Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Je to již 10 let od okamžiku, kdy v magickém světě Mistarcia opět povstal strašlivý drak Bahamut a rozséval zkázu. Drak byl nakonec poražen, ovšem nebezpečí, že by se i tak mohl v budoucnu vrátit, úplně nezmizelo. Během následujících deseti let se poměry ve světě drasticky změnily a křehká rovnováha mezi lidmi, bohy a démony vzala postupně za své. Lidstvo zaznamenalo pod vládou nového krále nebývalý rozmach, začalo zotročovat démony a rozhodlo se podmanit si i samotné bohy. Hlavní město lidské říše kypí životem a na každém kroku ukazuje marnivost a pýchu těch, kteří nyní vládnou. Právě sem přichází mladá dívka Nina, údajně za možností si vydělat nějaké peníze. Ve skutečnosti je však mladé a energické děvče mnohem záhadnější, než by se na první pohled zdálo...

Shingeki no Bahamut: Virgin Soul je pokračováním anime série Shingeki no Bahamut: Genesis z roku 2014 založené na společenské karetní hře Rage of Bahamut pro Android a iOS. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (11)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nějakého velmi podivného důvodu jsem dal první sérii jen 2 hvězdy. A totálně zepsul konec. Budu se na to muset ještě jednou kouknout, protože 2. série se jim vyloženě povedla. Neřekl bych, že bylo přes všech 24 dílů nějaké výrazné "nene" ani "jojo", ucelený příběh od začátku až do konce s trochou překážek. Jako obvykle u této série, naprosto nádherná animace, za kterou se nebudou stydět ani za mnoho let, postavy, které se v průběhu série mění a nemožnost si být jist, co se s nimi stane, na tom také podepisují výrazné plus. Velmi jsem si sérii užil, nezapomeňte koukat na "aftercredits", protože jsou to kolikrát 3 minutové doznělky oné episody, na které poté navazuje díl další. Za mě silných 80 % ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Delší stopáž tomu svědčí. Oproti první řadě se divák může více sblížit s postavami, neboť na charakterech a jejich vztazích je seriál hodně závislý. Zvláště pak na sympatické hrdince, jejíž mladistvost a vztahová nezkušenost hraje velkou roli v příběhu o genocidě, rasových bojích a vyhubení světa. Sympatický opening druhé půlky seriálu, jinak hudba by mohla být lepší. Animace se také zlepšila oproti první řadě. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mi přišla lepší než první. Působila na mě tak nějak živěji, energetičtěji. Navíc mi přišla i mnohem napínavější, chtěla jsem neustále další a další díl, to u první série nebylo, tam jsem si úplně v pohodě počkala na další den, nebo klidně to nechala pár dní vypnuté. Tahle série mě fakt zaujala a já chtěla vědět, co bude dál, mlsala jsem to. Netvrdím, že to má nejlepší příběh na světě, vlastně by se na něm dalo najít spousta a spousta vad, ale jak to bylo zpracované, tak mi to nenechalo moc prostor pro to, aby nad tím během sledování rozjímala a nechala si tím kazit zážitek. Dost tomu napomohla vcelku sympatická hrdinka, navrátivší z minulé série, krásná animace i nová postava krále. Mohla bych dlouho vypisovat, co na to bylo špatně, co se mi na tom naopak opravdu líbilo, ale nechce se mi. Co se mi ale chce říct, je to, že mě to fakt bavilo. Uteklo to docela rychle a jen mě trochu mrzelo, že L nebyl Ježíš. :-D ()

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do bodu někdy před polovinou se zdálo, že půjde o velice povedené pokračování původního Genesis, které vyřeší většinu problémů svého předchůdce... bohužel opak je pravdou; v určitém bodě nastal zlom a propad se v podstatě už nezastavil... druhá polovina seriálu má jak jednu z nejhorších romantických dějových podlinek v historii anime (a to jsem viděl Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team) tak spoustu klišé, stupidních dějových zvratů, děr v logice a celé to jaksi začalo postrádat jakýkoliv smysl; vytratila se i zábavnost, která původně zachránila první řadu (která taky nebyla napsaná nijak skvěle) a zbyla jen výborná grafika a animace, ale to prostě nestačí... 4+/10. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na prvu seriu som narazil uplne nahodne cez odporucania na MAL. Serial mal grady a ubehol rychlo, no zaroven bol neskutocne plytky, vsedny a neuveritelne konvencny a bezpriznakovy. Virgil Soul je prijemnym prekvapenim a vo vsetkych smeroch upgrade. Z trivialnej jednohubky sa RoB meni na zapamatatelne anime, s komplikovanejsim dejom, viacrozmernymi postavami, lepsimi akcnymi sekvenciami, peknou animaciou aj zaujimavejsim univerzom. Neda sa vsak povedat, ze vsetko je uz na 100%. Presun pozornosti na novu hlavnu postavu Ninu, nebolo prave to najstastnejsie rozhodnutie. Naivne dievcatko s velkym srdcom, ktora nema ziadne povahovahe vady a neustale predvadza iritujuci afekt moze byt spociatku mily, no rychlo sa zunuje.Ostatne postavy casto konaju nelogicky, menia svoj charakter zo sekundy na sekundu, robia hlupe rozhodnutia a ignoruju realitu.Tazko sa s niekym stotoznit a preto sceny ktore maju byt emocne silne ci napinave nemaju tu spravnu intenzitu. Dej je plny logickych chyb po ktorych len krutite hlavou a sa casto neposuva v tom spravnom tempe, ale akoby sa tocil v kruhoch. Co tym chcem povedat je, ze napriek kvalitativnemu zlepseniu by som stale nezaradil Rage of Bahamut medzi spickove anime, ktore divakovi poskytuju urcity "wau" efekt. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama