Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z dílny produkčních společností Artactive production a Blackout production přichází dokument, který vás jako pomyslný DeLorean vezme zpět do časů, kdy našim videím vládly rychlodabingy, filmy se nakupovaly na černých burzách a hromadně se pořádaly domácí videoprojekce. Pojďte se podívat, jak na svoji dobu vzpomínají tehdejší piráti, dabéři, distributoři a vůbec všichni ti, díky kterým jsme měli čím naše videa krmit. (Artactive Production / Blackout Production)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (216)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rýchlodabing bol možno kedysi mainstreamom, no teraz už určite nie je. Mladšie ročníky, vrátane mňa, o ňom vedia buď skutočne málo, alebo prakticky nič. O to viac ma teší, keď tvorcovia takúto tému pre relatívne úzku cieľovku dokázali spracovať štýlom, aby na tvárach pamätníkov vyvolali úsmev, a mladé publikum skvelo pobavili (množstvo skvelých historiek a nie príliš vydarených pokus o dabovanie). Dozvedel som sa čosi nového, zároveň sa dobre zasmial a i keď som sa do daného obdobia nedokázal úplne dokonale vcítiť, odchádzal som z kina výsledne veľmi spokojný. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie. Vrátilo mě to do blažených dob mého dětství. Výborné postřehy, i překvapivé informace. Přesto mi tam chybí zmíněn hlavní přínos rychlodabingu, kterým byly ty neskutečné hlášky, co v mém okolí zlidověly. Závěrečné komentáře o bláznech pobaví. Přiznání kriminalisty je pak taková třešnička na dortu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa super dokument, ale divák narodený dajme tomu po roku 2000 ho asi alebo nepochopí (resp. ho absolútne nebude zaujímať), alebo si bude klopať prstom po čele (prípadne si pozrie len prvé dve minúty a potom ho vypne). Ja som bol v 90. rokoch puberťák a všetkým tým som si prešiel. Pirátske kazety s otrasným obrazom (kedy ste často nevedeli, na čo sa pozeráte) a úžasne príšerným dabingom jedného muža (výnimočne ženy), kedy autori často neovládali angličtinu (!), prípadne v pozadí zneli zvuky z kuchyne, kde manželka varila nedeľný obed (!!). Nasledoval nesmierne gigantický boom videopožičovní a napokon prišiel nevyhnutný, trochu trpký, ale logický koniec jedného neuveriteľného obdobia. Dozviete sa plno chuťoviek, zaujímavostí, pikošiek a zákulisných detailov a páčilo sa mi, že sa dokument pozerá (síce len okrajovo, ale aspoň niečo) aj na odvrátenejšiu stránku toho (peniaze, prípadne k téme sa okrem iných vyjadruje aj bývalý kriminalista). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja som ročník 87 a video sme mali doma až v druhej polke 90.tych rokov, a ak sa správne pamätám, v rýchlodabingu som videl len Pretty Woman (Miro U.) a nejakých samurajov (Mišo T.). Ale aj tak. Toto je relikt doby. Je to autentické, informačne obsiahle, zábavné a strašne nostalgické. Slza v oku prakticky celý čas. Super práca, chalani. Díky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa prekvapujúco fakt dobrý dokument o tom, ako sa k nám dostávali spoza železnej opony západné filmy a ako sa sme sa museli s nimi vysporiadať, aby to všetko prešlo, aby sa pripravil zodpovedajúci dabing, aby to mohlo ísť do vysielania atď. Dobre zvládnutá forma, ktorá v rozhovoroch odhaľuje veľmi veľa pikošiek. A tie ja rád. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (10)

  • Původně skromný projekt Králové videa se časem rozrostl do té míry, že autoři museli spustit sbírku na crowdfundingovém webu. Vybrali 322 370 korun, díky kterým mohli dofinancovat především studiovou postprodukci a sehnat práva na filmové ukázky. Celý dokument nakonec vyšel na 26 000 eur (asi 683 400 korun). (SONY_)
  • Některé scény se natáčely v Muzeu filmových legend, které je v České republice již na 3 místech, a to konkrétně v Poděbradech, v Praze a v Kroměříži. Dohromady nabízí sbírku téměř 2 000 detailně propracovaných exponátů. (rublik05)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama