Reklama

Reklama

Clevelandský únos

(TV film)
  • USA Cleveland Abduction (více)
Trailer

Svobodná matka, která se stane první obětí únosce Ariela Castra, zůstane uvězněná v jeho domě skoro jedenáct let. Tam se stane přítelkyní a sestrou dvou dalších žen, které Castro zajme krátce po ní. Film je inspirován skutečnými událostmi... 22. srpna 2002 byla jednadvacetiletá svobodná matka Michelle Knightová v Clevelandu unesena Arielem Castrem a držena v jeho domě bezmála jedenáct let. Knightová, která v sobě nalezla nezměrnou sílu skrze víru v Boha a odhodlání znovu spatřit svého syna, se odmítla nechat zvráceným Castrem zlomit. Ten brzy po ní unesl dvě dospívající dívky, Amandu Berryovou a Ginu DeJesus, a uvěznil je společně s Michelle, která se svým spoluobětem stala přítelkyní a sestrou. Když Berryová s Castrem otěhotněla, byla to Knightová, kdo jí pomohl přivést děvčátko na svět. Následně musela provést i jeho resuscitaci, neboť jí Castro vyhrožoval slovy: "Pokud dítě zemře, ty zemřeš taky." Navzdory tomu, že byla více než deset let vystavena nepřetržité brutalitě, se Michelle nenechala srazit na kolena a její neotřesitelná víra tváří v tvář zdánlivě beznadějné situaci svědčí o síle lidského ducha. Dne 6. května 2013 byla Michelle z domu, který byl pro ni téměř jedenáct let vězením, konečně vysvobozena a dostala šanci získat zpátky svůj život. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jsi tak blbá, že jsi otěhotněla?" Někteří mládenci mají zkrátka problém seznámit se s dívkou a jiným zase vadí, když dívka nefunguje podle jejich představ. Pro všechny tyto "opravdové muže" je tu manuál Ariela Castra na to, jak si pořídit protějšek svých snů. Stačí si ho unést a pak mu několik let vštěpovat disciplínu za zatlučenými okny. Já jsem tedy dostal to, co jsem čekal, ale že by mě to nějak moc pobavilo, poučilo nebo alespoň inspirovalo, tak to nikoli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj prípad, ktorý si zaslúži viac. Lepší formát, dokumentárny aj filmový, no a určite ukázať toho viac, lebo za tú dobu mnohoročného mučenia sme videli iba nejasné znásilnenia šúchaním sa po rifliach a potom tanečky na rádio hity. A to nie vždy pôsobilo ako brutalita a nekonečné utrpenie. Zároveň je ale prípad dôkazom toho, že svet spravodlivosť nevie a zabezpečiť a nikdy ani zabezpečiť nebude vedieť. Môžete dávať aj teatrálne americké tresty 100 000 rokov odňatia slobody, keď nakoniec to dopadne ako dopadne. V takých prípadoch radšej vinníka rovno predhodiť davu a zavrieť oči. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Televizní film s celou plejádou průměrností, u kterých vládnou herci, scénář a vlastně všechno, co se ve filmu děje...nebo neděje. Přitom příběh je to vysloveně na zfilmování a silně mi připomíná loňský oskarový kousek Room. Ten mě taky mimochodem nijak zvlášť neučaroval. Možná právě tím, že celý film je strašně neosobní a krutý. Raymond Cruz dělá všecko pro to, aby ho nesnášelo sto lidí ze sta. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nabízí celkem silný téma. Je ale vidět, že jde o TV film a tomu odpovídá i zpracování. Herecký výkony jsou nevýrazný a tím trpí i samotnej film protože v divákovi nedokáže vyvolat potřebný emoce (alespoň u mě to tak bylo). Mučení, znásilňování, rána do břicha, porod, zabití psa i konec - všechno tohle by u diváka mělo vyvolat daleko horší pocity při sledování než tomu tak je. Na TV film je to ale koukatelný takže přimhouřím očko a ty 3 hvězdy dám. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

také nejaké divné televízne spracovanie skutočnej udalosti. Toľko rokov zavretí a susedia, polícia nic.. ... a dievčatá žiadny pokus o utek... ba dokonca telka a spev ci tanec v "čase volna" .. no .. neviem ...čo si mám o tom myslieť. Ešteže to dávala komerčná televízia, vidieť v kine tak nadávam za zbytočne vyhodené peniaze na lístok. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ariel Castro bol odsúdený na doživotie, plus 1000 rokov väzenia. Mesiac po odsúdení sa obesil vo vlastnej cele. (ludovit14)
  • Keď Raymondovi Cruzovi ponúkli hrať úlohu Ariela Castra, manželka mu najprv povedala, aby ponuku neprijal, pretože ide o psychopata. Po prečítaní scenára jeho manželka zmenila názor a vyzvala ho, aby túto rolu zobral, pretože ak „nezahrá diabla“ on, nikto nebude o dievčatách vedieť. (Arsenal83)
  • Celý film sa to natáčal v Clevelande v štáte Ohio, kde došlo k únosom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama