Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Profesor a jeho tým se znova setkávají, aby osvobodili Ria. Tentokrát míří do Španělské národní banky s odvážným a nebezpečným plánem. Rezistence pokračuje. (Netflix)

Recenze (98)

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je evidentní,že u třetí série se scénář "šil horkou jehlou". A to by mi nevadilo,že se recykluje téma prvních 2 sérií,protože odlišnosti,které jsou použity,jsou vymyšlené na výbornou (hlavně střet stát vs zloději) a dokonce se tvůrci pouští na tenký led parodie a vcelku se jim to daří.Jenže,už se nedostavuje to napětí,řada scén působí spíš jako výplň (např. využití šéfa banky) a nebere mně ani ta "revoluční" nálada (inspirace V jako Vendeta?). I tak tu zůstává hra kočky z myší a na tu se stále dá dívat s uspokojením. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je napěchovaná novými postavami a novými plány a naše partička se přesouvá do Španělské národní banky, kterou už nebude taková sranda pokořit. První půlka měla možná lehounce skluz oproti prvním dvěma sériím a o tom, že je něco jinak svědčilo i to, že jsem měla od seriálu poměrně dlouhou pauzu asi tak po půlce série. Když jsem se k němu ale dostala zpátky, už to byl zase sešup. Policie už se s tím tentokrát taky vůbec nehodlá prdět a všechno je mnohem brutálnější a víc nemilosrdné. Nové postavy mi vůbec nepřekážely, naopak jsou docela příjemným zpestřením a některé i hýbou dějem. Potěšily flashbacky na starého dobrého Berlina a na počátek plánování. Stejně ale asi hvězdičku uberu, protože přitaženost za vlasy tu už občas malinko přesahuje hranice. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše oblíbená parta se po uzavřeném konci druhé série opět vrací a okamžitě jde poznat (i kdybych to nevěděl předtím), že seriál odkoupil právě od třetí série Netflix a hlavně v prvním díle to bylo dokonale znát, že se prostě něco změnilo, ale výsledný dojem je stále výborný. Parta se nám pozměnila, většina nových postav má charisma (Palermo a Bogota top!!), ale jsou tu i takový, kteří se mi úplně nepozdávají, například nevýrazný Marseille, kterému ale dám čas, jelikož se objeví i ve čtvrté sérii. Do toho tu máme stálice (i mrtvého Berlina, který je prostě nejlepší!!) a nový plán v podobě krádeže zlata z Národní španělské rezervy a vysvobození Ria. Nesmím také zapomenout na novou těhotnou inspektorku, která hraje záporačku výborně a pořádně zatápí Profesorovi a jeho partě. Celkově se tu nachází o něco více "Cringe" a "WTF" momentů než v první a druhé sérii, které by se v životě neuskutečnily, ale až na jeden veliký (při vstupu do budovy jít bez masek, i když jste nejhledanější osoby na světě, to už bylo moc i na mě) musí člověk pochopit, že to je prostě seriál a ten je třeba si užívat. Z konce mám lehce rozpačité pocity, hlavně z toho, že to nebylo nijak ukončeno (i když šokujících momentů tu bylo sakra hodně), na druhou stranu lépe naladit na čtvrtou sérii nešlo a já se budu jen a jen těšit. PS. je mi líto těch chudáků, kteří stále hodnotí hnusným hodnocením i tuhle sérii, však když se mi něco absolutně nelíbí, tak na to dál nekoukám. "Tohle už není přepadení. Ani střet se systémem. Tohle je válka." 3. série - 90% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký krok zpět. Minulé dvě série zachycující jeden promyšlený celek pokračují ve scénáristickém plácání, jež vyjadřuje několik snadno viditelně výpomocnych kliček. Ano, sice jsem rád viděl své oblíbence zpět, jenže ta relativně umělá fasáda a na sílu proražený děj s novou, až prostinkou, zápletkou, prostě nedokáže vyvinout takovou satisfakci, již bych od tak kvalitami ověčeného počinu čekal. Naštěstí plno super věcí zůstává, postupem času se zase vyrojují na povrch originální nápady a dobře napsané postavy jsou stále zajímavé a péče o ně nedostává přes držku tolik, jak jsem začátku očekával. 7,5/10 a to jsem celkem hodný. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po těch dvou řadách jste buď natěšený fanda, nebo vám to stačilo k prozření, že Papírový dům s nepřichází s ničím novým, jen se v něm obratně míchá telenovela a krimi...v poměru asi 75:25. Opticky to ale vypadá 50:50, protože je to moc dobře zpracovaný seriál a postavy se člověku docela rychle zavrtají pod kůži. V této řadě se ničeho převratného nedočkáme. Opět ambiciózní plán spousta flashbacků, které sice své místo mají, ale občas "zdržují". A naštěstí se podařilo najít Profesorovi důstojného protivníka...opět žena. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • V epizodě zazní mimo jiné i skladba „You'll Never Walk Alone“, tedy v překladu „Nikdy nepůjdeš sám“. Poprvé se objevila v roce 1945 v muzikálu „Carousel“, proslavila se ale především jako hymna anglického fotbalového klubu Liverpool FC. (FIAT 500)
  • Poprvé v seriálu se zde v malé roli mnicha objevuje fotbalista Neymar. (Zix.)

Reklama

Reklama