Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane exceluje v této povedené Kingovské adaptaci zabývající se dosahováním vlastních cílů za každou cenu a následky takových rozhodnutí. Můžete si být jistí, že se věci nebudou vyvíjet příliš pozitivně a neštěstí se budou kupit jedno na druhé. Režisér zvládá eskalování negativních událostí šikovně a dokáže solidně budovat a udržovat atmosféru. Bohužel se nevyhne několika přešlapům, zejména co se tempa snímku týče, kdy se některé chvíle příliš táhnou, ale krom toho se jedná o zajímavé dílo potvrzující, že Netflix umí zpracovávat knihy Stephena Kinga jako nikdo jiný. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fádní filmová adaptace výborné Kingovy povídky. Problémem je však vyšší stupeň nezfilmovatelnosti, ono převést do obrázků typickou psychoteroristickou kingovinu není nic jednoduchého. Mistr na malém prostoru krátké povídky umí rozehrát nebývalá dramata, ovšem valná většina všeho chytlavého či hrůzného se odehrává spíš uvnitř hlav hlavních a jiných hrdinů, a to se prostě blbě točí. Kvituji, že Hilditch nesklouzává k laciné lekací srágoře, ale s tou nehororovostí to možná až kapku přehnal. První thrillerová půle ještě celkem ujde, ale film postupně, zejména co do napětí, místo přeřazení na vyšší rychlostní stupeň, neustále přibržďuje a na samotném konci tam ještě za jízdy narve rovnou zpátečku. Převodovka v hajzlu, film na odpis. Za scény s hlodavci dvě. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Thomas Jane" má neskutočný hlas! Musím povedať, že doslova dokonalá "farba" jeho tónu, by bola ideálna voľba na "platňové" rozprávanie strašidelných príbehov najmenším ratolestiam niekde v horách počas opekačky. Strašná škoda, že to "Netflix" nedotiahol do konca, respektíve nevyťažil z tejto "Kingovky" viac, ako len občasne solídne hutnú atmosféru či pár záberov, vďaka ktorým si "1922" vydobyl pozíciu v horor žánri. Miestami sa to síce trošku vlečie, no vďaka mysterióznemu poňatiu, táto kvalitne natočená dráma, dokáže zahrať na city diváka. Sám za seba spokojný ... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Typická Kingovina, kterou tentokrát pozvedá zejména perfektní a přesný balík Thomas Jane. Pro mě tady podal nejlepší výkon svého života, ač jižanský přízvuk byl mnohdy na pár facek a připomínal Forresta Gumpa. Příběh je takový obligátní, ale mě to bavilo, a co se týče Kinga, patří to k nadprůměru. Horor to moc není, ale tajemný, depresivní a zábavný film rozhodně ano. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Napriek nie príliš konzistentnej kvalite, niekoľkým hluchým miestam a čas od času nevýraznému deju ide o slušnú žánrovú prácu, v ktorej si milovník thrillerov nájdete to svoje. V rámci nespočetného množstva knižných adaptácií Stephena Kinga sa 1922 môže bez pochýb radiť medzi kvalitnejšiu sortu, ktorá v žiadnom prípade nespraví literárnemu majstrovi žiadnu hanbu. Svojou temnou atmosférou a nepríjemne deprimujúcou hudobnou stránkou vám v tom najlepšom možnom slova zmysle pomätie myseľ a vďaka nesileným hororovým prvkom sa budete častokrát nachádzať niekde medzi napätím až strachom. 7/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama