Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 3

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (121)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejný jako u u filmu s podtitulem "Sídliště bohů".Opět viděn originál s titulky.Vše je naprosto stejné,ono už vlastně celkovost příběhu nelze moc měnit a starý gagy na všechny postavy se opakují už od prvního dílu.O lektvaru a vyzrazení druidem byl skvělý náměť a já se opět bavil tak jako kdysi. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Sídliště bohů to už nemá kouzlo původního Asterixe. Vtipné to pořád je a dívá se na to taky dobře, ale míchá to zbytečně moc dějů dohromady (především v závěru to je dost vidět), Asterix s Obelixem jsou tam nedostatečně zapojení a příběh by se obešel i bez nich a Římané tam sice jsou zapojení, ale ne zrovna dobře (a jejich útoky na vesnici jsou tu vlastně jen vatou). A závěr, který strašně připomíná Transformers, je poměrně směšný. Jak už jsem psal, na Sídliště bohů to fakt nemá, Tajemství kouzelného lektvaru je takové... moc akční a moc fantasy, než by na Asterixe bylo zdrávo. Škoda. 3* ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vylozene prijemny prekvapeni. Nic moc jsem necekal a dostalo se mi fajn pohodovyho animaku se spoustou sympatickejch postav (to jediny jsem trochu cekal), relativne originalnim pribehem, kterej hodne svizne odsejpa, spoustou dobrejch forku a prekvapive i fajnovy akce podtrzeny prijemnou animaci a skvelou hudbou. Takze za me naprosta spokojenost. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Byla to blbost, strašně moderní v některých pointách, a málo sarkastická. Není ani kapka politické kritiky z původních komiksů a animáků, je tu až moc popkulturních odkazů, ale má to dobrý tempo a akci a některý povedený vtipy. Určitě bych se časem rozmyslel a dal tři hvězdy, tak tu nechám čtyři a řeknu, že jako výplach mozku k večeři supr. ()

vaava 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Novodobý ztvárnění Asterixe po vzoru disney. Zápletka nudná jen aby byla, od začátku víš, co se má stát a fakt dlouho se k tomu film snaží dohrabat. Tam, kde už doufáš, že se děj posune, se zase vrací zpátky. Nevim, kdo tenhle model filmu vymyslel, ale můžeš si pustit cokoli jinýho a bude to vlastně stejnej film. "Zábavnost" má asi vyvolat trik, že ve filmu furt někdo řve nebo metoda rychlých střihů, kdy obrazovka bliká jak šílená. Dialogy jsou pro pro děti nudné, pro dospělé hloupé. Boj Power Rangers na konec je jen blbou tečkou za celým tím pokusem o pohádku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • Jedná se o druhý animovaný film o Asterixovi, který nemá příběh podle komiksu. (mar48)

Reklama

Reklama