje. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu jednou bylo (Zvláštní případ z roku 1970). Rozdíl mezi původním a novým zpracováním je markantní. Papundeklový kulisy, černobílé zpracování a herecké obsazení v původní inscenaci vs. exteriéry, spousta barev, spousta absurdních bláboloidních dialogů a místy opět až hystericky trapných výkonů v novém zpracování. Pro mě je jednoznačně vítězem starší verze. Případ pro lyžaře byl zklamáním. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Při vysvětlování Horáce (David Matásek), jak došlo k zabití režiséra, všichni zapomněli na velmi důležitou okolnost, a to, že okno bylo otevřené poměrně dlouhou dobu (nejdřív u něj stál režisér a kouřil, následně zůstalo otevřené po celou dobu, kdy režisér naháněl Františka poté, co František z okna vyskočil, a následně, kdy Horác vyskočil za ním až do doby, než Horác okno zavřel). V místnosti musela být proto třeskutá zima, a proto nemohlo být možné „nepozorovaně“ zavřít okno a tvrdit, že bylo zavřeno po celou dobu (to by bylo v místnosti teplo). (pjotri)
  • Natáčelo se v Kořenově, na Turnovské chatě u rozhledny Štěpánka. (rakovnik)

Reklama

Reklama