Reklama

Reklama

Karbon

  • Francie Carbone (více)
Trailer 1

Podnikatel Antoine Roca se dostal do problémů a může přijít o rodinnou firmu. Rozhovor s účetním jej dovede až k myšlence daňového podvodu souvisejícího s evropskými uhlíkovými kvótami. Do akce se rozhodne zapojit parťáky z pokeru, bratry Erica a Simona Wizmanovy. Aby se však do riskantního plánu mohli pustit, musí zajistit potřebné financování. Volba padne na Kamela Dafriho, nechvalně známou osobnost kriminálního podsvětí. Antoinův pád do světa zločinu začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (57)

Marze 

všechny recenze uživatele

Čím se film stává neuvěřitelnější, tím se příběh vypařuje jak dým. Ale základem je skutečná známá událost, když bylo z EU defraudováno 5 miliard euro, z toho z Francie 1,7 miliard. V roce 1997 Evropská komise zavedla emisní systém obchodování s emisními povolenkami (EU ETS) s cílem bojovat s klimatickými změnami snížením množství skleníkových plynů. Společnosti, které povolenky celé nevyužili, mohli jejich přebytek prodávat jiným společnostem na evropském trhu. Také bylo možné kupovat mezinárodní kredity. V roce 2008 burziáni v Paříži místo obchodování s povolenkami používali hotovost na budoucí obchody založením vzájemně obchodujících firem (kolotoč), použili trik s DPH a vyprané peníze znovu investovali nebo uložili v bankách v Číně. Z 12 obviněných stanulo před soudem jen pět, jeden byl zastřelen neznámým útočníkem na skůtru a zbytek pravděpodobně utekl do Izraele. Defraudované peníze se nikdy nenašly. Vidíme tak, že režisér Marchal stál před těžkým úkolem tak velkou defraudaci zfilmovat do epického příběhu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ JE TO TAK SNADNÝ, PROČ TO NIKOHO NENAPADLO …“   Byl trochu v píči s prachama, ale pak dostal nápad… okrást stát! Hele, tentokrát v tom nejede žádnej Čech (teda v tomhle filmu…). Sledujeme týpky, co maj koule, ale taky víme, že každá sranda jednou skončí. Postupně přituhuje na vícero frontách, takže z jednotvárnýho byznys plánu je celkem rozvětvená a slušná zápletka. Další film s ponaučením…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Mám miliony a (přesto mě) trápí emisní povolenky…                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako já nevím, mně se to nelíbilo, nudil jsem se, raděj jsem si surfoval na mobilu... Konec to trošku zachránil, ale pro mě zbytečný film, bez atmosféry, bez inovativního děje, docela je navíc poznat, že je to podle skutečných událostí, protože takový nesmysl bych nevymyslel, hodně přeceňovaný film...30% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Strašné je to, že se to opravdu stalo. Strašné je to, že takhle odrbat Francii a EU zkrátka lze a když se dobrý ekonom zamyslí, napadne ho to taky, jen si to zkrátka nikdo nedovolí. Zase to vzniklo u chlapů a zase to musela dotáhnout ženská, tak už to chodí. Nebylo to špatné, ale po herecké stránce i režijní se mi daleko více líbily Smrtelné lži, kde byl Gere fenomenální. Tady jste ani nepoznali, co se v hlavě hlavního hrdiny děje, byl instantní jak čínská polévka že sáčku. Nezachrání to ani Depardieu, jeho role neměla tolik prostoru, což je škoda, že jeho linka bohatého podnikatele se filmem více netáhla. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal zkušený Francouzský režisér, který má na svědomí třeba Válku Policajtů, MR 73 a Gang Story, to letos zkouší znova a za mne opět uspěl. Vynikající drsná a temná gangsterka, kde se hlavní hrdina s partou přátel dopustí daňového podvodu a příjdou si na pěkný balík,což se nelíbí místnímu gangsterovi a žádá o podíl. Cesta za slávou je rychlá, ale ten pád dolů ještě rychlejší a zde se vše žene do takových problémů, že je divákovi až nepříjemně. Skvěle zahrané, napínavé, drsné a nekompromisní, navíc založeno dle pravdy a z toho mrazí. Skvělá Gangsterka a potěší i Gérard Depardieu ve vedlejší roli. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Tento film je založen na skutečném skandálu uhlíkových kvót v letech 2008–2009, který se odehrával ve Francii. (notozjano)
  • Natáčení probíhalo od října 2016 do prosince 2016 v Paříži a pařížském regionu, zejména ve Villejuif, Saint-Ouen a Bagnolet. (bianci)

Reklama

Reklama