Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (425)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $138miliónov║Tržby USA $48,546,770║Tržby Celosvetovo $173,469,516▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,060,386║ Tržby za predaj DVD v USA $3,575,158║ Žiadna veľká katastrofa sa nekoná, ale ani žiadny zázrak, ide o klasický všedný priemer, ktorý aj keď sa na oko snaží ale nič na vrch neponúkne. Nepomôžem si ale toto nie je žáner pre Ang Lee-ho, tu sa asi ťažko nájde, tu by sa vedel obracať Paul Greengrass. Akcia slušná, aj keď niekedy tie trikové sekvencie tam trčia. /60%/ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě vzkazuji uživateli Flipnic-RE, že se nemusí omlouvat, akorát radši nebudu hádat, který moje odřený pysky myslel. Jedny si umím olizovat a ty druhý, tak tam mě zase často někdo oli....takže k filmu - Ze všech stran se ke mně neslo, jestli už sem viděla tu novou píčovinu s Wilíkem a mě začalo kolosálně srát, že pokaždý, když sem řekla - NE - tak na mě bylo koukáno jak na nějakýho nelidskýho hybrida, co si ani nezaslouží žít. Takže sem se zase cítila jako na základce, kdy sem jako žlutá ovce v bílém stádu byla oblíbená asi jako dýmějovej mor. V zájmu vlastního klidu a nepřipomínání si základky sem se teda na tu "píčovinu s Wilíkem" podívala a odteď mohu všem odpovídat - ANO. Tím snad jejich dotazy skončí, protože jak se mě někdo zeptá co na to říkám, nebo nedej Buddho, jestli se mi to líbilo, tak sem opět kolosálně v prdeli a znova na mě budou koukat jako na nějakýho nelidskýho hybri...no to už tu bylo. Každopádně jo, poserte se do kruhu, mně se to líbilo. Nijak extrémně, ani zázračně, ale jako výplach mozku jednou, dvakrát za rok se na to klidně podívám, pokochám se crossovou honičkou, juknu jak Will Smith dal přes hubu Willu Smithovi aby následně Will Smith s Willem Smithem se spojili (ne prdelně) a dali přes hubu dalšímu Willu Smithovi, aby následně....éééé koho to sere, Eddie Murphy taky hraje dvacetirole no a co? K tomu přestárlej král Artuš v roli ultimátního kokota, nijak extrémně hezká Mery a to vše v rejži skorosoukmenovce Ang Leehů. Lepší průjem. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ne každej den uvidíš, jak chlapovi nakope zadek hned na dvou kontinentech jeho vlastní JÁ." No a já jsem to právě teď viděl. Bylo to svižný, nekomplikovaný a docela zábavný. Co chtít víc? Napadení Endurem? Bylo. Vtípek s messengerem? Taky byl. Tak snad jen intimní chvilku se spoutanou agentkou Danny ve sklepě, při který bych zapomněl na svý slušný vychování? Tak něco z toho tam taky bylo. No dobře. Dokonalý to není. Ale čas to zabíjí poměrně zábavně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ang Lee je génius, keď pracuje s psychológiou postáv v dráme (Ľadová búrka, Túžba, opatrnosť), ale keď má to isté robiť v akčnom filme, stáva sa z neho totálny lúzer, nevidomý nefunkčnosti svojho diela. A v tom smere je Gemini Man ešte viac na smiech, jak kedysi Hulk. Začne to ako štvorhviezdičkový akčňák, s “odhalením” pointy sa z toho stáva dvojhviezdičkové béčko a záver už je vyslovene komédia. Fakt som až takmer dokonca dúfal, že toto ešte neni všetko. Tretia hviezda za špičkové akčné a bojové scény. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Záměr zde byl top scénáristou a “uměleckým” režisérem pozvednout vandammovsky prostý námět na duchaplné, emocionální akční drama se sociálním podtextem. A moc to nevyšlo. Digitálně omlazený Smith je WTF postavou - má procházet nejsilnějším vnitřním bojem vyžadujícím kvalitní herecký výkon, a paradoxně je s mimikou Shreka nejhůře “zahranou” postavou filmu. Snímek s ambiciózním plánem zhazují taky nerealistické digitální akční scény jako z jednohubkového zábavního parku Fast & Furious. Přitom to mělo tak slibný rozjezd s pořád cool Willem a příjmenou chemií mezi ním a Mary Elizabeth Winstead. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (10)

  • Natáčalo sa najmä v americkom štáte Georgia, v Kolumbii v meste Cartagena, ale aj v Budapešti v štúdiách Origo. (WalterIK7)
  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama