Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 1

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (237)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o statečnosti norského lidu, který neváhal nasadit životy pro záchranu jednoho člena sabotážní mise. Líbila se mi též role, kterou ztvárnil Jonathan Rhys Meyers, aneb fanatický esesák, kterému dosud žádný člověk neuprchl. I norští občané jsou obsazeni velmi dobře, už z tváří se jim zračí nezdolnost a zdravé jádro. Film je trochu delší, ale nenudí ani chvíli a téměř stále dějem proplouvá beznaděj a tragédie, které hlavního hrdinu Jana potkávají. Navíc krásná norská krajina, sníh, hory, moře, včetně polární záře stojí za to vidět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Den 12. mann je nórskym pokusom o Revenanta, kde je síce lepší príbeh, ale chýba tomu samozrejme ten hollywoodsky obraz i geniálni herci. Na druhej strane sem tam pripomenie i 127 hodín, keďže nechýba odstraňovanie končatín, čo je zobrazené dosť surovo. To "na základe skutočného príbehu" bolo režisérom značne dramaticky pozmenené, to je jasné. No a nechýba tu nórska snaha stavať sa do polohy odbojárov voči nacizmu, hoci pravda je taká, že nikto nebol v Európe väčším Hitlerovym kolaborantom než oni samotní. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdrsnějších survivalů, jaké jsem zatím viděl. Je na tom docela vidět, že je to evropský film. Možná to mohlo být o něco kratší. Po nepovedeném výsadku v Norsku se Jan Baalsrud vydává na nekonečný útěk před Nacisty. Po cestě mu pomáhají místní lidé i za cenu vlastního života. Nemá to vůbec jednoduché a musí po cestě překonat spoustu překážek. Některé momenty jsou dost silné. Ve filmu není moc akce. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout skvělý výkon Jonathana Rhys Meyerse jako nacistického velitele. Jon ani přes své strasti neztrácel smysl pro humor. "Je to tu lepší než v hotelu Savoy." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac ako Utečenca situovaného do obdobia druhej svetovej. Celý film jeden hnusný nácek v podaní Íra Jonathan Rhys Meyersa naháňa Norského nanuka, ktorý ako napísal verbal toho vydrží až príliš, aby to bolo dramaturgicky uveriteľné bez ohľadu na to, že to je natočené podľa skutočne skutočnej skutočnosti. Naviac po hodine to už začne byť strašne monotónne. Plazenie, strihanie prstov, ďalšie plazenie a strihanie a nakoniec cieľ a medaila cti a kopa ďalších ocenení. Tomu nanuku sa ani príliš fandiť nedá, keďže po hereckej stránke okrem toho, že mu je kurevská zima, nemá čo hrať. No a Jonathan Rhys Meyers je len priemerne diabolský nácek, takže jeden jeho neúspešný pokus za druhým dostať nanuka vyvolá len priemerné uspokojenie u diváka. Celkovo to je mierne nadpriemerný film na jedno pozretie. Neviem prečo, ale dostal som chuť na nejaký nanuk. 6/10 . ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kariéra Zwartovic Haralda neni nijak hvězdná,ani našlapaná peckama,u kterejch by se nám tajil dech,a tak neni divu,že ač první půlhodina neni špatná,a s přivřeným očíčkem by se dala označit za strhující,tak postupně to uvadá,a v celku to vlastně připomíná motání se v zmrzlým kruhu.Motivace hlavního hrdiny je jasná,a velká,ale celej film je takovej nemastnej balíček,u kterýho mi emociometr nikterak vysoko neposkočil.je to taková klasická evropská přizdisráčovina.50%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Thomas Gullestad sa v rámci prípravy na úlohu Jana Baalsruda učil vyzerať pred zrkadlom zmrznuto. Po natáčaní Thomas počas rozhlasového rozhovoru pripustil, že to nebolo potrebné, naozaj mu totiž bolo veľmi chladno. (Astonko)
  • Natáčelo se v Lyngen, Målselv a Sommarøy v oblasti Troms v Norsku, v hlavním městě Oslo a v Edinburghu ve Skotsku. (Punisher)

Reklama

Reklama