Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renee je běžná žena s lehkou kolísavou nadváhou a s těžce kolísavým sebevědomím. Má kámošky, má práci, občas i kluka, občas i na delší dobu, ale když se podívá do zrcadla, vidí jenom to nejhorší. Znáte to asi taky. Při jedné z jízd ve fitku, kde na rotopedu marně stíhá nižší váhu, spadne a praští se do hlavy. Pro jistotu hned dvakrát. Když se pak probere, zjistí, že kouzla a spravedlnost přeci jen existují. Stala se z ní totiž neodolatelná krasavice, najednou vypadá jako božská supermodelka. Celý život se od základu změní. Má to jen jeden háček. Ve skutečnosti se nic nezměnilo, špíčky jsou přesně tam, kde byly, a ona je jediná, kdo se jako luxusní kost vidí. Ale to vůbec nevadí, Renee se cítí sexy, je božská, a život dostává grády. A každý, kdo ji potká, se nestačí divit. Začíná flirtovat, chce novou práci, možná by mohla být i modelkou, kdyby byla povrchní. Nebojí se být lehce vyzývavá vůči šéfovi a vůbec, celý svět jí najednou leží u nohou. Nebojí se soutěže krásy v plavkách a to vůbec nejdůležitější – nebojí se zamilovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (251)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si divák vybaví téma důležitosti atraktivního zevnějšku z mužského pohledu, jaký svého času v chytré a nedoceněné komedii Těžce zamilován prezentoval Jack Black, je jednomu docela smutno, že Amy Schumer na to nedokázala navázat. A to nejen komediálně. Film je dost mimo v mnohém. Neatraktivní a muži neobletovaná žena, co má okruh jen svých věrných a stejně neatraktivních kamarádek, se jednoho dne bací do hlavy a poté se vidí jako krasavice. A co jako? Diváka akorát tak čekají téměř dvě malátné hodiny natahované nudy, neb scénář a režie nemá nic, čím by tento časový úsek zaplnily. A nic zajímavého nepřinese ani nenápaditý závěr. Amy je naprosto otravný tlustokožec, která pocuchá normálnímu divákovi nervovou soustavu, kupodivu se ničím vtipným ani neblýskne. Celý děj je postaven na tom, že její okolí jí neřekne/nenaznačí, že není tou výstavní modelkou, kterou vidí v zrcadle. Apropó, v zrcadle vidíme pořád odraz Amy, nikoliv nějakou sexbombu, takže ani do tak obyčejného triku film neinvestoval. Není zde žádná zapamatovatelná scéna, a co hůř - není zde jediná vtipná scéna. Fakt, komedie úplně bez vtipu. Puritány potěší, že film není sprostý a je naprosto zdrženlivý fekálního humoru. Hrdince nikdo neklade žádné úklady, Michelle Williams, která zde zapracovala na atraktivitě svého zevnějšku a v podobném triviálním filmu bych ji určitě nehledal, je zde dokonce za hodnou šéfovou. Naprostá hovadina ve všech směrech. Postrach erekcí na sociálních sítích jménem Emily Ratajkowski je zde též k vidění. 3/10 ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Naprosto výstižný film, ve kterém se nemusejí najít jen ženy, protože si myslím že i muže někdy trápí nespokojenost se sebou a tohle by je mohlo trochu nakopnout, Amy Schumer se do své role perfektně hodí a umí si ji užít. Je zde spousta super fórů, i chvil ve kterých pochybujete, že by to mohlo vyjít, jenže nějakým způsobem to pořád zázračně funguje. Jen škoda, že závěrečný proslov by měl mnohem hlubší poselství, kdyby to ale vlastně nebyla svým způsobem reklama. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Keporkak Amy Schumacher, se jako její nejlepší kamarád megalodon na souši Melissa McCarthy, opět bezpohlavě vrací k něčemu co by se dalo nazvat jiným druhem mučení, počkej, jak tomu říkali na kabelovce? Jo, humoru! A opět to bude o tom, jak si máme sami sebe vážit (tak já bych radši Schumer nedávál vážit, jinak by se mi rozbila váha), i bez ohledu na to jak na venek vypadáme. Zase komedie pro tlusté krávy. Jenže proč ty tlusté holky klamat, něčím jako, že se stačí polozabít na rotopedu, a pak se po otřesu mozku cítit krásná? A pak na klišovitým a slaďoučkým konci se ta tlustá machna dozví, že krása není vše, aby jste se cítila dobře. Tak kurva, to i Popelka a její tři oříšky jsou víc realističtí než tenhle brak. Serte na to, chceš být krásná a štíhlá? Vypnu bednu, zvedni tu svou tlustou prdel z gauče, zahoď nuttelu a běž cvičit.. trapný až běda. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

No hrůza, jako ta hlavní představitelka, ne film, ten je docela slušný, především první půlka baví, pak to začne už nudit a konec byl docela trapný. Bral bych to jako takovou parodii, holka se toho fakt nebojí, 30kg nadváha, špeky na břichu, dvojitá brada a stoupne si vedle Emily Ratajkowski - no sranda, ale jak říkám tohle nemůže vydržet celý film, postupně se sranda změní v trapas. Kdo už je unavený z hollywoodských dokonalých herců a chce si trochu spravit sebevědomí bez návštěvy psychiatra, tak tohle je ten film. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že jsem byla velice příjemně překvapená. Od filmu jsem toho moc neočekávala, respektive čekala jsem nějaké nechuťárný, které se objevily v předchozích filmech s Amy Schumer, ale tohle byla docela příjemná podívaná, hlavně teda cílená pro dámy, které se nenarodily s postavou a obličejem topmodelky (a buďme upřímní, taková je naprostá většina z nás). Renee je jednou z nás a až díky oné osudné nehodě (nebo to spíše bylo tím přáním) se začne cítit skvěle. Líbí se mi, že film poukazuje na tolik omílanou myšlenku, že nejdůležitější je, jaký má člověk pocit hlavně sám ze sebe a všechno ostatní se odvíjí právě od tohoto pocitu. Osobně si myslím, že je to pravda, na druhou stranu se to snadno řekne a těžce udělá. Docela se mi i líbilo, že do děje zakomponovali i to, že jak si Renee myslela, že je dokonalá, tak i pořádně zpyšněla a právě v ten okamžik jí byl její "dar" odebrán. "Božská" rozhodně není žádná bomba, spíše jde o průměrný film, který bude za pár let (možná i za rok) zapomenut, ale dle mého názoru se jedná o doposud nejlepší film Amy Schumer a ráda bych ji do budoucna viděla právě v komediích nebo klidně i vážnějších filmech, které nesou nějakou zprávu nebo jsou aspoň rozumně a delikátněji natočené. PS: Hodně potěšila i přítomnost Michelle Williams, které její role (byť rozhodně nebyla její nejlepší) skvěle sedla! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Původně měl mít film rating R. (griph)
  • V 40. minúte prichádza na recepciu dáma, ktorej Renee (Amy Schumer) podáva fľašu s vodou a dáva do nej slamku. V ďalšom zábere slamka vo fľaši chýba a v nasledujúcom je opäť späť. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama