Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Standardní a ničím výjimečná adaptace Kingovy povídky, která asi o moc lépe dopadnout nemohla. Ono totiž zfilmovat typicky kingovské vnitřní monology a popis psychologie postav je vesměs nemožné a nutno říct, že Hilditch se s tím popral se ctí. Minimálně v první polovině nemá problém s pořádně hutnou atmosférou, z níž je cítit, že se něco hrozného stane, v čemž si ještě pomáhá pouze náznaky, moc hezkým vizuálem a úchvatným prostředím amerického maloměsta. Vrcholem pak je hodně brutální sekvence vraždy manželky, která má (pravděpodobně) blízko k realismu a je hodně přesvědčivá. Poté ale snímek trošku upadne, i když by právě v tomto momentu měl být hutnější a děsivější. Hilditch se pak uchyluje k laciným béčkovým berličkám typu lezoucích krys, halucinací, děsivých přizraků a podobně, což chvílemi funguje, většinou ale působí nenápaditě a očekávaně. Příliš neprospívá ani pomalé tempo, které už je ke konci nesnesitelné a výsledek tak působí subjektivně delší, než ve skutečnosti je, navíc už se mu nedaří využít potenciál, který nabízí oddělená linie zmizelého syna. Právě s rostoucí stopáží totálně vyniká fantastický výkon Thomase Janea s jeho jižanským přízvukem, který drží film nad vodou a jeho utrpení je takřka hmatatelné, za zmínku stojí ještě Dylan Schmid jakožto jeho syn, který je velmi dobrý, ve své samostatné příběhové linii ale nevýrazný. 1922 je tak hodně slušná adaptace kingovy povídky, kterou sráží pomalé tempo a laciné béčkové propriety, předloze ale ostudu nedělá. 60 % ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si pořád říkala, kde jsem to už viděla nebo při nejmenším alespoň četla. Pak mi to docvaklo. Tohle má na svědomí Stephen King. Bylo to dobře vymyšleno a poctivě vystavěno. Thomas Jane zde nese všechno na svých bedrech. Krysy a potkany zrovna moc nemusím. Pomalejší tempo tomu sedlo. Viděno v původním znění s titulky. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole..! thomas jane hraje rolnika jako svine! zapletka je skvela..pekne se to tahne depka,policajt..vsechno skvely..atmoska ujde..potom to vrcholi a rikam si kurva dobry..a pak ten konec ty vole..to zase zkurvili vsechno..takhle jen nejlepsi rozslapnuti krysy ve filmu a thomas jane a jeho prizvuk a role rolnika.. 2/5 nic moc.. :( ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Chca nechca, musím připustit, že mě film dost zklamal. Začátek byl přitom výborný, Thomas Jane zněl, jakoby se v lacláčích na zapadlé farmě už narodil, atmosféra dvacátých let byla parádní a já jsem si to celé užíval. Jenže po nějaké době tvůrcům jaksi došel materiál a oni nepřišli na to, jak situaci zachránit. Přestože nechali hlavního hrdinu doslova ohlodávat výčitkami svědomí, poslední třetina snímku mě silně nudila, a po velmi dobrém úvodu přišel silný propad. 3*- ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama