Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nepříliš nápaditá adaptace typické Kingovské novely. 1922 je původně příběh ve stylu řecké tragédie, příběh, který nezačíná pro hlavní postavu dobře a bude jenom hůř, příběh o fatálním rozhodnutí hlavní postavy a bizardních ranách osudu, které ho následují. Adaptace tohle nedokázala dobře prodat, i když povinné dějové prostocviky splnila. Místo aby se soustředila na to, co měla v příběhu zdůraznit, drží se příliš otrocky předlohy, aniž by byla stejně úderná. Hororové elementy zrovna tak nebyly pojaté jako něco, co zrovna tak dobře můžou být jenom halušky hlavní postavy. Suma sumárum tři kukuřičné klasy tenhle film získává na výpravu a výkon Thomase Janea. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,Pokud nás Bůh odměňuje za dobré skutky, potom asi satan odměňuje za ty špatné". Nevím jak to ten Netflix dělá, ale ty jejich filmy mi na jednu stranu přijdou něčím stejný a na druhou je prostě žeru. Vždy mě při nejmenším aspoň nechaj oči u obrazovky (až na 6 underground). Tohle byl fakt dobrý příběh (ani sem nevěděl, že je od Kinga, ale v poslední době na těch filmů podle jeho knih narážím čim dál tim časteji). Atmosféra se dala krájet, Thomas Jane je prostě parádní herec, který je nedoceněný a celkově to byl skvělý thriller. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole..! thomas jane hraje rolnika jako svine! zapletka je skvela..pekne se to tahne depka,policajt..vsechno skvely..atmoska ujde..potom to vrcholi a rikam si kurva dobry..a pak ten konec ty vole..to zase zkurvili vsechno..takhle jen nejlepsi rozslapnuti krysy ve filmu a thomas jane a jeho prizvuk a role rolnika.. 2/5 nic moc.. :( ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsou především herecké orgie Thomase Janea. On se do toho fakt ponořil. A celý jeho projev je...třeba scéna hned na začátku. Hubený chlápek na verandě, špinavej od života a práce, hučí do něj stará, jak vedou ubohý život. Dokonalá scéna a já celou dobu nevěděla, zda se soustředit na něj nebo na ty rudé šaty, které tam prostě nepatřily. Stejně jako ona, stejně jako ona dámička. A vy si říkáte: "Ty děvko!" Následná hra o "nadvládu" nad synem a využití jeho slabostí společně s geniálním soundtrackem, atmosférou a celou výpravou a vymyvání mozku mezi kukuřicí, dopadla geniálně. A to nemluvím o následcích studny. Celý ten rozpad. Lidí, věcí, všeho. Sakra, tohle bylo fakt dobře natočené! Vlastně, měla jsem nejdřív trochu obavy. Jestli to zvládnou natočit. Přeci jen to je film hlavně o "vnitřním monologu", hlavně druhá nutná polovina. Ale, sakra, hodně dobře zvládnuté! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama