Reklama

Reklama

Klukovský klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – zjistí, že v temné čtvrti Stínadla se cosi děje. Starý kostelník jim vypráví příběh osiřelého zámečnického učně Jana Tleskače, který byl zároveň zvoníkem v kostele svatého Jakuba ve Stínadlech. Tam také za záhadných okolností zahynul pádem ze zvonice. Rychlé šípy podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území. Ve zvonici najdou Tleskačův deník, ve kterém chlapec píše o jakémsi svém vynálezu. Jeho plány ukryl v kovovém hlavolamu, zvaném Ježek v kleci. Návod na vysvobození ježka z klece je v deníku podrobně popsán. Kde se však hlavolam nachází, to musejí Rychlé šípy teprve zjistit. Není to jednoduché: ve Stínadlech totiž vládne drsný chlapecký gang Vontů… (Česká televize)

(více)

Diskuze

pds

pds (hodnocení, recenze)

Ano stiesnená a hororová atmosféra toho, neprávom zabudnutého filmu, je úžasne skľučujúca. Takto si predstavujem slávne "Stínadla" a temnou Prahu.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Tak jsem si dal po x letech repete a tenhle film je naprostá bomba, ty hororový prvky (prostředí, hudba) nemají chybu, poté jsem najel na seriál z roku 1969 a zklamání, to je prostě pohádka pro děti, strašně mě to nudí. Chctělo by to nějakou explicitní verzi tohohle filmu, ještě víc hororvou až krvavou a byla by to ultra pecka.

Čikoriko

Čikoriko (hodnocení, recenze)

Všiml jsem si, že zde v komentářích někteří kritizují absenci postavy Široka. Pokud mě paměť neklame, tak Široko se objevuje až v knize Stínadla se bouří. Scénář tohoto filmu se pevně drží pouze knihy Záhada hlavolamu a proto tam Široka nevidíme. V případě ČB seriálu z roku 1969 byl Široko zakomponován do scénáře, neboť tam scénárista vybral různé epizody z knih Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří a vytvořil z nich v podstatě nový příběh.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Jeden z mála českých filmů po hadráku, na nějž se lze podívat. Herecké obsazení slušné, i když Červenáček Romana Skamene byl top. Výborný byl nápad obsadit vypravěče Petrem Čepkem.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Já si myslím, že tohle bylo zvládnuto lépe, než seriál, který byl navíc smontovaný ze dvou knížek!

bary64

bary64 (hodnocení, recenze)

Škoda těch hereckých výkonů. Nechápu,jak na tohle mohl režisér zahlásit: "Dobrý,beru!"

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Strašný obsazení, hrozná hudba. Kdo viděl originální seriál z roku 1969, musel to po půl hodině vypnout. Velmi nezdařilý počin...

casyy

casyy (hodnocení, recenze)

Braveheart: Taky jsem si to driv myslel, ale nebyl. Kostelnika hral Josef A. Stehlík, je uvedeny i v obsazeni.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Dlouho jsem neviděl tak příšerné dětstké herce, hudba - alespoň tedy ze začátku - jak z blázince, no naštěstí se to krapet rozjelo a jakousi atmosféru to mělo, takže za 3*, ale je to obrovská škoda, dát si s těmi dětmi trochu víc práce, mohla to být pecka !

fazolka

fazolka (hodnocení, recenze)

já se přátelé bavil..herecké výkony možná trochu toporné ale svou atmosféru,Foglarovsky temnou to má...neprávem opomíjený film

Quendi

Quendi (hodnocení, recenze)

Geniální atmosféra, geniální hudba. Jen tomu podráží nohy toporné herecké výkony. Obzvlášť Mirek Dušín se činí(a ještě sihned v úvodní scéně kráčí ulicí a utírá si nos rukou...no uznejte, že Mirek, vzor společenského chování....) Velmi mě mrzí, že distribuční firmy to nějak nevychytaly a film vůbec nevyšel do prodeje. Když už v Česku nekoupíte ani český film, tak je to krize(tedy větší než ta obvyklá).

sarkodon

sarkodon (hodnocení, recenze)

Když jsem se začal dívat na tento film, na nějš jsem se jako mladý adolescent docela těšil, ihned jsem nabyl dojmu, že je natočený dosti neprofesiálně a (jakoby)herecké výkony neznámých pubescentů na úvod filmu ve mě začaly vyvolávat podivnou nechuť dále snímek sledovat. Ale vydržel jsem a zjistil, že s postupem času má film přece jen jisté napětí a atmosféru dnes už starších, ale klasických Foglarových časů.

 (hodnocení, recenze)

Neviete, kde by sa dal zohnat teno film ??? By som si ho rad pozrel, ale nikde ho nemozem najst.. vdaka....

Reklama

Reklama