Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (240)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak ano(r)mální slůně dopomohlo dostat slavného režiséra do vzácně "normálních" režijních kolejí. Dobrou zprávou je, že Tim Burton neochořel po podbízivém komerčním syndromu, který v roce 2019 už stačil pokosit proslulé režiséry Guy Ritchieho a Jima Jarmusche, natolik, až by padl do úslužných sítí rozestřených Pizdneym, v nichž by z něj byly vysáty zbytky jeho soudnosti. Jeho nezaměnitelný režijní rukopis ale tentokrát raději rozhodně nečekejte. V podstatě diváky všech věkových kategorií pozval do cirkusového šapitó, kde jsou sdružováni a jistými menšími či většími anomáliemi stižení milí lidé pod vedením majitele Danny DeVita, který do svých řad přivítal válečného veterána Colina Farrella, který to zde dříve roztáčel divokými jízdami na koni, ale limitován amputací paže, je dnes rád, že se opětovně shledal se svými dvěma potomky školního věku, už po sexuálním půstu nezasunul do matky svých dětí a hlavní náplní jeho obnoveného angažmá je nyní péče o vzácný přírůstek - roztomilé slůně Dumbo, co má kapánek přerostlé uši, kterými posléze vyprodá, respektive schopností plachtit nad užaslým publikem, cirkusová představení krachujícího kočovného spolku. Slovo dá slovo a posléze se do hry o malého chobotnatce s jostomijíma ošiškama vloží i prohnaný podnikatel s tváří Michaela Keatona, který má v partnerství vnadnou akrobatku Evu Green, co počáteční náznaky psychopatie vymění za láskyplný cit. Představil jsem vám hlavní aktéry dějství, které naštěstí neinklinuje k muzikálovým číslům, na dvě hodiny to má solidní rozběh i spád. Rodiče se nemusí bát o ohrožení mravní výchovy svých dětí, neb režisér zredukoval mrtvé v počtu jednoho jedince, temná stránka má jen minimální zastoupení, projeví se konkrétně ve finální fázi filmu, kdy dojde na spektakulární záchranou misi matky slonice, načež si celé sledující publikum užije i nějaké to napětí. Burton vytvořil k původní klasické animované verzi příslušný kontrast, vynechaly se záležitosti, co by v hrané verzi působily rušivě. CGI není vždy na špičkové úrovni, létací sekvence občas pozlobí oko diváka, barvičky jsou hravé, ne vždy veselé, je to přece Burton, že. Spolupracovníci z různých tvůrčích etap režiséra dávají filmu osobitý glanc, takže po nějaké době je k vidění "batmanovské" duo DeVito a Keaton, a o vánočním čase si nový Dumbo rád zaplachtí v rámci pěkné rodinné podívané. 8/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem na Febio festivalu koukal asi 7 minut na nějakýho rumunskýho blbce jak s rozbitou hlavou onanuje a tento víkend mě byl pro změnu dopřán několiminutový záběr na koule nějakýho dánskýho úchyla je malý letající slůně s velkýma ušima jediná možnost jak neskočnit na sexuální terapii. I když sotva ve filmu přišel na scénu Danny DeVito vzpomínky na film The Sinful Dwarf se ve mě vybavily na plno, některé filmy člověka bohužel poznamenají na delší dobu. U tohoto filmu jsem krom vzpomínek na jednu uchylárnu měl ještě dojem, že fantazie a jedinečný rukopis Tima Burtona byli potlačeny na úkor modrýho dojemnýho kukuč sloního mláďátka. čímž neříkám, že toto se dětem nebude líbit je to totiž primárně opravdu dělaný pro ně, přilišná hra na city, neřešené postavy, bezvýrazné dialogy. Ještě, že ve filmu hraje hodně silná sestava mých oblíbenců, škoda, že Michael Keaton neměl víc prostor a samozřejmě Eva Green, ta se mě snad nikdy neokouká a pohled do jejich očí to je sám o sobě krásný zážitek, ale hold tohle je především o slůněti a tak se čumí do jeho kukudel a jak zde vidno svůj účel to plní. Já ale čekal víc nápadů a fantazie. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim uznat,že se to Burtonovi povedlo.Navíc já sem pořád trochu děcko,takže kydy s dvouhvězdičkovým hodnocením že film je dobrej hlavně pro děcka neberu.Jo,sou mezi náma ti hrozně dospělí jedinci,a dobře jim tak.Já sem se dobře bavil,a film s příjemnou stopáží utekl jak vodka z lahve.Tohle ustrnulý dbaní jak ve filmu tak v muzice na autorovym rukopisu a stylu si strčte*************.80%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Až nechutně (vy)strojené ... jako od střelnice - pardon: OD CIRKUSU. CHTĚNÉ a neosobní a NALAJNOVANÉ a umělé a neupřímné ... divně rozplizlý scénář, digitální zvířátka a digitální emoce. A uprostřed děje digitální slůně s nadměrnýma digitálníma ušima a nadměrnýma digitálníma očima - alespoň v porovnání se všemi ostatními digitálními slony, jejichž digitální očka mají zcela standardní proporce. Patrně bylo tvůrčím záměrem docílit nadměrné slůněčí roztomilosti, což se ovšem tak docela nepovedlo, milý Time Burtone. A co kupříkladu takový ne zcela empatický ředitel cirkusu ? Čeká ho dosti neuvěřitelná proměna, ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- na jejímž konci se vynoří jako lidumil a zvířátkomil - to aby snímek mohl prezentovat svůj zásadový postoj k účinkování divokých zvířat v cirkusech. Zrovna tady bych asi měla být spokojená ... teoreticky - ale nejsem, možná i proto, že ani v reálu nemám k téhle problematice úplně vyhraněný postoj. Protože: 1) jsou cirkusy a cirkusy, zrovna tak jako existují chovatelé a chovatelé; 2) leckde ve světě se až tak neřeší, co se stane či co se už stalo se všemi zvířaty, kterým byla manéž zapovězena, což pokládám za pokrytectví docela těžkého kalibru, neboť vychází z principu "co oči nevidí, srdce neželí". Asi bych se příležitostně měla podívat na původní animák "Dumbo" z roku 1941 - jen tak pro srovnání, nicméně pochybuju, že by ovlivnil moje nevalné hodnocení: 2,5* ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Koukám, že s Dumbem Burton nepotěšil ani své pravověrné a to v něj všichni stále vkládají takové naděje...Mě už Burton zklamat nedokáže, tuto fázi už spolu máme za sebou, takže co nám Dumbo nabízí? Nenáročnou podívanou která neurazí nenadchne. Burton spokojeně pluje mainstreamem průměrnosti už spoustu let....občas natočí něco lepšího občas něco horšího...Dumbo je zlatej střed, krásnej průměr, kterej ničim nevyniká, ani ničim nezaostává, slůně je roztomilý, má hezký kukuč a nemluví, což je v dnešní mluvící éře velký plus. Osobně bych byl zase rád, kdyby Burton natočil něco trochu na vážnější a more adult notu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2019 v Los Angeles. (Varan)
  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama