Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (259)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Byla by velká škoda se tomuto hodně netradičnímu Scottovi vyhnout. Ridley dle mého soudu značně pozměnil svůj rukopis a pro svůj nový film zvolil pro mě absolutně nečekané téma. Přecijen se v posledních letech rád vrtal ve sci-fi tématice a často v nedávné minulosti volil i historické velkofilmy. Takto se vytasil s tématem, o kterém mě nebylo vůbec nic známo a budu muset ještě na Wikipedii doplnit znalosti. Je zvláštní že v americkém filmu hrají mnohem přesvědčivěji evropští herci a třeba Wahlberg je zde prakticky zcela do počtu. Michelle nesympatická až na půdu a o hnusných životních moudrech, které plive nejstarší Getty by měl vzniknout samostatný film. I když on vlastně vznikl. Film dostál svého jména a je opravdu z velké části hlavně o penězích. 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť po vystřihnutí mého oblíbence Kevina Spaceyho z hotového filmu stále přetrvává, ale čistě po herecké stránce si není na co stěžovat. Po výkonu Christophera Plummera jsem si vyloženě nedokázal představit, že bych ve filmu viděl někoho jiného a také mě hrozně bavil “Marky Mark” Wahlberg, který hraje toho svého klasického týpka, co se vyzná a tahle poloha mu neskutečně sedí. Nicméně tady můj výčet kladů pomalu končí. Režie Ridleyho Scotta je naprosto bezpohlavní, nevýrazná a dává za pravdu onomu zástupů haterů, kteří by jej rádi viděli v chudobinci namísto režisérské sesle. U filmu jsem se celkem dost místy nudil, z části kvůli tomu, že se jedná o naprosto klasický, ničím nevyčnívající, životopis jednoho bezpochyby zajímavého muže, zčásti kvůli problémům s tempem a ne tak zajímavému obsahu, kterému by možná více seděl hodinový formát. Boj za oscary je ta tam, stává se to každý rok, že z, na papíře zajímavých filmů s potenciálem, nevzejde nic světoborného, ale jistě se to bude zkoušet i nadále. Uvidíme co na to Riddley Scott. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filmovu verziu, ktora sa venuje unosu mladeho Gettyho som si pozrel az po serialovej verzii Trust a v kazdom ohlade mi pripada filmova verzia slabsia. Pôsobilo to strasne skratkovito a uponahlane vdaka comu poriadne nefungovali postavy a vztahy medzi nimi. Najhorsie dopadli postavy Marka Wahlberga a Michelle Williams, co je problem, kedze maju najväcsi priestor. Ona pôsobila neprirodzene a on ako nesympaticky frajer. V serialovej verzii to su uplne ine a zaujimavejsie postavy. Najväcsi problem filmu je, ze zapletka pôsobila tak chaoticky, ze som sa v nej miestami stracal napriek tomu, ze som predtym videl serialovu verziu, ktora sa podrobne venuje vsetkym detailom pripadu. Je tu dokonca par odlisnosti vo vyvoji priibehu. Nie je podstatne, ktora verzia je vernejsia skutocnosti a ktora nie, ale vyvoj v seriali mi u niektorych zlomovych udalosti pripadal logickejsi a uveritelnejsi. Napriklad dôvod kvôli ktoremu sa stary lakomec Getty konecne rozhodne uhradit vykupne je vo filme uplna blbost. Jedinu hviezdicku davam len za Christophera Plummera, ktory Gettyho zahral dostatocne kvalitne a odpudivo. Ale aj ked sa Plummer snazil zo vsetkych sil, tak kvôli slabemu scenaru a malemu priestoru nemal moznost ani zdaleka tak vyniknut ako sa to podarilo Donaldovi Sutherlandovi v serialovej verzii, ktora aj ked je miestami trochu zdlhava, tak je rozhodne ovela kvalitnejsia a zabavnejsia ako filmove spracovanie. 3/10. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott prepnutý do rutinérskeho módu uvádí thriller/drámu "by the numbers", ktorej to viac jak na plátnach kín bude slušet vo večernom vysielaní niektorej z komerčných televízií. Mám snáď jasať, že ten jeho sračkostroj vyprodukoval konečnie niečo aspoň trochu pozerateľné, z čoho sa mi neobráti žalúdok po prvej tretine? Fuck it. 135 minút je na príbeh o repetitívnom dohadovaní sa so starým pracháčom, aby pustil chlp, predsa len moc. Wahlberg je do počtu a tá jeho konfrontačná scéna s Gettym pôsobí umelo - akoby pri podpise zmluvy k pretáčkam nástojčil: "And I want that scene with this Plummer guy, when I am going to fuck him up. I want that fucking scene, Ridley!" BTW, je to trochu low, keď všetkých v obsadeni prehráva takmer 90-ročný staroch, prakticky z pozície náhradníka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Retro příběh natočený retro způsobem. Tempo je tedy rozhodně pomalejší než u jiných současných či současnějších snímků, nicméně příběh je zajímavý a atmosféra patřičně tíživá. Jak by hrál Kevin Spacey, se můžeme jen dohadovat (těšil jsem se na něj, protože mám vážně rád masky), a nezbývá než uznale pokyvovat či rovnou jásat nad výkonem Christophera Plummera. Jeho Getty možná nedostal velký prostor, ale přesto je v každé vteřině tak výrazný, že je zkrátka a dobře tou nejdůležitější postavou, ať už byl záměr tvůrců jakýkoliv. Ridley Scott to stále umí a já tenhle film beru jako téměř plnohodnotnou kompenzaci za Konzultanta. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa vo Veľkej Británii, Taliansku a Jordánsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama