Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Námet, s ktorým by sa krásne pomazlili slávny brakoví majstri Made in Italia, v na takúto príležitosť odhodlaných rokoch 80. No ale keďže sme v 21. storočí a J.J. Abrams ako producent nieje žiadny béčkar, tak sa to všetko obalilo do áčkového módu, kde je remeslo náležite vidieť. Nieje to síce až taká podprahová zábava, guilty pleasure v podaní starých gorefestov, ale je tu cítiť lásku k tomuto žánru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Od masakrálního úvodu v letadle a seskoku mezi výbuchy a svištícími kulkami se děj až do konce nezastaví. Šílený doktor, ďábelské experimenty, laboratoře v podzemí starého kostela a armáda tisíciletých vojáků, co zajistí Německu vládu nad celým světem. Adepo mi sice lezl po většinu času na nervy, ale nakonec vše tak nějak dokoulel ke zdárnému konci. Overlord hodně připomíná akční filmy 80. let, kdy hrdina proběhne bez škrábnutí deštěm kulek a v patách mu exploze stíhá explozi, kdy před tím dokázal projít tam a zpátky opevněným kostelem plným po zuby ozbrojených skopčáků bez povšimnutí. Já se nadto tentokrát povznesl a užil si krásně brakový, šestákový příběh s pěkným vizuálem, mrtvolami a temnou atmosférou zejména v počátku. Hodně fantastické (tedy naprosto nereálné, čímž nemyslím jen zombie, ale příběh celkově) a nenáročné, pro chvíli oddechu jako stvořené. ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovou blbinu to beru, gore prvky potěší, německy mluvící Němci též. Úzkostlivý černoušek je naprosto rušivý a svými stavy naprosto nabourávající tempo filmu. Nemluvě o tom, že je obecně známo, že černoši (narozdíl od zombie) do popředí za druhé světové moc pouštěni nebyli a tady na něm stojí celý film. Wink wink dnešní narušené době. Odmyslete si ho ve všech scénách a jde o čiré potěšení. PS: nemám nic proti černouškům. 61% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bomba, válečná akce která měla koule a do toho pokusy no tohle nemělo chybu, já jsem se náramně bavil. Určitě bych nějakou drobnost napravil jako největší poserové co vždycky všechno zničí a taky příště více super zmutovaných vojáku a byla by to jěstě větší dělo bomba. Herci super, příbě skvělý, po ruzných akcích a výbuchách se jenom krásně koukalo a poslouchalo, 2 světová válka má pořád co nabízet jen to chce peníze a správne lidi. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Je to guilty pleasure jako prase, je zde hodně gore, akčních scén, které jsou i perfektně nasnímané a sestříhané, trošku absurdních prvků, trošku toho Wolfensteina a pětice sympatických amíků. Líbil se mi docela velký důraz na stealth v první polovině, aby v té druhé nastoupila krvavá lázeň. Mutantů/zombíků zde moc není a ohledně těch experimentů se člověk moc nedozví, kolem tohohle tématu je to pouze okrajové. Líbila se mi celkově kamera, dost nabouchanej audiovizuál, sem tam výborná hláška a i když je film někdy klišovitý a předvídatelný, neklade moc na to důraz a počet nelogických či otravných scén je hodně nízký. Chválím aj samotný ne-happy end, sice vše dobře dopadne, ale neznamená to že se jede domů :) výprava zaslouží palec nahoru a má to docela našlapané tempo. Když se však na to podívám z kritické optiky, snad ve všech ohledech film mohl nabídnout daleko víc, bohužel se ke konci jen zmohl na sice brutálně intenzivní boss fight - ovšem samotná látka nabízela daleko větší potenciál a tak laboratoř spíš slouží pouze jako kulisa k vybíjené. Přesto jsem se ani chvíli nenudil a za něco takového by se ani Carpenter nemusel stydět. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno