Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Hlasky o tom, jak se hlavni hrdina v nestrezenem okamziku obelstil a zavrel do komory, aby nemohl jit do skoly, a ackoli se nekolikrat zadal, pustil se az pozde, nemaji chybu! A takovymi hlaskami a vtipnymi momenty je film prospikovany. Ale jinak mi Musil, co jeste malo zkusil a porad chce na nekoho hupnout, k srdci az tak neprirostl. Ovsem to je muj problem, ne vada filmu. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dětských filmů? Propracovaný scénář a porce zábavy? Povedená sci-fi komedie? Téměř bezchybné? To jsem se tu sice dočetl, ale nějak si nic takového nevybavuju. Naopak, film mi přišel po stránce příběhu poslepovaný z poměrně nezábavných scén, z nichž některé nebyly ani moc dobře zvládnuté. Hlavní hrdina, pěknej smrad, nakrade nějakej klonovací humáč mámě z práce, namnoží se a proto zvládne otravovat najednou třikrát tolik lidí. A je neustále chytrej, jak rádio, až by ho človek praštil. Dobře radila sousedka jeho matce, i rákosku přinesla, ale co čekat od Lenky Termerový, že. Hlavní floutci v roli postrachů školy nejen že stěží ovládají základy úspěšný šikany, ale navíc si od toho malýho otravy nechají nejednou nabančit. No docela slabota. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Režisérka velmi osobitých dětských filmů vstoupila i na výsostné teritorium Václava Vorlíčka a natočila bláznivou sci-fi komedii. Nemohla se opřít ani o scénář Miloše Macourka, ani o schopnosti naší herecké smetánky, a na výsledku se to nutně projevilo. Film je slušně zahraný, občas se objeví skvěle podaná hláška nebo ikonická scéna, ale klasikou se nikdy nestal. Chybí mu jeden opravdu silný charakter a ikonický hudební motiv, takže se rychle vykouří z hlavy. Mně se to stalo už dvakrát. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Vynikající dětský film. Na jeho kvalitě nijak neubírá ani to, že byl natočen v druhé polovině 80. let minulého století. Tvůrcům filmu se mistrným způsobem podařilo do života neskonalého kutila ze šesté třídy zařadit prvky sci-fi. Přestože se jedná o sci-fi, neoplývá film počítačovými triky, s jakými se setkáváme v dnešních filmech. Řekl bych, že to je právě jeho plus, protože díky tomu působí neobyčejně reálně. Ve filmu se setkáváme i s šikanou. Nemusíme se však bát, že by si z ní děti vzaly příklad, neboť bude po zásluze potrestána. Děj filmu má přiměřený spád a nepostrádá jak humorné scény, tak i scény k zamyšlení. Nelze si nevšimnout, jak Pavel a Luboš Divišovi (dvojčata) skvěle zahráli trojčata. Jejich výkon působí naprosto přirozeně a přesvědčivě. Filmu lze vytknout snad jen nevěrohodnou scénu, kdy Pavel krkolomným způsobem dostává nemocnou paní Mrázovou kladkostrojem do postele. Zdlouhavě také působí Pavlovo přesvědčování pana Mráze, aby se dostavil k nemocné manželce. A přesto, že právě toto přesvědčování zabírá několik minut filmu, se divák nakonec ani nedoví, zda bylo úspěšné. Film lze jednoznačně dětem doporučit, ale nudit se nebudou ani dospělí. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Dětská komedie Drahomíry Králové je ozvláštněna klíčovým "pohádkově vědecko-fantastickým" motivem, kdy působením blesku dochází ke zdvojení dvanáctiletého, technicky mimořádně nadaného Pavla Musila. Každý z dvojníků je přitom vybaven zcela odlišnými charakterovými rysy, danými Pavlovým duševním rozpoložením jejich vzniku. Tím přirozeně dochází k řadě komických situací, omylů a zápletek nejen mezi samotnými "sourozenci" a jejich vrstevníky, ale i mezi dětmi a dospělými... Velmi podařený námět i scénář, u mě velká spokojenost. 85% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)

Reklama

Reklama