Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko Florida Projekt (více)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat dalších pár průšvihů! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (218)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bria Vinaite může zfleku kandidovat na ocenění "Matka roku". S blížícím se koncem mě to začlo docela bavit. Divák samozřejmě tak nějak tuší že hlavní hrdince to celé nemůže beztrestně projít. Willem Dafoe zde hraje jakéhosi hrdinného správce, který celý děj drží pohromadě a nedopustí aby se to celé režisérovi rozpadlo. Milovníci rodinných dramat ze života socek by si film neměli nechat ujít a všichni ostatní vlastně taky, aby zjistili že si žijeme docela fajn. 65% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ale aby jste se nemýlily, já bych oběma holkám šoupla pár přes prdelku. Svět je holt někdy na draka a já doufám, že se z toho nějak vylížete, protože takhle by to tedy nešlo. Sean to točil po svém, s barvičkama pomalu jak Almodóvar, ale Florida přece musí hýřit barvami, alespoň v mých představách ano. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kissimmee - a place to visit. Netradiční a osvěžující prostředí barevných floridských motelů (Technicolor ♥) na pozadí sociálního dramatu. Nádherně nasnímané a úžasně zahrané a přirozené (některé monology / dialogy musely být snad výsledkem improvizace), ale chybí tomu rozsah American Honey. Závěrem monotónní. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

The Florida Project je film o třech pizdách. První nespatříte, ale její dědictví je znát na každém kroku v podobě chování starší ze dvou hrdinek snímku. Také ona měla matku, která svou (ne)výchovou předala své hodnoty a styl života dceři, pizdy se totiž recyklují. Dovolím si polemizovat se dvěma názory, které v komentářích často zaznívají. Nejde o příběh lidí ze dna americké společnosti. Obyvatelé laciných hotýlků z okolí Las Vegas mají sice k prosperitě daleko, mohou si ale dovolit pravidelné platby za střechu nad hlavou a nehladoví. Skutečné dno tvoří četní bezdomovci, obyvatelé rozpadávajících se městských ghet a rezervací. Šokující procento Američanů trpí podvýživou, nemá na léky a zaplacení základních služeb. Protagonistky filmu budou s největší pravděpodobností na svém sestupu dále aktivně pracovat a seznámí se se dnem americké společnosti ve stáří, až nepůjde prodávat své tělo opotřebované tabákem, alkoholem a tvrdými drogami. Životní styl a nastavení jim neumožní založit funkční rodinu a opřít se o své partnery a děti. Za druhé: Ty holky vážně necítí zoufalství a beznaděj. Život si užívají jako málokdo. Nelámou si hlavu s budoucností a dovedou být kreativní při obstarávání zdrojů a nemají ani špatné spaní ze svých eskapád. Trpí jejich okolí. Ti, co se musí vyrovnávat s následky jejich činů. Mimochodem, to, co komentující vnímají jako příchod zkázy, je ve skutečnosti jediná jiskřička naděje v tom nekonečném marasmu. Kdo se nechá unést pláčem šestileté holčičky a nevnímá, že pokud je něčí obětí, tak jedině své matky, ten nemá rozum. Sean Baker si zaslouží uznání za výběr hlavních představitelů a bezchybnou práci s neherci. Filmově nejvíc vyčnívá hluboce lidská postava manažera hotelu, který dobře zná své ovečky, ani na okamžik nepodléhá naivitě, ale jedná citlivě a se snahou v rámci možností pomáhat. Tady se Williem Dafoe vytáhl k jednomu z nejpřesvědčivějších výkonů své kariéry. Celkový dojem: 65 %. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný snímek o malých nenápadných problémech nižších sociálních vrstev přežívajících za zdmi fialového motelu kdesi na odvrácené straně Floridy. Celá ta malost a nenápadnost je však přehlušena dětským křikem a smíchem ústředních pišišvorů, kteří z toho plátna neslezou ani na vteřinu. A vy je budete milovat nebo nenávidět čistě dle toho, jak moc se dokážete vcítit do vrtochů dětské duše. Já se přikláním tomu prvnímu a té malé hubaté holčičce bych dal rovnou Oscara (scéna ve fast foodu je top!). Teď mě omluvte, jdem se synem nakopat zádel tomu leprikónovi na konci duhy, prej tam schovává hrnec plnej zlata a odmítá se dělit. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Bria Vinaite se herečkou stala tak, že ji režisér Sean Baker oslovil na sociální síti Instagram a nabídl jí spolupráci na filmu. Halley je tak její úplně první rolí v životě. (Minimie)
  • Časté přelety helikoptéry byly skutečné a nakonec zahrnuty do scénáře, protože tvůrci neměli dostatečný rozpočet na jejich zastavení. (vojacekr)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama