Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Clara_Oswin odpad!

všechny recenze uživatele

Ne. Prostě ne. Hodně jsem se snažila najít cokoli, kvůli čemu bych mohla dát alespoň jednu hvězdu, ale marně. Příšerné a do očí bijící efekty by se daly přejít, přeci jenom budget je budget a s tím se asi nic moc nadělat nedá... Ale herecké výkony, které by snad byly lepší, kdyby do hlavních rolí obsadili loutky (přeci jenom by to ve Stargate nebylo poprvé, že) a scénář jako od dítěte, co se sotva naučilo rozeznávat písmenka, to fakt ne. Trapné vtipy (a vlastně skoro nic jiného), neskutečně stupidní vystupování postav (náckové otevřou bránu, projdou na jinou planetu a unesou Langforda, tak co uděláme? Půjdeme za nimi a budeme řvát jak na lesy a celou dobu se hádat o tom, jak kdo umí střílet a kdo kde našel kýbl s vodou... jako vážně?), naprosté vykašlání se i na detaily (jednu vteřinu okno otevřené a za ním tři měsíce a výhled, na dalším snímku jsou zatažené závěsy--- ne, fakt si nemyslím, že ohlídat si alespoň tohle by jim mělo zruinovat rozpočet), i naprosté nesmysly (Pozemský Měsíc vychází na cizí planetě? Really? ) a to ani zatím nezmiňuji dost drsné nabourávání SG-1, vzhledem k tomu, že tvůrci stále tvrdí, že to vyjasní. Jestli to vyjasnění bude dávat smysl podobně jako současných pět dílů SGO, tak potěš koště. Zkazili Star Wars, dobře, to přežiju. Zkazili Star Trek, to mi vadí dost. Ale že mi zkazí i Stargate, to jsem nečekala a to tvůrcům vážně neodpustím. Ne vždycky je lepší něco než nic, a než SGO, to měli celou SG radši nechat důstojně skončit. Možná je čas začít tvořit nové příběhy a vesmíry, než kazit a degradovat ty staré, ne? ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Historie: Paul Langford vyhrabal bránu v Gíze v roce 1928. Jeho dcera Catherine Langford nikdy u spuštění brány nebyla až do roku 1994, kdy to celé rozlouskl Daniel Jackson. Před tím v roce 1945 už bránou prošel Catherinin přítel Ernest Littlefield, ale ona o tom až do roku 1997 nevěděla. V roce 1994 a dál je brána bez DHD ovládána superpočítačem a má vysoké požadavky na energii. Když se zadává mimo Zemi a bez DHD používá se Naquadahový generátor (účinnější než jaderný reaktor). A teď k tomuto dílu: Tady bránu v roce 1938 nastartuje nějakej nácek za pomocí autobaterie?! Nácek má symboly v notesu a má i nějaké povědomí o bozích (Goa'uldech), ale kde je vzal nám neřeknou. Brána samotná vypadá hodně plastově, Raův Ha'tak byl pyramidová komedie a Goa'uldi měli žhnoucí oči, ne takto nechutně žluté. Vtipné je, že Paula Langforda hraje Wraith Michael Kenmore. Tvůrci si vzpomněli, že při průchodu bránou vše lehce namrzá, na to se v průběhu seriálů úplně zapomnělo. Mladý Kasuf na Abydosu potěší. Nějaký náznak mocenské zápletky mezi Aset a Ra, byl zajímavý jen málo. Dozvídáme se, proč byl v původním filmu rozbitý symbol výchozího bodu! Ale Langfordovi na Abydosu být nikdy nemněli. Závěr filmu se nám vlastně pokusí vrátit vše do správných kolejí tím, že všem zasvěceným je vymazána paměť, nebo jsou zabiti. To byla asi jediná cesta, jak tohle uhrát, když použili původní jména a místa. Dobrá, příběhově to teda nějak zvládli, aby to sedělo. Ale to celkové zpracování je tragédie! Příšerný casting (s vyjímkou Ellie a Connora), hrozné herecké výkony, dialogy většiny postav, masky, výprava, efekty! To vše je hodně podprůměrné a pokud to neměli pořádně zajištěné, neměli se do toho asi pouštět... 38% ...ale my fanoušci světa SG nakonec stejně budeme rádi alespoň za tohle, než vůbec nic... ()

Reklama

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: Bože. Nacisti se chtějí spojit s "bohy"? "Herecké výkony" nula, scénář mínus 10 a dialogy tupé. Pouze posledních 10 minut odkazujících na Stargate "ušlo". +++ SPOILER 20ti slovy: Nacisti "unesou" profesora-překladatele a projdou bránou. Profesorova dcera ho jde s kámošema osvobodit. Hodinu kecání a pak to jakože nejak skončí. Netuším. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo zase tak katastrofální, nešel jsem do toho s velkým očekáváním. Ano, ohledně hereckých výkonů by se dalo polemizoval, ale celé mi to přišlo, jako bych se díval spíš na divadlo. Zajímalo by mě, kolik je tvorba tohoto stálo, třeba by jste se pak divili, protože námět, kulisy, kostýmy a dokonce nějaké "efekty" rozhodně nebyly k zahození. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama