Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (101)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Frenetické sci-fi o hladu po osvobození, korunované skvělou pointou. Sice je to natočené jako krátký výňatek z prostředku děje, a divák se musí v hodně věcech sám zorientovat, ale stojí to za to. Jen škoda, že si to těžko hledá cestu k postavám, které tu jsou v podstatě jen zdánlivě nezajímavými pěšáky na odstřel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivní brouci kolonizovali Plzeň a k nám do (nejen) plzeňských kin se to ani nedostalo. Narozdíl například od loňského Wolfensteina to ale není žádná škoda, jelikož je to nudný průměr. Ne, že by nějak zásadně selhal režisér (Rupert Wyatt je u mě celkem vysoko), ale na papíře to zkrátka zřejmě působilo lépe. Nevyhnu se přirovnání, ale přijít to v roce 2005 před explicitnější Válkou světů, třeba by to byl větší trhák, takhle si John Goodman již podruhé v podobné nejednoznačné roli (Cloverfield Lane) klepe do trenek a divák se docela nudí. Navíc celý konflikt není dostatečně prokreslený, cgi nevypadá nijak zle, ale evidentně se cílilo na to, aby bylo co nejméně vidět a vizuálně se taky není na co koukat, jelikož je tu všechno vyblitě šedé. Snad tento propadák nepohřbí kariéru dalšího nadějného tvůrce a příště bude mít šťastnější ruku. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Natočiť sci-fi bez bombastického rozpočtu. Asi tak zneli pokyny producentov smerom k režisérovi/scenáristovi. Za prvé vytvoríme rasu mimozemšťanov, ale nebudeme ich veľmi ukazovať, aby nám náklady priveľmi rýchlo nestúpali. Za druhé, aby ľudia aj bez všadeprítomnej mimozemskej buzerácie držali hubu a krok, tak ich budú buzerovať iní ľudia na základe mimozemských pokynov. Za tretie do toho musíme narvať veľa postáv, aby to pôsobilo, že sa stále niečo deje. Za štvrté musíme dodať ich vzájomné prepojenie, ktoré vyvolá dojem, že divák videl niečo skvelo vykombinované. A realita? Sci-fi u ktorého do zajtrajšieho rána zabudnete, že ste ho videli. Nemá zaujímavé postavy a v podstate je to viac o totalitnom režime ako o invázii z vesmíru. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný, ale očekávání nenaplňující sci-fi film...hlavní problém vidím v tom, že snímek je zahlcen velkým množstvím postav, přičemž nenabízí divákovi žádnou hlavní, s kterou by se mohl ztotožnit a která by ho provedla spletitým labyrintem tohoto sci-fi světa...Rupert Wyatt by si evidentně neměl psát scénáře sám... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŠKRTNI ZÁPALKOU A ZAČNI VÁLKU. DOKUD BUDEME BOJOVAT, MÁME ŠANCI…“ ///    Jednoduše – a celkem zajímavě, ukázanej odboj proti emzákům, kteří obsadili naši matičku Zemi. Stejně tak jednoduše je vysvětleno, jak k tomu došlo. CGI se ke slovu dostanou až v druhý půlce, není jich přehršle, ale jsou slušně udělaný a dotvářejí vyprávění, který díky nim začne vypadat mnohem líp. Nečekejte nějaký lidský osudy. Cílem příběhu je dospět k pointě, která v nás má zanechat pocit něčeho dokonalýho. A smáznout poměr cena/výkon.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na nízkorozpočťáky. 2.) Trpím. Doma mi vládne emzák. /// Thx za titule „num71“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných scén, kedy boli zobrazené povstania v ďalších svetových mestách, predstavené bolo aj mesto Karáči, ležiace v Pakistane. V skutočnosti však išlo o Dháku v Bangladéši, kde sa konala každoročná náboženská púť. (Enceladus)
  • Film se natáčel v Chicagu v Illinois (USA). (rafix)
  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)

Reklama

Reklama