Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem měl stále ještě řadu nezodpovězených otázek i když bych zde asi žádnou logičnost hledat neměl a měl bych se smířit s tím, že záporáci byli prostě naprostí psychopaté. Přestřelka jak z wind river a i celkově mi film hodně připomínal. Dávám 3 hvězdy, ale musím říct, že zde bylo hodně zdlouhavých a nudných pasáží. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Vynikající věc, která se možná díky tomu, že je z produkce Netflix, nedostalo k tomu správnému publiku. Pokud si ale umíte vychutnat film s naturalistickou tématikou, jakousi "chlapáckou" strohostí, s příběhem o životě v místech, kde už je všechno ohlodané na kost (osada Keelut na Aljašce) a to všechno zalité mírnou dávkou biblického mystéria, tak by vám HOLD THE DARK nemělo uniknout. Osobně doufám, že si tenhle film najde cestu ke svým divákům a další film Jeremyho Saulniera budou patřit mezi očekávané záležitosti, stejně jako je to dnes třeba s Taylorem Sheridanem. Saulnier pro mě patří do stejné sorty filmařů jako Andrew Dominik nebo Scott Cooper, žanrových tvůrců, o kterých bych chtěl slyšet častěji, bohužel se k realizaci svých filmů dostanou jen jednou za pár let. HOLD THE DARK bych si určitě chtěl někdy vychutnat na velkém plátně, má vynikající kameru (dán Magnus Nordenhof Jønck), která na obrazovce ani vetší televizi nevynikne v celé svoji kráse. Z ohlasů ostatních mi příjde, že se hodně hajpuje výkon ledového Alexandra Skarsgarda, nemám nic proti. Za mě však vede vedlejší postava šerifa James Badge Dalea a jeho rozhovor s Cheetem (Julian Black Antelope) těsně předtím než začně něco, co můžu s klidným svedomím označit za jednu z nejlepších přestřelek od HEAT ___ Pokud máte hodně rádi WIND RIVER, WINTER BONES anebo první (ale i druhou) řadu TRUE DETECTIVE (kde Saulnier režíroval několik dílů), HOLD THE DARK by měl přistát na vašem watch listu! ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

POINTA?! Nuda na zimě. Absolutně odtažité, totálně to sere na diváka. Něco tak chladného jsem opravdu dlouho neviděl, skutečně, při té nekonečné délce jsem měl pocit, že zamrznul čas. Film, kterej postrádá duši, nadstavbu a je až příliš uhlazený. Nemluvim jenom o našperkovaném obrazu, bez emocionálních dialogů, kdy postavy akorát šeptaj, nejvíce zbytečné hlavní postavě, jejiž využití je naprosto nulové - ale i co se týče gore, které místní uživatelé vypisují, krom prořízlého hrdla a ustřelené půlky obličeje si tady fakt nic nevybavuju. Neutichající kalamita zbytečných scén. Nebaví mě koukat pět vteřin na to, jak se hlavní postavě boří nohy do sněhu a jak čumí neustále do blba. Asi deseti minutová přestřelka je průměrná, kde nejsou ani znát samotné průstřely a není zde absolutně nic atraktivního. Prostě ten stejnej případ, jako u opěvovaného Revenanta. Nuda na sněhu, bez pointy. Saulnier asi myslí na nějaké sošky, ale není schopnej vtisknout ani tu nejprimitivnější věc do filmu - ZÁBAVU. Jedinej, kdo mě zaujal a kvůli komu dávám hvězdici, je James Badge Dale a jeho charisma. Rozhodně nevim jinak co si mám vzít z filmu, kde blondýnka jako nahá, má na palici divnou masku a pak se nechá škrtit rukou Jeffreyho Wrighta. Asi jsem nepochopil tu velkou myšlenku, metaforu a farmaceutickej podtext za tim! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda tak ryzí a krásně vypiplané syrové survival pro takovýhle mind-fuck nic moc neříkající, rádoby mysteriozní scénář. Hlavní dějová linka mimo, všechny ostatní propriety (scénografie, atmosféra, akční sekvence) na maximu. Sice je už toho "Wind Riveru" poslední dobou trochu moc, ale je to zkrátka stále uhrančivá věc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí, jak tady tomu filmu někdo napálí pět hvězd a do komentáře napíše, že mu nerozuměl. Herdek, právě proto jsem si četl 5* komentáře, aby zjistil, o co šlo, protože si myslím, že takové hodnocení se dává něčemu, s čím stoprocentně souzním a chápu. Ale kromě obecných frází jsem se ničeho podstatného nedočetl. Za mě je to zdlouhavé a nudné vyjádření myšlenky člověk člověku vlkem, okořeněné válkou dejme tomu v Afghanistánu, neustálými průstřely krku, nesmyslnými vraždami, neustále šeptajícími lidmi, jako by si sdělovali, kde je zakopaný poklad, ale oni si říkají, že svět je těžké místo, dojde nakonec i na Masku, ale bez Jima Carreyho, indiánské legendy do toho nesmíme zapomenout šoupnout, to bude vypadat cool artově, přitom tvůrci určitě neznali polský horor Vlčice... Hele, jako jo, z toho sněhu by asi hráblo každému a kdoví, jak to v republice bude vypadat, jestli v době kovidové, kdy to píšu, brzy neotevřou hospody, ale tady se lidi zabíjeli bez ladu a skladu a úplně zbytečně. Navíc, jestli za to mohla maska, tak nechápu smrt těch prvních dvou poldů, to tu masku neměl. A ta slavná přestřelka s poldy je horší jak z céčkového filmu - díra na půdu jak vrata, všude kolem je to obstřílené kulkami, ale ostřelovače ani jedna nezasáhla? Dokonce si chlápek jednu dobu do těch dveří na půdu stoupne - a stejně ho nikdo netrefí! A jak to, že to v jedné scéně jedna polda dostane zezadu, když je čelem k baráku? Prostě zmatený paskvil, snažící se o tajemno, ale nedomyšlený, špatně servírovaný, špatně časovaný a ve své podstatě zcela zbytečný. Teda kromě toho, že člověk člověku... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama