Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Musil ještěs málo zkusil" a nebo "Pane Mráz pane Mráz žena je nemocná" To jsou věty, které mi opravdu uvízli hluboko v paměti. Tento dětský film, byl něčím úplně jiným, oproti tomu co nám tenkrát televize běžně nabízela. Trošku mi to později připomínal film s Michelem Keatonem Jako vejce vejci :-) Nicméně tento dětský originál je rozhodně nezapomenutelný. Škoda jen, že repríz je tak málo a o filmu není nikde ani známky. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

4 slušné hvězdy. Po mnohal letech jsem si zavzpomínal na dobu kdy i Já chtěl na někoho hupnout ( většinou na opačné pohlaví - byl jsem v té době pubertálně nevivinutý a pohled na dívčí hrudníček mi ztěžoval orientaci v čase i prostoru. A Gábinka Budoková byla vyvinutá ve 13 letech celkem slušně ) Příjemná komedie, ketrých je v ČR vodách počertech málo. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,...to znamená, že budeme moci vytvořit celý živý organizmus, dokonce i umělého člověka – výhledově taková možnost skutečně existuje." :o) Spočátku se to tvářilo trochu jako Slečna Golem v dětském provedení, ale postupným vývojem děje se z toho stalo spíše další bláznivé fantasy typu Létající Čestmír. V rámci zpracování námětu hodně dobré, zábavné a vhodné pro děti a mládež i v dnešní době, i když pro dospělého diváka už nepřinese nic nového. Zrovna si říkám škoda, že jsem film neviděl o pár let dřív, když jsem ještě spadal pod cílovou skupinu. 60% ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, že jsem ten film díky jeho "sci-fi zápletce" měl strašně rád. A díky hláškám jako Musil, ještěs málo zkusil a tak. Dnes už je to spíš takový úsměvný pohled zpět, outdated věc s morálním protišikanózním poselstvím, s nesnesitelnými dvojčaty v hlavní roli. Ale abych jim nekřivdil, tak jsem si na ně nakonec i zvykl a jejich/jeho "Pane Mráz, pane Mráz, žena je nemocná..." mi zní v hlavě ještě teď. Třem Musilům dávám tedy průměr z dřívějších pěti a dnešních dvou, tedy 3 celá ptáčata. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dětských filmů? Propracovaný scénář a porce zábavy? Povedená sci-fi komedie? Téměř bezchybné? To jsem se tu sice dočetl, ale nějak si nic takového nevybavuju. Naopak, film mi přišel po stránce příběhu poslepovaný z poměrně nezábavných scén, z nichž některé nebyly ani moc dobře zvládnuté. Hlavní hrdina, pěknej smrad, nakrade nějakej klonovací humáč mámě z práce, namnoží se a proto zvládne otravovat najednou třikrát tolik lidí. A je neustále chytrej, jak rádio, až by ho človek praštil. Dobře radila sousedka jeho matce, i rákosku přinesla, ale co čekat od Lenky Termerový, že. Hlavní floutci v roli postrachů školy nejen že stěží ovládají základy úspěšný šikany, ale navíc si od toho malýho otravy nechají nejednou nabančit. No docela slabota. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)

Reklama

Reklama