Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (152)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie mají určitou jiskru související s francouzštinou a francouzským vystupováním. Když se k tomu přidá dobrý scénář a nápaditá režie, jsou francouzské komedie vždycky jistota. Bohužel tady to moc nefungovalo. Jako groteska to bylo perfektní, francouzský humor občas udeřil naplno, ale člověk se zasmál a pak to hned vyprchalo. Svatební komedie mám rád protože jsem si řadu svateb osloužil jako obsluha a ta atmosféra se nedá nemilovat. Tady ale něco silně vázlo...nevím jak to říct, ale film jakoby úplně zahazoval potenciál tím jak se soutředil na jednu "tragickou" postavu a zbytek tím brzdil. Pobavil jsem se, ne že ne, ale mohlo to být úplně na jiné úrovni. Nehledě na asi jednu z nejotravnějších a nejnepříjemnějších vedlejších postav vůbec...koní ksicht Eye Haidara. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Dokud nás svatba nerozdělí sice patří ke skupině povedených francouzských komedií, už ale určitě nepatří mezi ty nejsilnější. Přesto nás s pomocí jednoduchého příběhu o svatebním manažerovi, kterému se během jedné ze svateb zhroutí celý svět, lehce pohladí po duši. Bohužel ne natolik, aby člověk z kina odcházel s výrazně lepší náladou, než když do něj mířil, ale jako lehká oddechovka to myslím stačí. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož konečně i já se dohrabal na ČSFD projekci a premiéra to byla víc než povedená.....holt škodolibost světu vládne a sledovat tu postupně se bortící dokonalou svatbičku se spoustou pitoreskních postaviček a scén stálo fakt za to. Ne, že bych se smál imrvére, ale úsměv se držel mojí držky průběžně tak nějak neustále a občas jsem nejen já, ale i celý nabitý sál vybuchl v hurónský smích. Krásně to gradovalo a odlet ženicha vstříc hvězdné obloze dostal nejen mě, ale prakticky všechny doslova a do písmene do kolen a pod sedadla. Kdyby to v ten moment skončilo, je to jasných pět hvězd. Bohužel to ještě pokračovalo k zdárnému happyendu a spoustě milých a smířlivých gest a jelikož já jsem škodolibá svině, jde okamžitě jedna hvězda dole :-)) Alors Jojitos jusqu'au cinéma! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na francouzské komedie trpím předsudky.. Většinou jsou plné křiku a pádů.. Sem tam dojde i na srandu s dortem nebo podobnou skopičinku.. Od filmu "Dokud nás svatba nerozdělí" jsem čekala trošku něco jiného a možná proto jsem z něj nakonec byla tolik nadšená.. Má své kouzlo.. Je neuvěřitelně pozitivní, i když děj je spíše založen na negativních situacích.. Je odlehčený, výborný, humorný a rozhodně má ten správný francouzský šmrnc.. Super vhled do pozadí příprav jedné svatby, které jsou z pohledu personálu.. Je to vztahovka, ale jedná se spíše o personální vztahy.. Rozhodně věřím, že v reálu to takhle (byť ne tolik odlehčeně) funguje.. Romantika malinko proběhne, ale spíš hodně okrajově.. Film na téma, kterému se mnoho filmařů nevěnuje.. Přimhouřím oči a dávám plný počet ;-) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jestli vám nic neudělá dobrou náladu, tak tohle tedy stoprocentně. Tohle je ta nejčirejší, nejupřímnější a nejlehčí komedie na strávení za tento rok.. Myslím, že není člověka, kterého by tento film mohl urazit, protože jinak by v sobě ten dotyčný neměl kouska lidskosti. Celý děj táhnou výrazné charaktery, vtipné hlášky, francouzský humor, čarovná hudba a taky krásný vizuál. Potěšilo mě, že film není natočen z pohledu manželského páru, ale z pohledu svatební agentury, což příběhu dodalo o mnoho více vtipu a tím pádem vypouští skoro veškerou romantiku, což pro mě bylo plusem. Humor je navíc absolutně nenásilný a žádná vulgarita není potřeba. Američané by se od Francouzů mohli učit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)
  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama