Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z dílny produkčních společností Artactive production a Blackout production přichází dokument, který vás jako pomyslný DeLorean vezme zpět do časů, kdy našim videím vládly rychlodabingy, filmy se nakupovaly na černých burzách a hromadně se pořádaly domácí videoprojekce. Pojďte se podívat, jak na svoji dobu vzpomínají tehdejší piráti, dabéři, distributoři a vůbec všichni ti, díky kterým jsme měli čím naše videa krmit. (Artactive Production / Blackout Production)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (216)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE PŘÍBĚH TĚCH, DÍKY KTERÝM K NÁM TENKRÁT PRONIKALA ZÁPADNÍ KULTURA…“ ///    Dokument pro „znalce“, tedy nás, kteří onu dobu prožili se vším všudy. Tedy i s rozklepaným obrazem, kterýmu občas vévodila (třeba) modrá, hučícím zvukem a HLAVNĚ (skvělým) rychlodabingem. To bylo milé děti asi takhle… Vzpomínky a vtipný historky z natáčení soudobých „dabérů“  vás provedou počátky pirátsví v našich končinách až po konec – videokazet. Oprtavdu dokument od filmovejch fandů pro filmový fandy! Díky!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pamatuju dva druhy videokazet. 2.) Vím kdo řekl: „Upusť páru Bennette!“ /// ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja som ročník 87 a video sme mali doma až v druhej polke 90.tych rokov, a ak sa správne pamätám, v rýchlodabingu som videl len Pretty Woman (Miro U.) a nejakých samurajov (Mišo T.). Ale aj tak. Toto je relikt doby. Je to autentické, informačne obsiahle, zábavné a strašne nostalgické. Slza v oku prakticky celý čas. Super práca, chalani. Díky. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bez uzardění přiznávám, že jsem v tomto případě vlastně nehodnotil kvalitu dokumentu a jeho přínos pro celosvětovou populaci i životní prostředí, jen jsem tomuto počinu vrazil pět hvězdiček za tu šílenou nostalgii. Těch filmů, které jsem viděl s velmi pofiderním dabingem a ještě horší kvalitou obrazu... Jsem tvůrcům velmi vděčný za pohled do "zákulisí", hlavně ale za to, že jsem si mohl zavzpomínat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No vida, na počátku zájmu jednoho z tvůrců o rychlodabing bylo to, že se těšil na kazetu s Vinnetouem. Nestává se tak často, že by filmoví fanoušci natočili film  pro filmové fanoušky, navíc s jejich finančním přispěním. Je jasné, že nikdo z tvůrců rychlodabingu nechtěl "svrhnout socialismus,", ale vše, co bylo s tehdejším režimem v rzporu, v podstatě protirežimní bylo. Je dobře, že Hejma a Neff k nám kdysi přinesli západní kulturu, když teď dělají spíš opak. Rychlodabing považuju za bizarní a v podstatě ho nemám rád, ale tenhle dokument jsem si užil velmi. 90%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vyrůstala jsem v době, kdy byly na vrcholu videopůjčovny a kdy snad neexistovala rodina, která by si nenahrávala filmy z televize. Ještě v osmdesátých letech to ale s videoprůmyslem na našem území bylo trochu jinak. Hity západní produkce se tehdy převážely přes hranice nelegálně a několik desítek odvážlivců v celé republice tyhle snímky dabovalo v domácích podmínkách, často bez jakékoli znalosti originálního jazyka. Zní vám to jako námět na zajímavý a zábavný film? Ano, tenhle dokument skutečně zajímavý a zábavný je. Takže jestli se chcete vrátit do doby, kdy se Terminátorovi říkalo Dokončovatel a Hříšnému tanci Přisprostlé tancování (NO FAKT!), máte ještě pořád šanci zajít do kina. Skvělý projekt. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény se natáčely v Muzeu filmových legend, které je v České republice již na 3 místech, a to konkrétně v Poděbradech, v Praze a v Kroměříži. Dohromady nabízí sbírku téměř 2 000 detailně propracovaných exponátů. (rublik05)
  • Tvorcovia tri roky pátrali po rýchlodabéroch a desať z nich súhlasilo s účinkovaním vo filme. Traja odmietli, väčšinou pre obavy z represálií, pretože okrem rýchlodabingu robili aj distribúciu pirátskych videokaziet a zarobili na tom slušný balík peňazí. (krasomama)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama