Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Britská podivnost, která mě trápila. Do filmu jsem šel bez jakýchkoliv informací,což dělám výjimečně a zrovna zde se mi to vůbec nevyplatilo. Většinou mi úlety sedí a možná kdyby byl film Thrillerem, tak by se mi i líbil, ale ono je komedií, která mi nepřišla bohužel vůbec vtipná. Občas oplzlé, povětšinu času podivné a místy mi to přišlo i trapné. Škoda, ale tohle nebyl můj šálek kávy. Dokoukáno s velkými problémy. 20% ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu byla nejlepší věta "Punk je to nejlepší, co se přihodilo ošklivým lidem", protože pro tenhle film to je opravdu výstižné a to jediné mi malinko zdvihlo koutky úst, což se dalo přirovnat skoro úsměvu. Ještě se mi líbila jedna jakože improvizační písnička, než tam zase začali házet scifi trapárnu. Ale jinak tenhle film byla totální tragedie. Nechutný, o ničem, zbytečný. Konec rádoby dojemný byl akorát tak trapný. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

What the fuck? Takú hovadinu som už poriadne dlho nevidel. A to bol začiatok vcelku sľubný. Ale potom do deju zavítala tá podivná sektársko-mimozemská mánia, a ja som zostal na to pozerať s vyjaveným pohľadom a otvorenou hubou - v podstate od údivu (avšak nie v pozitívnom zmysle slova). Takže napriek potencionálne zaujímavému úvodu v znamení Punk77 sa to zmenilo na poriadnu blbosť! Dávam jednu hviezdičku len vďaka viacerým dobrým dialógom a niekoľkým výstižným hláškam. Ale čakal som niečo lepšie, oveľa lepšie... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Enn je punkáč, ale tak trochu tragický, jelikož chce být drsným, jenže v jádru je jiný. Jeho kamarádi Vic a John jsou na tom podobně, proto se dobře doplňují. Najít ovšem na punkové zábavě děvečku, co by byla povolná, není jednoduché. Vše se změní, když se jednou v noci vrací z koncertu domů a Enn zaslechne hudbu. Dostanou se na podivnou soukromou párty, kde je osazenstvo oblečeno v latexových oblecích a provádí rozličné rituály a tance. Enn se zde setká s dívkou Zan a ještě netuší, že to bude osudové. Zato Vic se stane obětí sexuálních hrátek, a když má možnost, utíká pryč i s kamarády, jimž se odtud ale moc nechce. Enn postupně zjišťuje, že Zan je z jiné planety, což výrazně zkomplikuje jejich vztah. Jednou z nejlepších scén je koncert, na němž zpívá Zan společně s Ennem. Žádná třeskutá komedie, ale hořkosměšné drama o dvou lidech, co nemohou naplnit svůj vztah, jak by si představovali. Tak trochu Romeo a Julie. Čekal jsem více punkové hudby, zazní především The Dyschords nebo The Damned (New Rose). Z kultovních jmen jsou jen vyřčena: Sex Pistols, Siouxsie Sioux, The Clash, The Ramones, Pere Ubu, zazpívají též The Velvet Underground. Svoji roli si zajisté užila Kidmanová, která je chvílemi k nepoznání. Film, co vás buď pobaví, nebo otráví. A to ani nedošlo na Krmení v plné kráse! ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy s nudným scénářem, skvělým scénářem, uvěřitelným scénářem, příšerným scénářem, se scénářem přitaženým za vlasy, ale tenhle film má tak roztomile bizarní příběh, který prostě fakt může vymyslet jenom magor a tak trochu vizionář. Hrozně mile a nepodbízivě podaná teenage lovestory. Do Fanning bych se zamilovala i já a Kidman zase ukázala, že vážně umí zahrát všechno. I smradlavýho punkáče. Jeden z mála filmů z festivalu, který bych si klidně pustila podruhý. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečné scéně filmu, kdy fanouškové přichází do knihkupectví, kde se odehrává autogramiáda, je záběr na sklo obchodu s nálepkou „Sandmana“. Tento komiks také napsal Neil Gaiman, autor předlohy tohoto filmu. (PetraRuze)
  • Celosvětová premiéra proběhla na filmovém festivalu v Cannes 21. května 2017. (griph)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama