Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že moc pěkný dokument. Záběry jsou naprosto úchvatné. A skvělý komentář pana Trojana nenásilně seznamuje diváky se zázraky přírody. Logicky navazují záběry podle různých biotopů v závislosti na čase a ve výsledku to dá celek, který opravdu za to stojí vidět v kině. Myslím, že by se na film mělo chodit povinně, aby lidé lépe vnímali to, co je kolem nás tak krásné, a co pokládají za tak samozřejmé. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dokument určený primárně asi dětem. Z tohoto důvodu bych měl tendenci nějaké ty chyby promíjet, nicméně i tak mi přišlo, že zapeklitá dramaturgická výstavba "příběhu" (odvyprávíme den na naší planetě tak, že budeme přestřihávat mezi tímhle zvířetem v oceánu a tímhle v džungli...) má velké rezervy. Jak už tomu u podobných dokumentů BBC bývá, vizuální stránka je nádherná. Nebo by alespoň měla být. Chvílemi totiž epické momentky vystřídají nedostatečně kvalitní záběry (pravděpodobně z akčních kamer). Netřeba mluvit o tom, že natáčet takto zvířata je nesmírně obtížná záležitost, ale podobných dokumentárních cyklů běží každý den v televizi hromada a mám pocit, že mnohé disponují kvalitnějším obrazovým zpracováním. Všehovšudy se jedná o milou záležitost, která ale, podle mého názoru, v nekonečném množství podobných a řekl bych i kvalitnějších a smysluplnějších (tady se moc faktů o zvířatech nedozvíte) zvířecích dokumentů zcela zapadne. 6/10 ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Vybrala jsem si tenhle film jako své dvoutisícové hodnocení a udělala jsem správně. Earth je skvěle natočený dokument, který si nehraje na extra vzdělávací a můžete se v klidu kochat těmi krásnými záběry přírody a roztomilých živočichů. Nikdy bych neřekla, že jepice dokáže být krásná a přitom zde vidím, že ano. A ani si nevzpomenu, kdy naposledy jsem se natolik nasmála při dokumentu. Viděli jste někdy, jak se perou žirafy? Jestli ne, tak to okamžitě napravte! I příběh chudáka lenochoda.. Stojí to za to. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nádhera... Tyhle obrázky prostě můžu. Stejně jako u celovečeráku EARTH, tak i tohle je pohled na matičku přírodu v tom nejlepším světle. Vůbec mi neva, že se tady nestřílí a že tady nepobíhaj roboti :o). Tohle je na ty večery, kdy si cheš pustit něco, u čeho nemusíš vůbec myslet, jen se necháš unášet krásou přírody. Za mě asi nejvíc tancující medvědi, který se drbou o stromy a do toho fakt fajn song :o). Vůbec nechápu, jak jsou některý záběry vůbec možný natočit, ale je to krása! ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Děkuji Aero Films, že jsem byl mezi vyvolenými a mohl zažít předpremiéru v příjemném prostředí Bio Oka. Ivana Trojana mám jako herce rád, ale příště bych prosil s původním zněním. Zážitek z filmu totiž není tak enormní jako u Planety Země II, kde ho dabuje D. Attenborough, mimojiné bývalý manažer BBC. Většinu příběhů, především těch povedených, jsem už znal právě ze zmíněného seriálu. Lenochod a vábení.. Hadi vs. ještěři, z čehož mi šel mráz po zádech.. Neskutečnej zážitek bych ale připsal především teamu, kterému se povedlo natočit “vodní jednorožce”, dosud né moc známé savce. Pokud to mám shrnout, jedná se o takovej RECAP spojený s bonusovým materiálem. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama