Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Moc si s tímhle filmem nevím rady. Chtěl jsem, aby se mi líbil, ale cením si ho jen za to, že se v Česku snaží si razit svou cestu. Prezentuje se jako komedie, nechápu proč, vzhledem k tomu, že z něj padá slušná depka a Kohák se fakt snaží, ale ta role je v jeho podání dost plochá, rozhodně plošší než v rukou schopnějšího herce. Plejáda herců kolem něj je moc velká a dost tříští děj, prostor má pořádně snad jen Holubová a celé to tak nějak pomalu a předvídatelné vyšumí. Ale je tam potenciál, ať jen nekritizuju. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je zkrátka síla - a teď nemyslím to, že hlavní hrdina je poněkud jednodušší, nýbrž ten jednoduchý, ale přitom silný příběh, který prožije. Tahle instalatérská pohádka se může chlubit hlavně suverénním Jakubem Kohákem (i když si myslíte, že ho máte plné zuby, vsadím se, že tady vás mile překvapí) a trefně napsaným scénářem, který jen naoko škatulkuje jako o život, protože všechny ty škatulky v reálném světě opravdu existují a záleží na divákovi, jestli o tom ví, nebo ne. Oceňuji, že film nelíčí obyvatele venkova ani jako tupé burany, ani jako idylicky žijící bezstarostné mimozemšťany, nýbrž že dokázal mezi těmi pohledy najít příjemně nahořklý kompromis. Je to nejlepší film Tomáše Vorla, jaký jsem viděl. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to spíš takový drama než komedie. Herecký um nic moc, ale co taky od čechů chtít že? Na to už jsem si zvykl. Každopádně si film získal mou plnou pozornost, leč celkem sračka, ale cenim. Hlavně uplně se mi sbíhaly sliny z toho žrádla tam! Řízky, sladký knedlíky, studentská pečet..mnam! Ten Kohákuv zpěv na konci si ale mohli odpustit. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Komedie, jasně. Já měla spíš dojem, že sleduju pokus o hluboké sociální drama, na tu část pro jistotu dramaticky ztmavl obraz. A hlavní hrdina tam stejně většinu času jenom vyjeveně civí a neví pořádně co, tudíž o nějakém charakterovém vývoji nemůže být řeč. K tomu pokud nemusíte vizáž Jakuba Koháka jinde, zde budete nejspíš rovnou trpět. Jo a děkuju pěkně, hned to svoje příjmení zase miluju o něco víc ;-). 4/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* slabota ve všech směrech. Ale pokud máte chuť na lehkou civilní komedii o nesmělém a nesamostatném instalatérovi a nemáte moc velké nároky, tak si pošušňáte. Já nedokážu dát ani 2 hvězdičky - herecké výkony byly slabé, příběh předvídatelný a skoro se nebylo čemu smát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • „Všechno jsem dělal, jak nejlíp jsem uměl a jak jsem si myslel, že to má být. Pan režisér to korigoval, něco se opakovalo, něco šlo z první. Byl to tvůrčí proces. Ale pokud se něco nepovedlo, byla to jeho vina,“ řekl o natáčení Jakub Kohák. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama