Reklama

Reklama

Clevelandský únos

(TV film)
  • USA Cleveland Abduction (více)
Trailer

VOD (1)

Svobodná matka, která se stane první obětí únosce Ariela Castra, zůstane uvězněná v jeho domě skoro jedenáct let. Tam se stane přítelkyní a sestrou dvou dalších žen, které Castro zajme krátce po ní. Film je inspirován skutečnými událostmi... 22. srpna 2002 byla jednadvacetiletá svobodná matka Michelle Knightová v Clevelandu unesena Arielem Castrem a držena v jeho domě bezmála jedenáct let. Knightová, která v sobě nalezla nezměrnou sílu skrze víru v Boha a odhodlání znovu spatřit svého syna, se odmítla nechat zvráceným Castrem zlomit. Ten brzy po ní unesl dvě dospívající dívky, Amandu Berryovou a Ginu DeJesus, a uvěznil je společně s Michelle, která se svým spoluobětem stala přítelkyní a sestrou. Když Berryová s Castrem otěhotněla, byla to Knightová, kdo jí pomohl přivést děvčátko na svět. Následně musela provést i jeho resuscitaci, neboť jí Castro vyhrožoval slovy: "Pokud dítě zemře, ty zemřeš taky." Navzdory tomu, že byla více než deset let vystavena nepřetržité brutalitě, se Michelle nenechala srazit na kolena a její neotřesitelná víra tváří v tvář zdánlivě beznadějné situaci svědčí o síle lidského ducha. Dne 6. května 2013 byla Michelle z domu, který byl pro ni téměř jedenáct let vězením, konečně vysvobozena a dostala šanci získat zpátky svůj život. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

rigby 

všechny recenze uživatele

Drsný, civilně natočený příběh. Jeho poselství je velmi silné, ale tvůrci ho nedokázali dostatečným způsobem uchopit tak, aby mohlo oslovit širší škálu diváků. Nakonec se jedná o film, který volně uplyne a moc toho po sobě nezanechá. A to je moc velká škoda. Navíc je filmu dopřán až moc rozplizlý konec, který jen umocňuje autorskou beznaděj. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvotná myšlienka, ktorá ma napadla pri sledovaní tohto filmu: “dokonalý” námet pre Netflix dokument. “Cleveland Abduction” vôbec nie je zle spracovaný, ani zahratý tv počin. Samozrejme, je to taká priemerná klasika, no okamihovo pomerne funkčná, ktorá napodiv baví počas celej dĺžky spracovania. Medzi 3-štyri. ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to v nějaké debatě - prej byli lidé pohoršeni a znepokojeni při promítání. Čekal jsem, kdy se dozvím, že je to druhý Vymítač ďábla. Nebojte, není. Nejlepší je asi hned úvodní scéna, kdy si Ariel šikovně pověsí ulovenou paní. Jako úvod jsem zvládl - reálný problém uvede hrdinku do úzkých, skočí na lep, ok. Pak už je to ovšem bída. A Cleveland je hnusný jako prase. Aspoň to nemá 2 hodiny. Blbost, maximálně jako TV film. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jsi tak blbá, že jsi otěhotněla?" Někteří mládenci mají zkrátka problém seznámit se s dívkou a jiným zase vadí, když dívka nefunguje podle jejich představ. Pro všechny tyto "opravdové muže" je tu manuál Ariela Castra na to, jak si pořídit protějšek svých snů. Stačí si ho unést a pak mu několik let vštěpovat disciplínu za zatlučenými okny. Já jsem tedy dostal to, co jsem čekal, ale že by mě to nějak moc pobavilo, poučilo nebo alespoň inspirovalo, tak to nikoli. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní film o chlapíkovi odvedle, co má tak tak trochu problém sám se sebou (a s ženami a dětmi). Co mě na Clevelandském únosu naprosto šokovalo (POZOR MOŽNÝ SPOILER), bylo, jak Michelle Ariela znala. Tyhle filmy totiž většinou vyprávějí o anonymním chlapíkovi, který unáší děti cestou ze školy, jenže tenhle je jiný. To, že Michelle byla úplně mimo, je zas o něčem jiném a já jen doufám, že moje dvacetileté děti nenaletí nějakému podobnému Arielovi na to, že jim chce ukázat štěňata.(KONEC SPOILERU). Co byl ale největší kámen úrazu tohohle filmu, bylo herecké obsazení. Nesnášela jsem všechny tři ty holky a - paradoxně - fandila spíš chudákovi Arielovi, a to je bohužel trochu smutný. Holky byly do jedné úplně hloupoučké, naivní (ano, byly mladé, ale za tohle chování bych je taky nejradši propleskla) a všechno jim tak nějak bylo šumák. Škoda, čekala bych alespoň jednou sympatickou herečku, které budeme fandit, ale ono ne. Chybí tomu všemu hlubší pohled, čímž se Clevelandský únos stává úplně plochým snímkem na nedělní odpoledne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Ariel Castro bol odsúdený na doživotie, plus 1000 rokov väzenia. Mesiac po odsúdení sa obesil vo vlastnej cele. (ludovit14)

Reklama

Reklama